שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
דיטה ארטיג'ינלה
ג'לטריה סנטה טריניטה
בית קפה ומאפיה מארינו
גלדיוס ריסטורנטה
ג'לטריה למה לא!
קפה ג'ילי
סנז'אלטרו ביסטרו
דה וינאטיירי
בוקה לאפי

#על בית קפה שנחשב לטוב באיטליה
דיטה ארטיג'ינלה (Ditta artigianale) הוא לדעת רבים בית הקפה עם הקפה הטוב ביותר באיטליה. זהו קפה מיוחד שבו קפה הוא בעיקר "אספרסו", אבל לא רק.
את המקום פתח מי שזכה פעמים רבות בתואר אלוף איטליה בבריסטה, פרנצ'סקו סאנאפו (Sanapo). הוא משלב כאן את האספרסו המסורתי איטליאנו, עם קלייה ובישול מיוחדים ומודרניים של הקפה.
מטרתו המוצהרת של הבעלים היא לשנות את תרבות האספרסו האיטלקי, כך שבמקום להמשיך ולהיות משקה מהיר ששותים בחיפזון ובעמידה ליד הדלפק, הוא יהפוך גם כאן למשקה שהלקוחות מעריכים ומתענגים עליו לאט.
לידם מציעה דיטה ארטיגיאנלה מגוון סוגי אלכוהול ותפריט עם אוכל פשוט וטעים, המבוסס על מרכיבים איכותיים.
הבריסטה הגאוני הצליח ללא ספק, כי המקום פופולרי בקרב המקומיים והתיירים כאחד.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/R9jfBbrG1s4
בלוגרים:
https://youtu.be/aIG84-OZOCY
השוואה בין 4 בתי הקפה הטובים בעיר:
https://youtu.be/n9OsE5wA77s
דיטה ארטיג'ינלה (Ditta artigianale) הוא לדעת רבים בית הקפה עם הקפה הטוב ביותר באיטליה. זהו קפה מיוחד שבו קפה הוא בעיקר "אספרסו", אבל לא רק.
את המקום פתח מי שזכה פעמים רבות בתואר אלוף איטליה בבריסטה, פרנצ'סקו סאנאפו (Sanapo). הוא משלב כאן את האספרסו המסורתי איטליאנו, עם קלייה ובישול מיוחדים ומודרניים של הקפה.
מטרתו המוצהרת של הבעלים היא לשנות את תרבות האספרסו האיטלקי, כך שבמקום להמשיך ולהיות משקה מהיר ששותים בחיפזון ובעמידה ליד הדלפק, הוא יהפוך גם כאן למשקה שהלקוחות מעריכים ומתענגים עליו לאט.
לידם מציעה דיטה ארטיגיאנלה מגוון סוגי אלכוהול ותפריט עם אוכל פשוט וטעים, המבוסס על מרכיבים איכותיים.
הבריסטה הגאוני הצליח ללא ספק, כי המקום פופולרי בקרב המקומיים והתיירים כאחד.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/R9jfBbrG1s4
בלוגרים:
https://youtu.be/aIG84-OZOCY
השוואה בין 4 בתי הקפה הטובים בעיר:
https://youtu.be/n9OsE5wA77s

#על הגלידריה הנפלאה של פירנצה
ג'לטריה סנטה טריניטה (Gelateria Santa Trinita) היא גלידרייה פלורנטינית מצוינת, עם מבחר גלידות רחב ומגוון שמוצע למבקרים.
המקום נעים וברקע מתנגנת לה מוזיקה מקומית.
#טעמים ששווה לנסות כאן?
יש כאן טעמים מיוחדים ומצוינים. הבולט בהם לדעת רבים הוא גלידת שומשום שחור בצבע אפרפר שנקראת Sesamo nero והיא תענוג מסקרן ואקזוטי לכולם.
יש כאן גם גלידת פיסטוק שהיא עבודת יד ומוצלחת מאוד. הגלידרייה מציעה גם גלידת פנקוטה נהדרת וגלידת אגוזי לוז (Nociola) טעימה להפליא, שגם אם מזכירה את ממרח הנוטלה האהוב היא מציעה טעם מודגש וטעים בהרבה.
וחשוב לומר שאוהבי הגלידה ייהנו כאן גם מהטעמים היותר רגילים, כמו וניל, שוקולד או וניל-עוגיות, שתהנו מהם כאן והם מעולים וטעימים באופן מיוחד.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/eN1gPCAA290
ג'לטריה סנטה טריניטה (Gelateria Santa Trinita) היא גלידרייה פלורנטינית מצוינת, עם מבחר גלידות רחב ומגוון שמוצע למבקרים.
המקום נעים וברקע מתנגנת לה מוזיקה מקומית.
#טעמים ששווה לנסות כאן?
יש כאן טעמים מיוחדים ומצוינים. הבולט בהם לדעת רבים הוא גלידת שומשום שחור בצבע אפרפר שנקראת Sesamo nero והיא תענוג מסקרן ואקזוטי לכולם.
יש כאן גם גלידת פיסטוק שהיא עבודת יד ומוצלחת מאוד. הגלידרייה מציעה גם גלידת פנקוטה נהדרת וגלידת אגוזי לוז (Nociola) טעימה להפליא, שגם אם מזכירה את ממרח הנוטלה האהוב היא מציעה טעם מודגש וטעים בהרבה.
וחשוב לומר שאוהבי הגלידה ייהנו כאן גם מהטעמים היותר רגילים, כמו וניל, שוקולד או וניל-עוגיות, שתהנו מהם כאן והם מעולים וטעימים באופן מיוחד.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/eN1gPCAA290

#על הפסטיסריה ובית הקפה הצנוע ונהדר
בית הקפה ומאפיה מארינו (Pasticceria Marino) הוא בית קפה קטן, משולב במאפיה מקומית.
מארינו ממוקם בפינה הדרום מערבית של גשר "פונטה אלה קארייה" (Ponte alla Carraia) - ממערב לפונטה וקיו (Ponte Vecchio), המוכר בתור הגשר העתיק והמפורסם בפירנצה.
#מה תאכלו כאן?
ישיבה בבית הקפה הזה היא קודם כל הנאה מקפה לסוגיו, כולל קפוצ'ינו ומשקאות שפותחים את היום.
לצידם תהנו כאן ממבחר עוגות, מאפים ועוגיות שנאפים במקום.
מנת הדגל כאן היא בנייה שהיא פחזנית ממולאת בסוגי קרמים מגוונים. המיוחד ביותר מהם הוא קרם "שנטילי" (Bign & Chantilly).
עוד מאפה נהדר ומיוחד כאן הוא ה"טורטה דלה נונה" (Torta della Nonna), העוגה של סבתא. מאפה זה נמכר מוקדם בבוקר וצורתו כצורת העוגיות העגולות והקטנות הממולאות בקרם, ואבקת סוכר שבוזקים מעליה.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/Hjxszy39Lb8
בית הקפה ומאפיה מארינו (Pasticceria Marino) הוא בית קפה קטן, משולב במאפיה מקומית.
מארינו ממוקם בפינה הדרום מערבית של גשר "פונטה אלה קארייה" (Ponte alla Carraia) - ממערב לפונטה וקיו (Ponte Vecchio), המוכר בתור הגשר העתיק והמפורסם בפירנצה.
#מה תאכלו כאן?
ישיבה בבית הקפה הזה היא קודם כל הנאה מקפה לסוגיו, כולל קפוצ'ינו ומשקאות שפותחים את היום.
לצידם תהנו כאן ממבחר עוגות, מאפים ועוגיות שנאפים במקום.
מנת הדגל כאן היא בנייה שהיא פחזנית ממולאת בסוגי קרמים מגוונים. המיוחד ביותר מהם הוא קרם "שנטילי" (Bign & Chantilly).
עוד מאפה נהדר ומיוחד כאן הוא ה"טורטה דלה נונה" (Torta della Nonna), העוגה של סבתא. מאפה זה נמכר מוקדם בבוקר וצורתו כצורת העוגיות העגולות והקטנות הממולאות בקרם, ואבקת סוכר שבוזקים מעליה.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/Hjxszy39Lb8

לעדכן מיקום
#על המסעדה שנולדה מבית קפה ביתי בפירנצה
מה שהיה פעם קאזה קפה (Casa Ca.Fe) הפך למסעדה מעוצבת וחדשני טעימה להפליא וגם טבעונית, שהמוטו שלה הוא "להרגיש בבית".
