שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
מסעדת ג'אן
#על מסעדת המישלן היוקרתית והיצירתית בסינגפור
מסעדת ג'אן, בעבר ג'אן פאר אנדרה (Jaan או בשמה המלא Jaan Par Andre) היא מסעדת מישלן בסינגפור, עם נוף מרהיב של כל העיר, אוכל יצירתי ומעניין במיוחד וארוחה היא חוויה שלא תאומן גם מבחינת ההגשה המופלאה לשולחן, הכלים בהם מוגש האוכל וצורת האכילה המומלצת לרבים מהמאכלים כאן.
ג'אן שוכנת בקומה ה-70 של המלון השוויצרי, מלון סוויס הוטל (Swissotel The Stamford) בעיר. מחלונותיה נשקף מה שמוגדר על ידי המקומיים בתור הנוף היפה ביותר בעיר, כאשר מחלונות הענק שבה תוכלו לראות את החלק המרשים ביותר של סינגפור פרוש לרגליכם.
עם מסורת של שפים מעולים ומנות שנראות כיצירות אמנות של ממש, המחיר כאן נחשב יקר מאוד, אבל החוגגים אירוע מיוחד ישמחו להגיע ולנסות משהו אחר ממסעדות סינגפור וההוקרס הזולים.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/R3rcjmtLDzs
כמה מהמנות המרהיבות של המטבח:
https://youtu.be/v7Z08S14sDw
ועוד הרבה מהמנות היצירתיות של ג'אן:
https://youtu.be/9bhH7pFRsNA
מסעדת ג'אן, בעבר ג'אן פאר אנדרה (Jaan או בשמה המלא Jaan Par Andre) היא מסעדת מישלן בסינגפור, עם נוף מרהיב של כל העיר, אוכל יצירתי ומעניין במיוחד וארוחה היא חוויה שלא תאומן גם מבחינת ההגשה המופלאה לשולחן, הכלים בהם מוגש האוכל וצורת האכילה המומלצת לרבים מהמאכלים כאן.
ג'אן שוכנת בקומה ה-70 של המלון השוויצרי, מלון סוויס הוטל (Swissotel The Stamford) בעיר. מחלונותיה נשקף מה שמוגדר על ידי המקומיים בתור הנוף היפה ביותר בעיר, כאשר מחלונות הענק שבה תוכלו לראות את החלק המרשים ביותר של סינגפור פרוש לרגליכם.
עם מסורת של שפים מעולים ומנות שנראות כיצירות אמנות של ממש, המחיר כאן נחשב יקר מאוד, אבל החוגגים אירוע מיוחד ישמחו להגיע ולנסות משהו אחר ממסעדות סינגפור וההוקרס הזולים.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/R3rcjmtLDzs
כמה מהמנות המרהיבות של המטבח:
https://youtu.be/v7Z08S14sDw
ועוד הרבה מהמנות היצירתיות של ג'אן:
https://youtu.be/9bhH7pFRsNA
מסעדת לה פה
#על מסעדת השף עם כוכבי המישלן
צלחות גדולות, מנות זעירות, איכות מופלאה. בבריסל יש מסעדה אחת של אוכל משובח, Fine dining, שמי שאוהב מסעדות מעולות חייב לבקר בה.
מדובר במסעדת "לה פה" (La Paix) הנהדרת. מצוידת בשני כוכבי מישלן, המסעדה המהוללת הזו משלבת בתפריט שלה כמה מטבחים ועושה מהם הרבה יותר מהסכום של איכותם.
כיאה למסעדת פיוז'ן מטורפת בהצטיינותה, "לה פה" מביאה מנות שהן להיטים מעולים מהמטבח הצרפתי, הבלגי והיפני. היא שוכנת בתוך השכונה המוסלמית של בריסל, מה שנתפס אמנם מוזר, אבל היסטורית - היא תמיד הייתה כאן ופשוט מסביב הדברים השתנו.
כך או כך, המסעדה פרצה והפכה למסעדה מדהימה רק מאז שדוויד מנהל את המטבח שלה. רבים מגיעים לכאן רק בזכותו ובזכות האוכל המצוין שהוא מכין בה.