מדי יום מציעים כאן מבחר של עוגות מגוונות לכל טעם וסוגי קפה שונים.
במקום, שנולד מאותו קאזה קפה, באיטלקית "בית קפה", מקבלים המקומיים הקבועים את האוכל, הקפה והעוגה האהובים שלהם. אך יש כאן גם מגוון מעדנים ומאכלים, לצד מנת הבית שמשתנה מדי יום וזה עוד לפני ארוחת הצהריים והאפריטיף בשעות הערב.
#טיפים
מתקיימים כאן מדי פעם גם אירועים מזדמנים ומיוחדים וערבי קריוקי. פרטים באתר שלמטה.
אין סרטונים.
#על המסעדה שנולדה מבית קפה ביתי בפירנצה
מה שהיה פעם קאזה קפה (Casa Ca.Fe) הפך למסעדה מעוצבת וחדשני טעימה להפליא וגם טבעונית, שהמוטו שלה הוא "להרגיש בבית".
מדי יום מציעים כאן מבחר של עוגות מגוונות לכל טעם וסוגי קפה שונים.
במקום, שנולד מאותו קאזה קפה, באיטלקית "בית קפה", מקבלים המקומיים הקבועים את האוכל, הקפה והעוגה האהובים שלהם. אך יש כאן גם מגוון מעדנים ומאכלים, לצד מנת הבית שמשתנה מדי יום וזה עוד לפני ארוחת הצהריים והאפריטיף בשעות הערב.
#טיפים
מתקיימים כאן מדי פעם גם אירועים מזדמנים ומיוחדים וערבי קריוקי. פרטים באתר שלמטה.
אין סרטונים.
מקדשי אוכל בפירנצה

#על הגלידריה המשובחת בפירנצה
למה לא! (Perché No!) היא ג'לטריה, כלומר גלידרייה שמציעה בפירנצה חווית גלידה איטלקית ומשובחת להפליא.
הגלידרייה הזו נוסדה בשנת 1939 ונחשבת לאחת הג'לטריות הוותיקות של פירנצה. וזה לא קורה סתם, כי מקפידים כאן מאוד להכין, בכל בוקר מחדש, את כל הגלידות. זאת על מנת שהמוכרים כאן יוכלו להציע את הגלידות הטעימות והטריות ביותר שניתן.
#מה תאכלו כאן?
ב"למה לא!" תוכלו לבחור מבין מגוון גדול של שילובי גלידה ייחודיים, כשכל הזמן ממטירים כאן טעמים חדשים ומחזירים טעמים מקוריים שונים ומפתיעים מהעבר.
בין הפתעות הטעם שתמצאו כאן יהיו טעמים כמו גלידת גבינת ריקוטה עם סוכריות גומי, גלידות בטעם פטל, אפרסמון, לבנדר או תה ירוק ועוד ועוד. שווה לנסות וטעמים שלא הכרתם!
מבט מקרוב:
https://youtu.be/NnyN0G3bqvQ
למה לא! (Perché No!) היא ג'לטריה, כלומר גלידרייה שמציעה בפירנצה חווית גלידה איטלקית ומשובחת להפליא.
הגלידרייה הזו נוסדה בשנת 1939 ונחשבת לאחת הג'לטריות הוותיקות של פירנצה. וזה לא קורה סתם, כי מקפידים כאן מאוד להכין, בכל בוקר מחדש, את כל הגלידות. זאת על מנת שהמוכרים כאן יוכלו להציע את הגלידות הטעימות והטריות ביותר שניתן.
#מה תאכלו כאן?
ב"למה לא!" תוכלו לבחור מבין מגוון גדול של שילובי גלידה ייחודיים, כשכל הזמן ממטירים כאן טעמים חדשים ומחזירים טעמים מקוריים שונים ומפתיעים מהעבר.
בין הפתעות הטעם שתמצאו כאן יהיו טעמים כמו גלידת גבינת ריקוטה עם סוכריות גומי, גלידות בטעם פטל, אפרסמון, לבנדר או תה ירוק ועוד ועוד. שווה לנסות וטעמים שלא הכרתם!
מבט מקרוב:
https://youtu.be/NnyN0G3bqvQ

#על בית הקפה העתיק של פירנצה
קפה ג'ילי (Caffè Gilli) הוא בית קפה עתיק והיסטורי במרכז העיר. הוא ידוע, בין השאר, בזכות הקפוצ'ינו הנהדר שמכינים בו.
אבל בית הקפה, שהוא העתיק ביותר הפעיל עדיין בעיר, החל בכלל כקונדיטוריה קטנה. בשנת 1733 הקימה אותה בפירנצה משפחה שוויצרית בשם ג'ילי.
במהלך השנים הפך המקום לבית קפה וזכה לפופולריות רבה בעיר ולהיותו אבן שואבת לאמנים ואינטלקטואלים מפירנצה.
עוד אחת מהסיבות לפופולריות ארוכת השנים של קפה ג'ילי היא המיקום המדהים שלו, המציע מראה עוצר נשימה של פיאצה דלה רפובליקה.
#מה תאכלו כאן?
לא כולם מדרגים אותו גבוה, אבל בבית הקפה שכאן נמכרים הקפוצ'ינו המיוחד והמעולה שלו, לצד מעדני השוקולד ומשקה השוקולטה המצוין של קפה ג'ילי.
בכל בוקר תוכלו לבחור מבין מגוון המאפים הטריים שיבואו ליד הקפה.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/2t1GGE5gK_8
בלוגרים:
https://youtu.be/aJdF9deRgy4
ביקור במקום:
https://youtu.be/JiTTUZ-YLTk
קפה ג'ילי (Caffè Gilli) הוא בית קפה עתיק והיסטורי במרכז העיר. הוא ידוע, בין השאר, בזכות הקפוצ'ינו הנהדר שמכינים בו.
אבל בית הקפה, שהוא העתיק ביותר הפעיל עדיין בעיר, החל בכלל כקונדיטוריה קטנה. בשנת 1733 הקימה אותה בפירנצה משפחה שוויצרית בשם ג'ילי.
במהלך השנים הפך המקום לבית קפה וזכה לפופולריות רבה בעיר ולהיותו אבן שואבת לאמנים ואינטלקטואלים מפירנצה.
עוד אחת מהסיבות לפופולריות ארוכת השנים של קפה ג'ילי היא המיקום המדהים שלו, המציע מראה עוצר נשימה של פיאצה דלה רפובליקה.
#מה תאכלו כאן?
לא כולם מדרגים אותו גבוה, אבל בבית הקפה שכאן נמכרים הקפוצ'ינו המיוחד והמעולה שלו, לצד מעדני השוקולד ומשקה השוקולטה המצוין של קפה ג'ילי.
בכל בוקר תוכלו לבחור מבין מגוון המאפים הטריים שיבואו ליד הקפה.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/2t1GGE5gK_8
בלוגרים:
https://youtu.be/aJdF9deRgy4
ביקור במקום:
https://youtu.be/JiTTUZ-YLTk

#על מסעדה קטנה, אותנטית ואיכותית בפירנצה
סנז'אלטרו ביסטרו (Senz'Altro Bistrot) בפירנצה היא לא פחות מפנינה בפירנצה. זו מסעדה קטנה ונעימה, לא עמוסה מדי, שמציעה תפריט מגוון בשכונת סנטה קרוצ'ה התוססת.
המקום מקסים למי שרוצים אוכל איטלקי אותנטי באווירה חמה ומקומית. הוא מציע תפריט עשיר במנות קטנות, פיצות ומנות קלאסיות, בדגש על טריות.
סנז'אלטרו ביסטרו מציעה אלטרנטיבה מצוינת למסעדות המסחריות והצפופות יותר שבעיר. יש כאן ארוחות נהדרות ולא פעם גם ארוחת ערב אחת מושלמת בפירנצה.
הביסטרו המוערך מאוד, הן על ידי המקומיים והן אצל תיירים ידוע באוכל המצוין, המרכיבים הטריים, והאווירה מסבירת פנים.
עם אוכל טרי, טעים במיוחד ומוצג בצורה יצירתית, הצוות הנפלא שבמטבח עושה שימוש במרכיבים פשוטים כדי ליצור יצירות מופת.
#מה תאכלו כאן?
האוכל בסנזלטרו ביסטרו מוצלח ומגוון בכל מקרה. זה מתחיל מהחציל המדהים בגריל
באגף הפיצות תהנו מפיצת הנדוג'ה והריגטוני הנהדרת עם גונסיאלה. מעולה גם הפיצה האלוהית בסגנון רומי. ואם זו פסטה שעושה לכם את זה אז הפסטה הטרייה של היום, עם סטייק מעליה שווה בהחלט.
מצינת גם המלנזנה המתגלגלת עם בופאלו בוראטה על בסיס דק של רוטב עגבניות, עם עגבניות מיובשות ובזיליקום. נחמדים גם הקרוסטיני מיסטי (crostini misti)
יש כאן תפריט צמחוני ואוהבי דגים ייהנו גם הם ממנות מצוינות. למשל המנה המעולה של מקרל חם בגריל עם שומן חזיר איברי, אפונה ירוקה ותרד.
אפילו ההמבורגרים כאן מושלמים ולא דומים להמבורגרים שאוכלים בבית, המרכיבים טעימים כולם ומבושלים נהדר והלחמנייה טרייה אפויה היטב.
ביינות נסו את היין הטוסקני הלבן. אבל יש מגוון של יינות וקוקטיילים טובים.
#טיפים
הזמינו מקום, במיוחד בשעות הערב כשהפופולריות כאן גבוהה.
רק סקירה זו ביוטיוב:
https://youtu.be/1GVzHmkqE0w?t=4m45s
סנז'אלטרו ביסטרו (Senz'Altro Bistrot) בפירנצה היא לא פחות מפנינה בפירנצה. זו מסעדה קטנה ונעימה, לא עמוסה מדי, שמציעה תפריט מגוון בשכונת סנטה קרוצ'ה התוססת.
המקום מקסים למי שרוצים אוכל איטלקי אותנטי באווירה חמה ומקומית. הוא מציע תפריט עשיר במנות קטנות, פיצות ומנות קלאסיות, בדגש על טריות.
סנז'אלטרו ביסטרו מציעה אלטרנטיבה מצוינת למסעדות המסחריות והצפופות יותר שבעיר. יש כאן ארוחות נהדרות ולא פעם גם ארוחת ערב אחת מושלמת בפירנצה.
הביסטרו המוערך מאוד, הן על ידי המקומיים והן אצל תיירים ידוע באוכל המצוין, המרכיבים הטריים, והאווירה מסבירת פנים.
עם אוכל טרי, טעים במיוחד ומוצג בצורה יצירתית, הצוות הנפלא שבמטבח עושה שימוש במרכיבים פשוטים כדי ליצור יצירות מופת.
#מה תאכלו כאן?
האוכל בסנזלטרו ביסטרו מוצלח ומגוון בכל מקרה. זה מתחיל מהחציל המדהים בגריל
באגף הפיצות תהנו מפיצת הנדוג'ה והריגטוני הנהדרת עם גונסיאלה. מעולה גם הפיצה האלוהית בסגנון רומי. ואם זו פסטה שעושה לכם את זה אז הפסטה הטרייה של היום, עם סטייק מעליה שווה בהחלט.
מצינת גם המלנזנה המתגלגלת עם בופאלו בוראטה על בסיס דק של רוטב עגבניות, עם עגבניות מיובשות ובזיליקום. נחמדים גם הקרוסטיני מיסטי (crostini misti)
יש כאן תפריט צמחוני ואוהבי דגים ייהנו גם הם ממנות מצוינות. למשל המנה המעולה של מקרל חם בגריל עם שומן חזיר איברי, אפונה ירוקה ותרד.
אפילו ההמבורגרים כאן מושלמים ולא דומים להמבורגרים שאוכלים בבית, המרכיבים טעימים כולם ומבושלים נהדר והלחמנייה טרייה אפויה היטב.
ביינות נסו את היין הטוסקני הלבן. אבל יש מגוון של יינות וקוקטיילים טובים.
#טיפים
הזמינו מקום, במיוחד בשעות הערב כשהפופולריות כאן גבוהה.
רק סקירה זו ביוטיוב:
https://youtu.be/1GVzHmkqE0w?t=4m45s

#על הטרטוריה עם הכריכים הנהדרים
דה וינאטיירי (Da'Vinattieri), בתרגום חופשי "הייננים", היא סנדביצ'יה משובחת קטנה מאוד בסגנון פלורנטיני.
המקום, ששימש שנים רבות כמחסן, נפתח לציבור בשנות ה-90 של המאה הקודמת. הוא ממוקם בסמטת ויה די סנטה מרגריטה הקטנה, בלב אזור שהאווירה בו היא עודנה של ימי הביניים.
הטרטוריה הנהדרת צמודה לכנסייה עתיקה שמכנים כאן “הכנסייה של דנטה”. הסיבה היא מסורת מקומית המספרת שבכנסייה זו פגש לראשונה דנטה אליגיירי (Dante Alighieri), המשורר הידוע שגר בסביבה, את באטריצ'ה, אהובתו הבלתי מושגת.
#מה תאכלו כאן?
במקום על פי תפריט קבוע, יכינו לכם כאן את הכריכים שאתם תרצו, על פי הבחירה שלכם.
המגיעים מוקדם ייהנו כאן ממאכלים פלורנטינים טיפוסיים כמו 'פנזרוטו' (Panzerotto), מעין לחם מטוגן עם תוספות טעימות.
מנת הדגל כאן היא פאנינו (Panino), בסקיאצ'טה (Schiacciata) עם מילוי שתוכלו לבחור בפנים. יש כאן מגוון רחב של 'פאניני' (Panini), אותם כריכים מלחם 'סקיאצ'אטה' (Schiacciata) מקומי שימלאו לכם בתוספות מהתפריט.
בחורף מציעים כאן מרק עגבניות ולחם (Pappa al Pomodoro), או מרק מקומי שנקרא 'ריבוליטה' (Ribollita), לצד עוד מאכלים טוסקניים טיפוסיים.
בזמן הבציר יש כאן את ה"סקיאצ'טה קון לובה" (Schiacciata con l'uva) - עוגה טוסקנית עשויה מבצק לחם מתוק שבתוכו ענבי בציר.
קחו עם ההזמנה שלכם גם כוס יין קיאנטי ואכלו ושתו עם המקומיים בסימטה שבחוץ.
הנה המקום:
https://youtu.be/qxGEGm9ntks
דה וינאטיירי (Da'Vinattieri), בתרגום חופשי "הייננים", היא סנדביצ'יה משובחת קטנה מאוד בסגנון פלורנטיני.
המקום, ששימש שנים רבות כמחסן, נפתח לציבור בשנות ה-90 של המאה הקודמת. הוא ממוקם בסמטת ויה די סנטה מרגריטה הקטנה, בלב אזור שהאווירה בו היא עודנה של ימי הביניים.
הטרטוריה הנהדרת צמודה לכנסייה עתיקה שמכנים כאן “הכנסייה של דנטה”. הסיבה היא מסורת מקומית המספרת שבכנסייה זו פגש לראשונה דנטה אליגיירי (Dante Alighieri), המשורר הידוע שגר בסביבה, את באטריצ'ה, אהובתו הבלתי מושגת.
#מה תאכלו כאן?
במקום על פי תפריט קבוע, יכינו לכם כאן את הכריכים שאתם תרצו, על פי הבחירה שלכם.
המגיעים מוקדם ייהנו כאן ממאכלים פלורנטינים טיפוסיים כמו 'פנזרוטו' (Panzerotto), מעין לחם מטוגן עם תוספות טעימות.
מנת הדגל כאן היא פאנינו (Panino), בסקיאצ'טה (Schiacciata) עם מילוי שתוכלו לבחור בפנים. יש כאן מגוון רחב של 'פאניני' (Panini), אותם כריכים מלחם 'סקיאצ'אטה' (Schiacciata) מקומי שימלאו לכם בתוספות מהתפריט.
בחורף מציעים כאן מרק עגבניות ולחם (Pappa al Pomodoro), או מרק מקומי שנקרא 'ריבוליטה' (Ribollita), לצד עוד מאכלים טוסקניים טיפוסיים.