יתכן שתראו אותו כאן. את השף הנחמד והקליל דוויד מרטן, שבניצוחו מתנהל מוסד האוכל המופלא הזה, תזהו בעזרת הקרחת המושלמת שלו ובחיוכו העדין. הוא איש של אנשים, נחמד אמיתי, שאוהב שאוהבים את המסעדה ואת האוכל שלו. ואגב, הוא כוכב אמיתי בטלוויזיה כאן, עם תכניות בישול והמון הופעות בטלוויזיה של בלגיה. ב-2019 הוא גם הוכתר לשף הטוב בבלגיה, אז בכלל.
#טיפים
אין טעם להגיע ספונטנית. חשוב להזמין מקום חודשיים לפחות מראש.
תנו למלצרים להציע לכם בירה לכל מנה. בירה היא כמו יין פה, כי זו בריסל וכאן הבירות הן אמנות.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/fWjWgzAayXU
הדרכה מהשף:
https://youtu.be/uGyuFtYYaF4
במטבח:
https://youtu.be/XnNB9ikQM3U
צלחות גדולות, מנות זעירות, איכות מופלאה. בבריסל יש מסעדה אחת של אוכל משובח, Fine dining, שמי שאוהב מסעדות מעולות חייב לבקר בה.
מדובר במסעדת "לה פה" (La Paix) הנהדרת. מצוידת בשני כוכבי מישלן, המסעדה המהוללת הזו משלבת בתפריט שלה כמה מטבחים ועושה מהם הרבה יותר מהסכום של איכותם.
כיאה למסעדת פיוז'ן מטורפת בהצטיינותה, "לה פה" מביאה מנות שהן להיטים מעולים מהמטבח הצרפתי, הבלגי והיפני. היא שוכנת בתוך השכונה המוסלמית של בריסל, מה שנתפס אמנם מוזר, אבל היסטורית - היא תמיד הייתה כאן ופשוט מסביב הדברים השתנו.
כך או כך, המסעדה פרצה והפכה למסעדה מדהימה רק מאז שדוויד מנהל את המטבח שלה. רבים מגיעים לכאן רק בזכותו ובזכות האוכל המצוין שהוא מכין בה.
יתכן שתראו אותו כאן. את השף הנחמד והקליל דוויד מרטן, שבניצוחו מתנהל מוסד האוכל המופלא הזה, תזהו בעזרת הקרחת המושלמת שלו ובחיוכו העדין. הוא איש של אנשים, נחמד אמיתי, שאוהב שאוהבים את המסעדה ואת האוכל שלו. ואגב, הוא כוכב אמיתי בטלוויזיה כאן, עם תכניות בישול והמון הופעות בטלוויזיה של בלגיה. ב-2019 הוא גם הוכתר לשף הטוב בבלגיה, אז בכלל.
#טיפים
אין טעם להגיע ספונטנית. חשוב להזמין מקום חודשיים לפחות מראש.
תנו למלצרים להציע לכם בירה לכל מנה. בירה היא כמו יין פה, כי זו בריסל וכאן הבירות הן אמנות.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/fWjWgzAayXU
הדרכה מהשף:
https://youtu.be/uGyuFtYYaF4
במטבח:
https://youtu.be/XnNB9ikQM3U
פיירו האיטלקי
#על המסעדה
מסעדת "המטבח של פיירו האיטלקי" (Piero's Italian Cuisine) היא מקום איטלקי ומקדש קולינרי בלאס וגאס. היא נמצאת מחוץ לסטריפ אבל שווה לנגיע אליה ולאכול אוכל איטלקי מצוין.
פיירו מזכירה מסעדה איטלקית של פעם, בסגנון שיקאגו או ניו יורק של הימים ההם. האוכל כאן מעולה והכול טעים מאוד. היא נולדה בתחילת שנות ה-80, כשהגיעו אליה המון פוליטיקאים, סלבריטאים ומאפיונרים והיא זכתה לפרסום ולהצלחה.
אבל עזבו היסטוריה לרגע. כאן קובעים האנשים ועל הארוחה המשובחת כאן מופקדים טבחים מעולים ומלצרים ידידותיים ומקצועיים בדרך כלל. גם המחירים סבירים, ביחס לווגאס כמובן.