בזמן הבציר יש כאן את ה"סקיאצ'טה קון לובה" (Schiacciata con l'uva) - עוגה טוסקנית עשויה מבצק לחם מתוק שבתוכו ענבי בציר.
קחו עם ההזמנה שלכם גם כוס יין קיאנטי ואכלו ושתו עם המקומיים בסימטה שבחוץ.
הנה המקום:
https://youtu.be/qxGEGm9ntks

#על המסעדה עם הסטייקים הכי טעימים בפירנצה
רבים מוכנים להישבע שהסטייקים הטובים בעולם מוגשים במסעדת בוקה לאפי (Ristorante Buca Lapi) שבפירנצה.
גם למי שמפקפקים - המסעדה הוותיקה בפירנצה שוכנת במרתפי היין העתיקים של ארמון אנטינורי, ליד פיאצה דה לה סניוריה. את התקרה המקומרת מכסות כרזות של טיולים.
האוכל המוקפד כאן מוגש עם היין שמקורו בכרמי היינות של משפחת אנטינורי הידועה בכל הסביבה.
#מה תאכלו כאן?
בוקה לאפי מציעה חוויה של ממש, עם אוכל טעים במסעדה טוסקנית אמיתית.
לפתיחה, נסו להתחיל עם נתחי חזיר בר משומרים ומוגשים בשמן זית בניחוח רוזמרין (filetto di cinghiale all'olio di rosmarino). אופציה טובה היא גם ברוסקטת העגבניות הטעימה.
יש כאן ביסטקה פיורנטינה, שהוא סטייק טיבון במשקל עצום מבשר פרות קיאנינה טוסקניות. הביסטקה הענקי יוגש בדרגת צלייה אחת, רייר.
לאכול את הסטייק הענק זה אתגר של ממש ושווה לדעת שהסטייק הזה, שמוגש עם העצם, מיועד בדרך כלל לזוג. הזמינו אחד ותראו אם צריך עוד.
עוד מנה שניה מעניינת היא ארנב ממולא (coniglio disossato ripieno).
למי שמחפשים את המיוחדים, נסו את הפסטה canapés ממולאת בריקוטה ותרד, מוגשת ברוטב שמנת, חזיר בר ופטריות (cannelloni gratinati alla Buca Lapi).
גם הרביולי הגדול שלהם טרי וטעים מאוד.
מהקינוחים שמכינים כאן יהיו טורט שוקולד עשיר טעם וקרם קרמל (latte portugese)מצוין, אם כי לא מוחץ כמו הבשר.
ויש יינות קינוח שווים שהמלצרים ימליצו לכם אם רק תבקשו.
#טיפים
תנו למלצר להמליץ לגבי האוכל והיין.
הסטייק כאן שווה את משקלו ביהלומים, ואכן המחירים גבוהים והוא לא יעלה פחות מ-75 יורו לסועד, לפני היין.
רבים מוכנים להישבע שהסטייקים הטובים בעולם מוגשים במסעדת בוקה לאפי (Ristorante Buca Lapi) שבפירנצה.
גם למי שמפקפקים - המסעדה הוותיקה בפירנצה שוכנת במרתפי היין העתיקים של ארמון אנטינורי, ליד פיאצה דה לה סניוריה. את התקרה המקומרת מכסות כרזות של טיולים.
האוכל המוקפד כאן מוגש עם היין שמקורו בכרמי היינות של משפחת אנטינורי הידועה בכל הסביבה.
#מה תאכלו כאן?
בוקה לאפי מציעה חוויה של ממש, עם אוכל טעים במסעדה טוסקנית אמיתית.
לפתיחה, נסו להתחיל עם נתחי חזיר בר משומרים ומוגשים בשמן זית בניחוח רוזמרין (filetto di cinghiale all'olio di rosmarino). אופציה טובה היא גם ברוסקטת העגבניות הטעימה.
יש כאן ביסטקה פיורנטינה, שהוא סטייק טיבון במשקל עצום מבשר פרות קיאנינה טוסקניות. הביסטקה הענקי יוגש בדרגת צלייה אחת, רייר.
לאכול את הסטייק הענק זה אתגר של ממש ושווה לדעת שהסטייק הזה, שמוגש עם העצם, מיועד בדרך כלל לזוג. הזמינו אחד ותראו אם צריך עוד.
עוד מנה שניה מעניינת היא ארנב ממולא (coniglio disossato ripieno).
למי שמחפשים את המיוחדים, נסו את הפסטה canapés ממולאת בריקוטה ותרד, מוגשת ברוטב שמנת, חזיר בר ופטריות (cannelloni gratinati alla Buca Lapi).
גם הרביולי הגדול שלהם טרי וטעים מאוד.
מהקינוחים שמכינים כאן יהיו טורט שוקולד עשיר טעם וקרם קרמל (latte portugese)מצוין, אם כי לא מוחץ כמו הבשר.
ויש יינות קינוח שווים שהמלצרים ימליצו לכם אם רק תבקשו.
#טיפים
תנו למלצר להמליץ לגבי האוכל והיין.
הסטייק כאן שווה את משקלו ביהלומים, ואכן המחירים גבוהים והוא לא יעלה פחות מ-75 יורו לסועד, לפני היין.
סנטה לוצ'יה פיצריה
#הפיצריה העילית של פירנצה
אמנם היא לא ממוקמת במקום הכי מרכזי בפירנצה, אבל סנטה לוצ'יה פיצריה (Trattoria Pizzeria Santa Lucia) נחשבת לפיצריה הטובה ביותר של העיר.
מכינים כאן מגוון גדול של פיצות נפוליטניות, אבל הן מוגשות בשני סגנונות. יש את הפיצות עבות הבצק ויש את הדקות. המרכיבים שעל הבצק הם מהחומרים הטובים ביותר לפיצות. החל מעגבניות טריות, דרך גבינת המוצרלה המדויקת והבזיליקום הטרי והכל מהזן הטוב ביותר שיש.
לכאן באים לקוחות רבים שהם תיירים, כמו גם מקרב המקומיים של פירנצה, בשביל הטעם והפיצות המצוינות ולא לעיצוב של המקום או לתפאורה הלא בהכרח מרשימה שלו.
בנוסף לפיצות, אגב, יש כאן גם מגוון נהדר של פסטות, סלט, יינות טובים וצדפות עם ספגטי.
בקיצור, שווה בהחלט!
#טיפים
הפיצריה פתוחה רק בשעות הערב, לרוב משעה 7 בערב, פלוס או מינוס.
הזמינו מקום מראש, כי הפיצריה של סנטה לוצ'יה פופולרית במיוחד.
למי שמעדיפים פיצריה שווה במרכז העיר מומלץ להגיע לפיצריה La Dantesca.
אמנם היא לא ממוקמת במקום הכי מרכזי בפירנצה, אבל סנטה לוצ'יה פיצריה (Trattoria Pizzeria Santa Lucia) נחשבת לפיצריה הטובה ביותר של העיר.
מכינים כאן מגוון גדול של פיצות נפוליטניות, אבל הן מוגשות בשני סגנונות. יש את הפיצות עבות הבצק ויש את הדקות. המרכיבים שעל הבצק הם מהחומרים הטובים ביותר לפיצות. החל מעגבניות טריות, דרך גבינת המוצרלה המדויקת והבזיליקום הטרי והכל מהזן הטוב ביותר שיש.
לכאן באים לקוחות רבים שהם תיירים, כמו גם מקרב המקומיים של פירנצה, בשביל הטעם והפיצות המצוינות ולא לעיצוב של המקום או לתפאורה הלא בהכרח מרשימה שלו.
בנוסף לפיצות, אגב, יש כאן גם מגוון נהדר של פסטות, סלט, יינות טובים וצדפות עם ספגטי.
בקיצור, שווה בהחלט!
#טיפים
הפיצריה פתוחה רק בשעות הערב, לרוב משעה 7 בערב, פלוס או מינוס.
הזמינו מקום מראש, כי הפיצריה של סנטה לוצ'יה פופולרית במיוחד.
למי שמעדיפים פיצריה שווה במרכז העיר מומלץ להגיע לפיצריה La Dantesca.