#האוכל
פיירו ידוע בסרטנים ובלובסטרים הנפלאים שהוא מכין. יש גם קלמרי מטוגן, קוקטייל שרימפס נהדר וסרטני אבן שמוגשים לשולחן ועשויים נכון. גם מנות הסלמון הנדיבות מבושלות בצורה מושלמת.
גם הפסטות והתוספות כאן טובות מאוד. נסו למשל את הרביולי המצוין. ובסוף הארוחה גם לא מתאכזבים. שלל קינוחים מעולים עושים את העבודה ועוגת גבינה שהיא מהטובות ביותר שיש.
#טיפים
אל תבואו לכאן אם אין לכם זמן. הארוחה כאן איטית וארוכה. מושלמת לדייט או ארוחת ערב זוגית ורומנטית, אבל לא מומלצת לארוחה עסקית.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/3q5YawekDM4
ביקור במקום:
https://youtu.be/EQEO8l406bo
כתבה:
https://youtu.be/iaDsf8bqT-U
בלוגרים:
https://youtu.be/XdH_b-zABls
מסעדת "המטבח של פיירו האיטלקי" (Piero's Italian Cuisine) היא מקום איטלקי ומקדש קולינרי בלאס וגאס. היא נמצאת מחוץ לסטריפ אבל שווה לנגיע אליה ולאכול אוכל איטלקי מצוין.
פיירו מזכירה מסעדה איטלקית של פעם, בסגנון שיקאגו או ניו יורק של הימים ההם. האוכל כאן מעולה והכול טעים מאוד. היא נולדה בתחילת שנות ה-80, כשהגיעו אליה המון פוליטיקאים, סלבריטאים ומאפיונרים והיא זכתה לפרסום ולהצלחה.
אבל עזבו היסטוריה לרגע. כאן קובעים האנשים ועל הארוחה המשובחת כאן מופקדים טבחים מעולים ומלצרים ידידותיים ומקצועיים בדרך כלל. גם המחירים סבירים, ביחס לווגאס כמובן.
#האוכל
פיירו ידוע בסרטנים ובלובסטרים הנפלאים שהוא מכין. יש גם קלמרי מטוגן, קוקטייל שרימפס נהדר וסרטני אבן שמוגשים לשולחן ועשויים נכון. גם מנות הסלמון הנדיבות מבושלות בצורה מושלמת.
גם הפסטות והתוספות כאן טובות מאוד. נסו למשל את הרביולי המצוין. ובסוף הארוחה גם לא מתאכזבים. שלל קינוחים מעולים עושים את העבודה ועוגת גבינה שהיא מהטובות ביותר שיש.
#טיפים
אל תבואו לכאן אם אין לכם זמן. הארוחה כאן איטית וארוכה. מושלמת לדייט או ארוחת ערב זוגית ורומנטית, אבל לא מומלצת לארוחה עסקית.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/3q5YawekDM4
ביקור במקום:
https://youtu.be/EQEO8l406bo
כתבה:
https://youtu.be/iaDsf8bqT-U
בלוגרים:
https://youtu.be/XdH_b-zABls
קפה ניו יורק בבודפשט
#בית הקפה היפה בעולם
קפה ניו יורק (New York Café) הוא בית הקפה בעל אווירה מיוחדת ויוקרתית, עם שירות נהדר ותפריט טעים ועשיר מאוד, אך יקר להחריד, לפחות בהשוואה למחירים בבודפשט.
את הארוחה בקפה ניו יורק מלווה בדרך כלל מוסיקה של פסנתרן ומדי פעם יש גם מופע של זמר או זמרת איכותיים.
אבל לכאן לא מגיעים בשביל זוטות כמו אוכל, קפה או מוסיקה. מגיעים לכאן פחות בשביל האוכל ויותר כדי לסעוד במקום שמעניק חווייה של ארוחה בארמון מהודר, באווירה של עושר ויוקרה.
עיצוב הפנים בקפה ניו-יורק מזכיר את העיצוב בוותיקן שברומא. על הקירות והתקרות תראו ציורי פרסקו מרהיבים, לצד עיטורים וקישוטים נפלאים, ששום בית קפה בעולם לא יכול להתהדר בשכמותם. מהתקרה משתלשלים שנדלירים ונציאניים ושופכים אור נגוהות נהדר. את העמודים בחלל בית הקפה מכסים קישוטי סטוקו זהובים ומושקעים.