טרטוריה איל פנלו
#על המסעדה שבה סעד מיכלאנג'לו
לא ברור אם ריסטורנטה או טרטוריה איל פנלו (Ristorante Il Pennello), אבל מדובר במסעדה עממית יחסית שפועלת בפירנצה מאז ימי הביניים. האווירה מסביב היא כולה של ימים עברו וההיסטוריה כמו מביטה בכם כשאתם עוברים כאן.
משמעות השם "איל פנלו" (Trattoria Il Pennello) היא "מסעדת המכחול". ובאמת, במקום בו היא פועלת, פתח במאה ה-16 צייר בשם מאריוטו אלברטינלי (Mariotto Albertinelli) את הטברנה שלו.
המסעדה זכתה אז לארח אמנים חשובים בעיר, כולל את מיכלאנג'לו בכבודו ובעצמו. אבל הבעלים עצמו, מספרים כאן, אותו צייר שפתח את המקום, העדיף את צבעי האוכל והיינות על פני הצבעים ששימשו אותו לציור.
עם זאת 300 שנה אחר כך, כשנפתחה המסעדה בסוף המאה ה-19, במקום הטברנה, המשיכו לקרוא לה "איל פנלו" (Il Pennello), כלומר "המכחול", כמחווה לאותו צייר ואמן שייסד אותה.
#מה תאכלו כאן?
בטרטוריה הביתית "איל פנלו" תמצאו מגוון גדול של מנות מהמטבח של טוסקנה. בין המנות המיוחדות כאן שווה לנסות את מנות הניוקי המוצעות עם מגוון רטבים גדול.
מנת הדגל כאן היא לדעת רבים ה"ניוקי אלה גורגונזולה" (Gnocchi alla Gorgonzola) המצוינת.
#טיפים
בחלק מחופשת הקיץ המסעדה סגורה. ודאו מראש שהיא פתוחה.
מנת ניוקי אלה גורגונזולה:
https://youtu.be/iWVANH4KIqk
לא ברור אם ריסטורנטה או טרטוריה איל פנלו (Ristorante Il Pennello), אבל מדובר במסעדה עממית יחסית שפועלת בפירנצה מאז ימי הביניים. האווירה מסביב היא כולה של ימים עברו וההיסטוריה כמו מביטה בכם כשאתם עוברים כאן.
משמעות השם "איל פנלו" (Trattoria Il Pennello) היא "מסעדת המכחול". ובאמת, במקום בו היא פועלת, פתח במאה ה-16 צייר בשם מאריוטו אלברטינלי (Mariotto Albertinelli) את הטברנה שלו.
המסעדה זכתה אז לארח אמנים חשובים בעיר, כולל את מיכלאנג'לו בכבודו ובעצמו. אבל הבעלים עצמו, מספרים כאן, אותו צייר שפתח את המקום, העדיף את צבעי האוכל והיינות על פני הצבעים ששימשו אותו לציור.
עם זאת 300 שנה אחר כך, כשנפתחה המסעדה בסוף המאה ה-19, במקום הטברנה, המשיכו לקרוא לה "איל פנלו" (Il Pennello), כלומר "המכחול", כמחווה לאותו צייר ואמן שייסד אותה.
#מה תאכלו כאן?
בטרטוריה הביתית "איל פנלו" תמצאו מגוון גדול של מנות מהמטבח של טוסקנה. בין המנות המיוחדות כאן שווה לנסות את מנות הניוקי המוצעות עם מגוון רטבים גדול.
מנת הדגל כאן היא לדעת רבים ה"ניוקי אלה גורגונזולה" (Gnocchi alla Gorgonzola) המצוינת.
#טיפים
בחלק מחופשת הקיץ המסעדה סגורה. ודאו מראש שהיא פתוחה.
מנת ניוקי אלה גורגונזולה:
https://youtu.be/iWVANH4KIqk
אול'אנטיקו וינאיו
#על אוכל הרחוב הטוב בעיר ואולי באיטליה
אול'אנטיקו וינאיו (All'antico Vinaio) הוא דוכן רחוב שמציע כריכים מעולים בפירנצה. אבל השתייכותו לדוכני הרחוב מורידה משמעותית מהגדרת האיכות הגבוהה שלו.
כי אכילה ב-"All'antico Vinaio" היא אכילה של כריך מקומי מעולה שנקרא "סקאצ'יאטה" ומציע ארוחת צהריים שלמה בסנדביץ' אחד
סנדביץ' שטוח אבל לא שטחי...
את הסנדוויצ'יה הזו רבים רואים כטובה ביותר באיטליה. וינאיו הופך את הכריך הפשוט לגורמה על המדרכה, לארוחה שלמה ואיכותית במיוחד שהוכנסה לתוך לחם משובח.
מצד שני, בדרך כלל תצטרכו להמתין כאן בתור לא קצר. אגב, למי שאין להם זמן שווה לקנות את הכריכים המקומיים שלהם במקום קטן ואיכותי, בלי תור והכל מאוד טרי וטעים שנקרא "סקאצ'יה פאסרה" (Schiaccia passera) ראו בתגית "סקאצ'יה פאסרה".
#מה תאכלו כאן?
באול'אנטיקו וינאיו מציעים כריכים טעימים להפליא, במחיר של קצת יורו בודדים.
אלה לחמניות שטוחות וטריות, בגודל ענקי, שמגיעות מהמאפייה הסמוכה כשהן ממש מהתנור. עליהן מורחים כאן את הממרחים והגבינות המופלאים, לצד הנקניקים המטורפים והתוספות הנפלאות של טוסקנה.
הוסיפו עוד כמה יורו ותקבלו כוס זכוכית, בה תוכלו לשתות כאן יין ללא הגבלה ותהנו.
בתיאבון!
#טיפים
לרוב יש כאן תור. התייאשתם? - חפשו את "סקאצ'יה פאסרה" (Schiaccia passera), עם הסקאצ'יאטים הטעימים וטריים מאוד.
התחביב המקומי כאן הוא לשבת על המדרכה ולאכול...
מבט מקרוב:
https://youtu.be/RzSsuCaDQ_c
כתבה:
https://youtu.be/ZyZh_FIhGlU
בלוגרים:
https://youtu.be/kX3SHWkxdoM
ביקור במקום:
https://youtu.be/Nld0COJQIa8
פרסומת:
https://youtu.be/QVIs8PmZIwY
אול'אנטיקו וינאיו (All'antico Vinaio) הוא דוכן רחוב שמציע כריכים מעולים בפירנצה. אבל השתייכותו לדוכני הרחוב מורידה משמעותית מהגדרת האיכות הגבוהה שלו.
כי אכילה ב-"All'antico Vinaio" היא אכילה של כריך מקומי מעולה שנקרא "סקאצ'יאטה" ומציע ארוחת צהריים שלמה בסנדביץ' אחד
סנדביץ' שטוח אבל לא שטחי...
את הסנדוויצ'יה הזו רבים רואים כטובה ביותר באיטליה. וינאיו הופך את הכריך הפשוט לגורמה על המדרכה, לארוחה שלמה ואיכותית במיוחד שהוכנסה לתוך לחם משובח.
מצד שני, בדרך כלל תצטרכו להמתין כאן בתור לא קצר. אגב, למי שאין להם זמן שווה לקנות את הכריכים המקומיים שלהם במקום קטן ואיכותי, בלי תור והכל מאוד טרי וטעים שנקרא "סקאצ'יה פאסרה" (Schiaccia passera) ראו בתגית "סקאצ'יה פאסרה".
#מה תאכלו כאן?
באול'אנטיקו וינאיו מציעים כריכים טעימים להפליא, במחיר של קצת יורו בודדים.
אלה לחמניות שטוחות וטריות, בגודל ענקי, שמגיעות מהמאפייה הסמוכה כשהן ממש מהתנור. עליהן מורחים כאן את הממרחים והגבינות המופלאים, לצד הנקניקים המטורפים והתוספות הנפלאות של טוסקנה.
הוסיפו עוד כמה יורו ותקבלו כוס זכוכית, בה תוכלו לשתות כאן יין ללא הגבלה ותהנו.
בתיאבון!
#טיפים
לרוב יש כאן תור. התייאשתם? - חפשו את "סקאצ'יה פאסרה" (Schiaccia passera), עם הסקאצ'יאטים הטעימים וטריים מאוד.
התחביב המקומי כאן הוא לשבת על המדרכה ולאכול...
מבט מקרוב:
https://youtu.be/RzSsuCaDQ_c
כתבה:
https://youtu.be/ZyZh_FIhGlU
בלוגרים:
https://youtu.be/kX3SHWkxdoM
ביקור במקום:
https://youtu.be/Nld0COJQIa8
פרסומת:
https://youtu.be/QVIs8PmZIwY
לה פטונטה
#על מסעדת האוכל הטוסקני בפירנצה
לה פטונטה (La Fettunta) היא מנה ידועה כלחם קלוי, עם מעט שום ושמן מעליו. המקום שנקרא כך מציע אוכל טיפוסי לטוסקנה, כמו גם שלל מאכלים מהמטבח האיטלקי כולו.
זה מקום צנוע שבו מכינים הבעלים את האוכל בעצמם.
#מה תאכלו כאן?
התפריט של המקום מציע את ה"ביסטקה אלה פיורנטינה" (Bistecca alla fiorentina), שהיא המנה הטיפוסית של פירנצה, דרך מגוון מנות בשר ועד להרכבה של כריך לפי בחירתכם.
#טיפים
המקום מומלץ לטעימה, אחרי הביקור בגלריה אופיצי.
התפריט היומי כאן מציע הן מנות קבועות והן תפריט משתנה.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/EMhWd52gPFc
לה פטונטה (La Fettunta) היא מנה ידועה כלחם קלוי, עם מעט שום ושמן מעליו. המקום שנקרא כך מציע אוכל טיפוסי לטוסקנה, כמו גם שלל מאכלים מהמטבח האיטלקי כולו.
זה מקום צנוע שבו מכינים הבעלים את האוכל בעצמם.
#מה תאכלו כאן?
התפריט של המקום מציע את ה"ביסטקה אלה פיורנטינה" (Bistecca alla fiorentina), שהיא המנה הטיפוסית של פירנצה, דרך מגוון מנות בשר ועד להרכבה של כריך לפי בחירתכם.
#טיפים
המקום מומלץ לטעימה, אחרי הביקור בגלריה אופיצי.
התפריט היומי כאן מציע הן מנות קבועות והן תפריט משתנה.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/EMhWd52gPFc
טרטוריה קאזה-לינגה
#על הטרטוריה המשפחתית שמעבר לנהר
טרטוריה קאזה-לינגה (Trattoria La Casalinga) היא טרטוריה משפחתית שנפתחה לפני כמה עשורים על ידי סב המשפחה. כיום היא מנוהלת על ידי ממשיכיו, בני המשפחה הצעירים.
ממוקמת ב'אולטרארנו' (Oltr'Arno), האיזור שמעבר לנהר, משמעות שמה של טרטוריה קאזה-לינגה באיטלקית היא "עקרת בית".
מנות הדגל כאן מוצעות לסירוגין, כשבמרכז מככבים הכבד עם מרווה (Fegato alla Salvia), או לחילופין רביולי בחמאה ומרווה (Ravioli al Burro e Salvia).
#טיפים
המחירים כאן ממוצעים.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/5C95WPGD4IA
טריפה אללה פיורנטינה - מהמנות המיוחדות לטוסקנה:
https://youtu.be/hhKf8UyTWMI
טרטוריה קאזה-לינגה (Trattoria La Casalinga) היא טרטוריה משפחתית שנפתחה לפני כמה עשורים על ידי סב המשפחה. כיום היא מנוהלת על ידי ממשיכיו, בני המשפחה הצעירים.
ממוקמת ב'אולטרארנו' (Oltr'Arno), האיזור שמעבר לנהר, משמעות שמה של טרטוריה קאזה-לינגה באיטלקית היא "עקרת בית".
מנות הדגל כאן מוצעות לסירוגין, כשבמרכז מככבים הכבד עם מרווה (Fegato alla Salvia), או לחילופין רביולי בחמאה ומרווה (Ravioli al Burro e Salvia).
#טיפים
המחירים כאן ממוצעים.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/5C95WPGD4IA
טריפה אללה פיורנטינה - מהמנות המיוחדות לטוסקנה:
https://youtu.be/hhKf8UyTWMI
סקאצ'יה פאסרה
#על סקאצ'יאטה מעולה וזולה שחוסכת זמן
סקאצ'יה פאסרה (Schiaccia Passera) הוא כוך רחוב שמציע את כריכי הסקאצ'יאטה המצוינים של פירנצה.
סקאצ'יאטה כאן היא לרוב ארוחת צהריים לכל דבר. ארוחת צהריים שלימה בסנדביץ' שטוח אחד.
וכך, במקום להמתין בתור הארוך של אול'אנטיקו וינאיו המפורסמת, כאן ב"סקאצ'יה פאסרה" תקבלו את אותו כריך, אבל מהר ובזול והכי חשוב - ללא תור.
אז תדעו שכל מי שאין להם זמן לעמוד בתור לכריך הסקאצ'יאטה השווה מוזמנים ל"סקאצ'יה פאסרה" האיכותי, בלי תור ומאוד מאוד טרי וטעים.
#טיפים
התחביב כאן הוא לאכול בהליכה או בישיבה על המדרכה.
המלצות:
https://youtu.be/8uD2wHwqmZc?t=2m15s&end=3m33s
סקאצ'יה פאסרה (Schiaccia Passera) הוא כוך רחוב שמציע את כריכי הסקאצ'יאטה המצוינים של פירנצה.
סקאצ'יאטה כאן היא לרוב ארוחת צהריים לכל דבר. ארוחת צהריים שלימה בסנדביץ' שטוח אחד.
וכך, במקום להמתין בתור הארוך של אול'אנטיקו וינאיו המפורסמת, כאן ב"סקאצ'יה פאסרה" תקבלו את אותו כריך, אבל מהר ובזול והכי חשוב - ללא תור.
אז תדעו שכל מי שאין להם זמן לעמוד בתור לכריך הסקאצ'יאטה השווה מוזמנים ל"סקאצ'יה פאסרה" האיכותי, בלי תור ומאוד מאוד טרי וטעים.
#טיפים
התחביב כאן הוא לאכול בהליכה או בישיבה על המדרכה.
המלצות:
https://youtu.be/8uD2wHwqmZc?t=2m15s&end=3m33s
טרטוריה מריו
#על טרטוריית האוכל האיטי והאהוב על תושבי העיר
טרטוריה מאריו (Trattoria Mario) היא מסעדה משפחתית, קטנה ונעימה במיוחד, המגישה מנות גדולות, משביעות וטעימות מאוד. תושבי פירנצה המקומיים אוהבים אותה מאוד.
"Mario" העממית ממוקמת מאחורי שוק סן לורנצו. האוכל טעים ולא יקר, מרבית הסועדים כאן מקומיים וסביר שיצרפו אליכם לשולחן אנשים נוספים. חווית האכילה המשותפת עם אנשים זרים, אגב, היא מפתיעה ומיוחדת.
#מה תאכלו כאן?
מסעדת ה"אוכל האיטי" (Slow Food) מגישה כאן לסועדים שלל מנות, שמורכבות רק מירקות ופירות עונתיים. לכן התפריט שלה משתנה לפי העונה או החודש והשולחן יכיל בכל פעם הרכב מנות שונה ומפתיע.
#טיפים
המקום פועל בשעות הצהריים בלבד. רק פעמיים בשבוע הם עשויים לפתוח בערב. הכינו והתאימו את עצמכם לכך.
למסעדה האהובה לא ניתן להזמין מקום מראש. מגיעים אליה, נרשמים אצל המלצר בכניסה ועד שיקראו לכם עוברים על התפריט ובוחרים את המנות.
המחירים כאן זולים עד נוחים.
מבט למטבח:
https://youtu.be/BFQWcAtww0c
בלוגרים:
https://youtu.be/NlNfe61AmUw
הדרכה:
https://youtu.be/RV2_FpKcBHA?t=7m44s
הביסטקה אללה פיורנטינה - הסטייק המקומי והמשובח:
https://youtu.be/h75ef2LAxHc
טרטוריה מאריו (Trattoria Mario) היא מסעדה משפחתית, קטנה ונעימה במיוחד, המגישה מנות גדולות, משביעות וטעימות מאוד. תושבי פירנצה המקומיים אוהבים אותה מאוד.