#מה לאכול כאן?
זה נשמע אולי שכאן תמצאו בעיקר קפה ועוגות, אבל כדרכם של בתי קפה מעולים באירופה, זוהי מסעדה לכל דבר, שמציעה מאוכל איטלקי, צרפתי, עם מנות בשריות, לצד דגים ופירות ים ועד קינוחים נפלאים וגלידות משובחות.
אם תבחרו בקפה ועוגה, השפע כאן גדול. כמעט כל דבר שתזמינו יהיה מדהים. אם תרצו לנסות את העוגות של המקום, אין ספק שתיהנו. מכינים כאן דברי מאפה וקינוחים יוצאים מן הכלל, שגם מצטלמים נהדר לאינסטגרם.
אבל אם חשבתם על ארוחה, תמצאו כאן מנות מעידן הקיסרות האוסטרו-הונגרית.
המלצות? - נסו את גולש הבקר, את השניצל הווינאי, מרק הדייגים, או העוף בסגנון פפריקאש ופואה גרה. לקינוחים כדאי לכם לנסות את עוגת אסתרהזי המפורסמת ואת ה"דובוש".
#תולדות המקום
בית הקפה נבנה בקומת הלובי של המלון המפורסם ניו-יורק, שהיום נקרא "מלון בושצולו" (Boscolo Budapest). זהו מלון מפואר במיוחד, המעוצב בסגנון הניאו-רנסאנס.
הכניסה אל בית הקפה, שמכונה לא פעם ”הלב הפועם של המלון”, מרגישה כמו חזרה אל הונגריה ואירופה של סוף המאה ה-19. מאז ובתחילת המאה ה-20, נהגו לשבת ולבלות כאן אמנים רבים, כמו משוררים, סופרים, שחקנים ואינטלקטואלים הונגרים. כמה קומות מעליהם, ממש במבנה הזה, ערכו אז את העיתונים החשובים והמשפיעים ביותר של הונגריה.
בתקופה הקומוניסטית ועוד יותר אחרי מלחמת העולם השנייה, המקום התדרדר מאוד. בשלבים מסוימים הוא אפילו שימש כחנות.
בשנת 2006, לאחר נפילת השלטון הקומוניסטי, מצאו במרתף את תכניות המבנה והעיצוב והוא שופץ בדיוק למראה שלו בימיו הגדולים. תהילתו חזרה אליו והוא חזר להיות אחד מבתי הקפה היפים והמפורסמים בעולם ומהטעימים בעיר בודפשט.
בתיאבון!
#טיפים
לארוחת ערב הזמינו מקום מראש.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/gLwfuU0P6fc
ביקור במקום:
https://youtu.be/W_sEkMl6Nfc
בלוגרים:
https://youtu.be/ZwpK9qKAatI
הדרכה:
https://youtu.be/oYsPVELMYGQ
העיצוב:
https://youtu.be/R2zfVMTsIHc
קפה ניו יורק (New York Café) הוא בית הקפה בעל אווירה מיוחדת ויוקרתית, עם שירות נהדר ותפריט טעים ועשיר מאוד, אך יקר להחריד, לפחות בהשוואה למחירים בבודפשט.
את הארוחה בקפה ניו יורק מלווה בדרך כלל מוסיקה של פסנתרן ומדי פעם יש גם מופע של זמר או זמרת איכותיים.
אבל לכאן לא מגיעים בשביל זוטות כמו אוכל, קפה או מוסיקה. מגיעים לכאן פחות בשביל האוכל ויותר כדי לסעוד במקום שמעניק חווייה של ארוחה בארמון מהודר, באווירה של עושר ויוקרה.
עיצוב הפנים בקפה ניו-יורק מזכיר את העיצוב בוותיקן שברומא. על הקירות והתקרות תראו ציורי פרסקו מרהיבים, לצד עיטורים וקישוטים נפלאים, ששום בית קפה בעולם לא יכול להתהדר בשכמותם. מהתקרה משתלשלים שנדלירים ונציאניים ושופכים אור נגוהות נהדר. את העמודים בחלל בית הקפה מכסים קישוטי סטוקו זהובים ומושקעים.
#מה לאכול כאן?