"Mario" העממית ממוקמת מאחורי שוק סן לורנצו. האוכל טעים ולא יקר, מרבית הסועדים כאן מקומיים וסביר שיצרפו אליכם לשולחן אנשים נוספים. חווית האכילה המשותפת עם אנשים זרים, אגב, היא מפתיעה ומיוחדת.
#מה תאכלו כאן?
מסעדת ה"אוכל האיטי" (Slow Food) מגישה כאן לסועדים שלל מנות, שמורכבות רק מירקות ופירות עונתיים. לכן התפריט שלה משתנה לפי העונה או החודש והשולחן יכיל בכל פעם הרכב מנות שונה ומפתיע.
#טיפים
המקום פועל בשעות הצהריים בלבד. רק פעמיים בשבוע הם עשויים לפתוח בערב. הכינו והתאימו את עצמכם לכך.
למסעדה האהובה לא ניתן להזמין מקום מראש. מגיעים אליה, נרשמים אצל המלצר בכניסה ועד שיקראו לכם עוברים על התפריט ובוחרים את המנות.
המחירים כאן זולים עד נוחים.
מבט למטבח:
https://youtu.be/BFQWcAtww0c
בלוגרים:
https://youtu.be/NlNfe61AmUw
הדרכה:
https://youtu.be/RV2_FpKcBHA?t=7m44s
הביסטקה אללה פיורנטינה - הסטייק המקומי והמשובח:
https://youtu.be/h75ef2LAxHc
מרקטו סנט אָמְבְּרוּגְ’יו
#על שוק האוכל של סנט אמברוג'יו
שוק האוכל של סנט אמברוג'יו (Mercato Sant'Ambrogio) הוא שוק מקורה, הממוקם בשולי המרכז ההיסטורי של פירנצה. השוק הזה פחות גדול משוק סן לורנצו המרשים אבל הוא מפצה במיקוד והמומחיות שלו.
כי בלב השוק עצמו מוכרים בעיקר דברי אוכל, מטעמים ומעדנים טריים וטעימים, לצד יינות ומשקאות מגוונים - גם מקומיים וגם בינלאומיים.
אבל לקונים המעוניינים בעוד משהו - מסביב ואחרי האוכל מוכרים בחוץ גם בגדים, נעליים, אקססוריז ועוד. יש כאן גם מעין שוק פשפשים נחמד ולא גדול מדי שבו תוכלו להתמסר לחיפוש מציאות נחמדות ומזכרות מהעיר פירנצה, כאלה שיהיו אולי פחות בנאליות מהחנויות המיועדות לתיירים.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/g7Z6XgVLNbc
ביקור במקום:
https://youtu.be/23snY0kJjcA
מאכלים:
https://youtu.be/uWOu4-sWyH8
בלוגרים:
https://youtu.be/UOJVtmY08jQ?t=44s
הדרכה:
https://youtu.be/uW8sMeCDFrY?t=3m39s&end=5m10s
שוק האוכל של סנט אמברוג'יו (Mercato Sant'Ambrogio) הוא שוק מקורה, הממוקם בשולי המרכז ההיסטורי של פירנצה. השוק הזה פחות גדול משוק סן לורנצו המרשים אבל הוא מפצה במיקוד והמומחיות שלו.
כי בלב השוק עצמו מוכרים בעיקר דברי אוכל, מטעמים ומעדנים טריים וטעימים, לצד יינות ומשקאות מגוונים - גם מקומיים וגם בינלאומיים.
אבל לקונים המעוניינים בעוד משהו - מסביב ואחרי האוכל מוכרים בחוץ גם בגדים, נעליים, אקססוריז ועוד. יש כאן גם מעין שוק פשפשים נחמד ולא גדול מדי שבו תוכלו להתמסר לחיפוש מציאות נחמדות ומזכרות מהעיר פירנצה, כאלה שיהיו אולי פחות בנאליות מהחנויות המיועדות לתיירים.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/g7Z6XgVLNbc
ביקור במקום:
https://youtu.be/23snY0kJjcA
מאכלים:
https://youtu.be/uWOu4-sWyH8
בלוגרים:
https://youtu.be/UOJVtmY08jQ?t=44s
הדרכה:
https://youtu.be/uW8sMeCDFrY?t=3m39s&end=5m10s
טרטוריה דאל'אוסטה
#על הטרטוריה עם הסטייקים הטובים בפירנצה
טרטוריה דאל'אוסטה (Trattoria Dall'Oste) היא מסעדה עממית שמציעה חווית אוכל טוסקני נהדרת.
מעבר לאוכל המצוין והבשרים המעולים, גם האוכל והשירות כאן מצוינים. המלצרים משקיעים, נחמדים, יודעים את העבודה ומסייעים לסועדים.
#מה תאכלו כאן?
רבים מהסועדים כאן אומרים שבמסעדה הזו תמצאו את הסטייקים הפלורנטינים הטובים ביותר שיש.
דאל'אוסטה טרטוריה מציעה את ה"ביסטקה דל פיורנטינה", הסטייק המקומי המובחר שנחשב שנים רבות לאחד הטובים בעולם.
בין ההמלצות השוות יש עוד בשרים משובחים, כמו וואגיו קונגרה ומנזו קובה, סטייק Tbone שווה עם תפוחי אדמה ותוספות כמו פסטת קרבונרה או פסטת צדפה מצוינת. כל אלה עם יינות מקומיים נהדרים והם פשוט תענוג!
מבט מקרוב:
https://youtu.be/IbB80gc_EuY?si=wHZI8NlUEcdYuE3M
בלוגרים:
https://youtu.be/_8Azoh6z5Ac?si=EV0ZcDyn9tlkI4sd
כתבה:
https://youtu.be/dGLzpytb7b0?si=Sk6batzQMpzcp0BD
טרטוריה דאל'אוסטה (Trattoria Dall'Oste) היא מסעדה עממית שמציעה חווית אוכל טוסקני נהדרת.
מעבר לאוכל המצוין והבשרים המעולים, גם האוכל והשירות כאן מצוינים. המלצרים משקיעים, נחמדים, יודעים את העבודה ומסייעים לסועדים.
#מה תאכלו כאן?
רבים מהסועדים כאן אומרים שבמסעדה הזו תמצאו את הסטייקים הפלורנטינים הטובים ביותר שיש.
דאל'אוסטה טרטוריה מציעה את ה"ביסטקה דל פיורנטינה", הסטייק המקומי המובחר שנחשב שנים רבות לאחד הטובים בעולם.
בין ההמלצות השוות יש עוד בשרים משובחים, כמו וואגיו קונגרה ומנזו קובה, סטייק Tbone שווה עם תפוחי אדמה ותוספות כמו פסטת קרבונרה או פסטת צדפה מצוינת. כל אלה עם יינות מקומיים נהדרים והם פשוט תענוג!
מבט מקרוב:
https://youtu.be/IbB80gc_EuY?si=wHZI8NlUEcdYuE3M
בלוגרים:
https://youtu.be/_8Azoh6z5Ac?si=EV0ZcDyn9tlkI4sd
כתבה:
https://youtu.be/dGLzpytb7b0?si=Sk6batzQMpzcp0BD
מֶרקטו צ'נטרלֶה
#על שוק האוכל המרכזי של פירנצה
לא הרחק ממרכז העיר וצמוד לשוק סן לורנצו, ממוקם שוק האוכל של פירנצה, הידוע בתור מֶרקטו צ'נטרלֶה (Mercato Centrale), בעברית "השוק המרכזי".
את מה שהיה בעבר בניין נטוש ומלוכלך הפכה עיריית פירנצה לשוק טעים, מודרני וכיפי.
"השוק הרטוב" של העיר ממוקם במבנה מקורה ויחסית צעיר, מהמאה ה-19. גם כשתעמדו ליד המדרגות המובילות אל השוק, מאוד קשה יהיה להבחין בפלא הססגוני, הריחני והטעים שבפנים, בתוך המבנה.
אז אל תפספסו את שוק האוכל של פירנצה. כי הביקור כאן הוא חוויה קולינרית שווה ומהנה לכל מטייל בעיר.
#מה תאכלו כאן?
בשוק האוכל הנהדר של פירנצה, מרקטו צנטרלה, יש המון דוכני אוכל, עם כל דבר מאכל שתרצו.
בקומה הראשונה והשנייה של השוק תמצאו דוכנים עם מזון מקומי ואוכל אורגני, כולל ירקות, פטריות, גבינות, בשר ופירות טריים, כשיש גם פטל לנשנוש נהדר.
לזקוקים לבירה טובה או יין משובח, יש בר גדול וגם דוכני קונדיטוריה ומאפים.
בקומה השנייה יש חנויות נהדרות של יינות ובקומה השלישית מבחר מוקפד לחובבי גסטרונומיה משודרגת ואלכוהול.
אוהבי בשר ייהנו כאן משילובים שווים, כולל סטייקים ענקיים, המבורגרים אמיתיים ומעולים ועד פיצות, פסטות, ברוסקטות ואנטיפסטי, סלטים מצוינים - כולל סלט קפרזה, אוכל סיני ואסייתי מגוון ולידו סושי, נודלס ועוד המון מטעמים.
בקומה השלישית נמצא גם אזור האכילה, בשיטה המוכרת מכל אירופה - מזמינים מנות ושתייה מהדוכנים ומוצאים מקום בשולחנות העץ שבחלל האוכל המרכזי.
#טיפים
אפשר בהחלט להתמקח כאן.
השוק פתוח עד חצות.
לבשרים מצוינים על הגריל ובירה במחירים מעולים, נסו את הדוכן של Da Nerbone.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/SVtRKk-eUvk?si=om-NC1HwXrsL5-QK
בלוגרים:
https://youtu.be/BxCCh7NWMSk
ביקור במקום:
https://youtu.be/RdcgkHUQQno
הדרכה:
https://youtu.be/h0JuRB-q6eo
לא הרחק ממרכז העיר וצמוד לשוק סן לורנצו, ממוקם שוק האוכל של פירנצה, הידוע בתור מֶרקטו צ'נטרלֶה (Mercato Centrale), בעברית "השוק המרכזי".
את מה שהיה בעבר בניין נטוש ומלוכלך הפכה עיריית פירנצה לשוק טעים, מודרני וכיפי.
"השוק הרטוב" של העיר ממוקם במבנה מקורה ויחסית צעיר, מהמאה ה-19. גם כשתעמדו ליד המדרגות המובילות אל השוק, מאוד קשה יהיה להבחין בפלא הססגוני, הריחני והטעים שבפנים, בתוך המבנה.
אז אל תפספסו את שוק האוכל של פירנצה. כי הביקור כאן הוא חוויה קולינרית שווה ומהנה לכל מטייל בעיר.
#מה תאכלו כאן?
בשוק האוכל הנהדר של פירנצה, מרקטו צנטרלה, יש המון דוכני אוכל, עם כל דבר מאכל שתרצו.
בקומה הראשונה והשנייה של השוק תמצאו דוכנים עם מזון מקומי ואוכל אורגני, כולל ירקות, פטריות, גבינות, בשר ופירות טריים, כשיש גם פטל לנשנוש נהדר.
לזקוקים לבירה טובה או יין משובח, יש בר גדול וגם דוכני קונדיטוריה ומאפים.
בקומה השנייה יש חנויות נהדרות של יינות ובקומה השלישית מבחר מוקפד לחובבי גסטרונומיה משודרגת ואלכוהול.
אוהבי בשר ייהנו כאן משילובים שווים, כולל סטייקים ענקיים, המבורגרים אמיתיים ומעולים ועד פיצות, פסטות, ברוסקטות ואנטיפסטי, סלטים מצוינים - כולל סלט קפרזה, אוכל סיני ואסייתי מגוון ולידו סושי, נודלס ועוד המון מטעמים.
בקומה השלישית נמצא גם אזור האכילה, בשיטה המוכרת מכל אירופה - מזמינים מנות ושתייה מהדוכנים ומוצאים מקום בשולחנות העץ שבחלל האוכל המרכזי.
#טיפים
אפשר בהחלט להתמקח כאן.
השוק פתוח עד חצות.
לבשרים מצוינים על הגריל ובירה במחירים מעולים, נסו את הדוכן של Da Nerbone.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/SVtRKk-eUvk?si=om-NC1HwXrsL5-QK
בלוגרים:
https://youtu.be/BxCCh7NWMSk
ביקור במקום:
https://youtu.be/RdcgkHUQQno
הדרכה:
https://youtu.be/h0JuRB-q6eo
אנוטקה פינקיורי
#על מסעדת המישלן בפירנצה
ריסטוראנטה אנוטקה פינקיורי, או מסעדת אנוטקה פינקיורי (Enoteca Pinchiorri) ממוקמת בסמוך לבזיליקת סנטה קרוצ'ה שבפירנצה.
יש ההוגים את שמה אנוטקה פינצ'יורי, אבל בכל מקרה המסעדה האיכותית הזו זכתה בכוכב אחד במדריך מישלן ב-1982, המשיכה וטיפסה על השנים לשניים ובשנת 2004 לשלושה כוכבים.
את בר היין אנוטקה נציונלה (Enoteca Nazionale) פתח ב-1972 מומחה היין ג'ורג'יו פינקיורי והוסיף את השם פינקיורי לשמו. הטבחית בבר שלו, פיאולדה, הגיעה לטוסקנה, עבדה אצל פינקיורי וממאכלים ספורים שהוגשו לצד יינות גדולים, שנבחרו בידי ג'ורג'יו, הלך התפריט והתפתח.
פינקיורי, אוֹצֵר יין במקצועו ואני פיאולדה שגדלה בניס ולמדה לבשל בעצמה עשו היסטוריה. פיאולדה היא בת להורים שעבדו בתעשיית המלונאות של צרפת.
המסעדה נבחרת שוב ושוב למקומות מכובדים ברשימת 50 המסעדות הטובות בעולם ונכללת במדריך השולחנות הגדולים בעולם.
מרתף היינות של אנוטקה פינקיורי הוא מהגדולים בעולם. מספרים שיש בו 4,000 סוגי יינות שונים והוא מכיל מעל 150 אלף בקבוקים. המגוון גם הוא מרשים עם יינות איטלקיים, צרפתיים וקליפורניים. 200 מהם ניתן ללגום כאן בכוסות.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/z_rv3GPhMQE
ביקור במטבח:
https://youtu.be/OQCj57EWcxo
בלוגרים:
https://youtu.be/f4DSEGh0Kwg
ריסטוראנטה אנוטקה פינקיורי, או מסעדת אנוטקה פינקיורי (Enoteca Pinchiorri) ממוקמת בסמוך לבזיליקת סנטה קרוצ'ה שבפירנצה.
יש ההוגים את שמה אנוטקה פינצ'יורי, אבל בכל מקרה המסעדה האיכותית הזו זכתה בכוכב אחד במדריך מישלן ב-1982, המשיכה וטיפסה על השנים לשניים ובשנת 2004 לשלושה כוכבים.
את בר היין אנוטקה נציונלה (Enoteca Nazionale) פתח ב-1972 מומחה היין ג'ורג'יו פינקיורי והוסיף את השם פינקיורי לשמו. הטבחית בבר שלו, פיאולדה, הגיעה לטוסקנה, עבדה אצל פינקיורי וממאכלים ספורים שהוגשו לצד יינות גדולים, שנבחרו בידי ג'ורג'יו, הלך התפריט והתפתח.
פינקיורי, אוֹצֵר יין במקצועו ואני פיאולדה שגדלה בניס ולמדה לבשל בעצמה עשו היסטוריה. פיאולדה היא בת להורים שעבדו בתעשיית המלונאות של צרפת.
המסעדה נבחרת שוב ושוב למקומות מכובדים ברשימת 50 המסעדות הטובות בעולם ונכללת במדריך השולחנות הגדולים בעולם.
מרתף היינות של אנוטקה פינקיורי הוא מהגדולים בעולם. מספרים שיש בו 4,000 סוגי יינות שונים והוא מכיל מעל 150 אלף בקבוקים. המגוון גם הוא מרשים עם יינות איטלקיים, צרפתיים וקליפורניים. 200 מהם ניתן ללגום כאן בכוסות.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/z_rv3GPhMQE
ביקור במטבח:
https://youtu.be/OQCj57EWcxo
בלוגרים:
https://youtu.be/f4DSEGh0Kwg