זה נשמע אולי שכאן תמצאו בעיקר קפה ועוגות, אבל כדרכם של בתי קפה מעולים באירופה, זוהי מסעדה לכל דבר, שמציעה מאוכל איטלקי, צרפתי, עם מנות בשריות, לצד דגים ופירות ים ועד קינוחים נפלאים וגלידות משובחות.
אם תבחרו בקפה ועוגה, השפע כאן גדול. כמעט כל דבר שתזמינו יהיה מדהים. אם תרצו לנסות את העוגות של המקום, אין ספק שתיהנו. מכינים כאן דברי מאפה וקינוחים יוצאים מן הכלל, שגם מצטלמים נהדר לאינסטגרם.
אבל אם חשבתם על ארוחה, תמצאו כאן מנות מעידן הקיסרות האוסטרו-הונגרית.
המלצות? - נסו את גולש הבקר, את השניצל הווינאי, מרק הדייגים, או העוף בסגנון פפריקאש ופואה גרה. לקינוחים כדאי לכם לנסות את עוגת אסתרהזי המפורסמת ואת ה"דובוש".
#תולדות המקום
בית הקפה נבנה בקומת הלובי של המלון המפורסם ניו-יורק, שהיום נקרא "מלון בושצולו" (Boscolo Budapest). זהו מלון מפואר במיוחד, המעוצב בסגנון הניאו-רנסאנס.
הכניסה אל בית הקפה, שמכונה לא פעם ”הלב הפועם של המלון”, מרגישה כמו חזרה אל הונגריה ואירופה של סוף המאה ה-19. מאז ובתחילת המאה ה-20, נהגו לשבת ולבלות כאן אמנים רבים, כמו משוררים, סופרים, שחקנים ואינטלקטואלים הונגרים. כמה קומות מעליהם, ממש במבנה הזה, ערכו אז את העיתונים החשובים והמשפיעים ביותר של הונגריה.
בתקופה הקומוניסטית ועוד יותר אחרי מלחמת העולם השנייה, המקום התדרדר מאוד. בשלבים מסוימים הוא אפילו שימש כחנות.
בשנת 2006, לאחר נפילת השלטון הקומוניסטי, מצאו במרתף את תכניות המבנה והעיצוב והוא שופץ בדיוק למראה שלו בימיו הגדולים. תהילתו חזרה אליו והוא חזר להיות אחד מבתי הקפה היפים והמפורסמים בעולם ומהטעימים בעיר בודפשט.
בתיאבון!
#טיפים
לארוחת ערב הזמינו מקום מראש.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/gLwfuU0P6fc
ביקור במקום:
https://youtu.be/W_sEkMl6Nfc
בלוגרים:
https://youtu.be/ZwpK9qKAatI
הדרכה:
https://youtu.be/oYsPVELMYGQ
העיצוב:
https://youtu.be/R2zfVMTsIHc
$$$$
נאם
#על המסעדה שנחשבת לטובה בבנגקוק
מסעדת נאם (Nahm), שפירושה בתאילנדית "מים", היא מהמסעדות הטובות בעולם ואחת הטובות בבנגקוק. היא מציעה מטבח תאי מסורתי ומתובל מאד, המשלב חומרים מהמרחב שמסביב עם חשיבה יצירתית ורחבה.
מוביל אותה אמן אוכל ושף אוסטרלי מעוטר בשם דיוויד תומפסון, שיוצר כאן מנות שהן מאסטרפיסים אבל רגליהן במטבח השורשי של סיאם. כי בסיס המטבח הן המנות המוצלחות של המטבח התאי המסורתי, אוכל שהתאילנדים מכינים בדרך כלל בבתיהם ולאו דווקא לתיירים מהמערב.
תומפסון, שהגיע לבנגקוק ב-1980 והתאהב בה ובמטבח שלה, יוצר אמנות קולינרית באמצעות שילוב של טכניקות בישול מגוונות, מהמובילות בעולם. הוא פתח את נאם לראשונה בלונדון והיה הראשון לזכות בכוכב מישלן עם מסעדה תאילנדית. מאז שב לבנגקוק ופתח את Nahm במלון מטרופוליטן. כיום היא מדורגת ברשימת המסעדות הטובות בעולם. ב-2014 היא אף קטפה את תואר המסעדה הטובה באסיה.
תומפסון הפך מומחה לחומרי הגלם המקומיים ובין המנות המומלצות כאן תמצאו את מנות הקארי שהוא הכי אוהב לבשל, כולל קארי השרימפס והתפוזים עם לבבות הקוקוס, הקארי פאננג עם בקר מעושן ובוטנים, בצלי שאלוט ועלי צ'ילי, קארי סרטן כחול המלווה בקוקוס וכורכום ועוד. נסו גם את סלט המקרל עם הפומלה, הלמון גראס והליים ואת מנת הביצים המוקפצות ומטוגנות, עם השרימפס והעוף.
#טיפים
הכרחי להזמין מקום מראש, בטלפון 02-6253333.
המסעדה פתוחה בצהריים בשעות 12:00-14:00 ובערב בשעות 19:00-22:30.
מחיר תפריט צהרים קבוע מלא עולה 1600 באט לסועד. תפריט ערב ב-2500 באט לסועד.
המסעדה נמצאת במלון מטרופוליטן ברחוב South Sathorn 27.
שתפו ביניכם את המנות ותיהנו ממגוון אדיר וחוויה כפולה.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/gqFPZ19IWbU
עוד מהמנות ב"נאם":
https://youtu.be/FoSFMLYnBIM
מסעדת נאם (Nahm), שפירושה בתאילנדית "מים", היא מהמסעדות הטובות בעולם ואחת הטובות בבנגקוק. היא מציעה מטבח תאי מסורתי ומתובל מאד, המשלב חומרים מהמרחב שמסביב עם חשיבה יצירתית ורחבה.
מוביל אותה אמן אוכל ושף אוסטרלי מעוטר בשם דיוויד תומפסון, שיוצר כאן מנות שהן מאסטרפיסים אבל רגליהן במטבח השורשי של סיאם. כי בסיס המטבח הן המנות המוצלחות של המטבח התאי המסורתי, אוכל שהתאילנדים מכינים בדרך כלל בבתיהם ולאו דווקא לתיירים מהמערב.
תומפסון, שהגיע לבנגקוק ב-1980 והתאהב בה ובמטבח שלה, יוצר אמנות קולינרית באמצעות שילוב של טכניקות בישול מגוונות, מהמובילות בעולם. הוא פתח את נאם לראשונה בלונדון והיה הראשון לזכות בכוכב מישלן עם מסעדה תאילנדית. מאז שב לבנגקוק ופתח את Nahm במלון מטרופוליטן. כיום היא מדורגת ברשימת המסעדות הטובות בעולם. ב-2014 היא אף קטפה את תואר המסעדה הטובה באסיה.
תומפסון הפך מומחה לחומרי הגלם המקומיים ובין המנות המומלצות כאן תמצאו את מנות הקארי שהוא הכי אוהב לבשל, כולל קארי השרימפס והתפוזים עם לבבות הקוקוס, הקארי פאננג עם בקר מעושן ובוטנים, בצלי שאלוט ועלי צ'ילי, קארי סרטן כחול המלווה בקוקוס וכורכום ועוד. נסו גם את סלט המקרל עם הפומלה, הלמון גראס והליים ואת מנת הביצים המוקפצות ומטוגנות, עם השרימפס והעוף.
#טיפים
הכרחי להזמין מקום מראש, בטלפון 02-6253333.
המסעדה פתוחה בצהריים בשעות 12:00-14:00 ובערב בשעות 19:00-22:30.
מחיר תפריט צהרים קבוע מלא עולה 1600 באט לסועד. תפריט ערב ב-2500 באט לסועד.
המסעדה נמצאת במלון מטרופוליטן ברחוב South Sathorn 27.
שתפו ביניכם את המנות ותיהנו ממגוון אדיר וחוויה כפולה.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/gqFPZ19IWbU
עוד מהמנות ב"נאם":
https://youtu.be/FoSFMLYnBIM
לוארנה
#מסעדה עם כוכב מישלן ואוכל משגע
אם אתם בברצלונה ומעוניינים לפגוש מסעדה מעניינת וטעימה של ממש, מסעדת לוארנה שכוכב של מישלן כבר ניתן לה, היא מסעדה שמשלבת מסורת של מרכיבים טובים, עם חדשנות ויצירתיות ותמורה הולמת למחירים שהיא גובה, שהם לא ממש זולים.
מדובר במסעדת שף, שיודעת לייצר מנות מפתיעות, כמו זו שהם יצרו לדג המקרל במרינדה, או לדג הכחול, ש"עכבר העיר" ממליץ עליהם בחום ומגדיר "מנה משגעת"!
בתיאבון!
אם אתם בברצלונה ומעוניינים לפגוש מסעדה מעניינת וטעימה של ממש, מסעדת לוארנה שכוכב של מישלן כבר ניתן לה, היא מסעדה שמשלבת מסורת של מרכיבים טובים, עם חדשנות ויצירתיות ותמורה הולמת למחירים שהיא גובה, שהם לא ממש זולים.
מדובר במסעדת שף, שיודעת לייצר מנות מפתיעות, כמו זו שהם יצרו לדג המקרל במרינדה, או לדג הכחול, ש"עכבר העיר" ממליץ עליהם בחום ומגדיר "מנה משגעת"!
בתיאבון!
ורולקו
#על מסעדת כוכב המישלן הראשונה ביוון
מסעדת ורולקו (Varoulko), הנחשבת לאחת היקרות באתונה, היא גם אחת האיכותיות שבבירת יוון. היא ממוקמת בשדרות פיראוס במרכז אתונה ואליה תלכו רק אם התקציב שלכם מאפשר סעודה יקרה במסעדת מישלן.
הסיפור המעניין של המסעדה הזו קשור בשף של המסעדה, לפטריס לאזארו. אביו היה טבח באניית דיג יוונית והוא הוריש לבנו את האהבה המיוחדת לבישול בכלל ולדגים בפרט. לפטריס יצא ללמוד באיטליה וכשחזר ליוון הוא הקים בפיראוס מסעדה קטנה על המים. מאז עברה המסעדה כמה מקומות ובמהלך השנים גם זכתה המסעדה בכוכב מישלן אחד. היתרון הגדול של ורולקו נובע באופן טבעי מהקרבה שלה לים ולחומרי הגלם האיכותיים שמגיעים ממנו.
אם בשנים הראשונה שלה זכתה המסעדה בפרסום, במיוחד בזכות מרק הדיונונים עם לחיי הלוקוס שהכין השף המוכשר וגם תודות למנת הקלמרי בפסטו. אבל בנוסף לזרועות התמנונים והמרק מדיונונים, תמצאו כאן עוד שלל מנות דגים ופירות ים נהדרות. כך מוגשים כאן גם דגי ים טריים שנאפו בתנור, מרק דגים מצוין, סלט תמנונים בגריל ומאכלים דומים, המתבססים ברובם על שלל הים של דייגי פיראוס. לצד כל אלו, גם הקינוחים במסעדה טעימים ויש שיאמרו אף מדהימים.
השף מדגים את הכנת האוכל (באנגלית):
https://youtu.be/bt38su7H6BM
מסעדת ורולקו (Varoulko), הנחשבת לאחת היקרות באתונה, היא גם אחת האיכותיות שבבירת יוון. היא ממוקמת בשדרות פיראוס במרכז אתונה ואליה תלכו רק אם התקציב שלכם מאפשר סעודה יקרה במסעדת מישלן.
הסיפור המעניין של המסעדה הזו קשור בשף של המסעדה, לפטריס לאזארו. אביו היה טבח באניית דיג יוונית והוא הוריש לבנו את האהבה המיוחדת לבישול בכלל ולדגים בפרט. לפטריס יצא ללמוד באיטליה וכשחזר ליוון הוא הקים בפיראוס מסעדה קטנה על המים. מאז עברה המסעדה כמה מקומות ובמהלך השנים גם זכתה המסעדה בכוכב מישלן אחד. היתרון הגדול של ורולקו נובע באופן טבעי מהקרבה שלה לים ולחומרי הגלם האיכותיים שמגיעים ממנו.
אם בשנים הראשונה שלה זכתה המסעדה בפרסום, במיוחד בזכות מרק הדיונונים עם לחיי הלוקוס שהכין השף המוכשר וגם תודות למנת הקלמרי בפסטו. אבל בנוסף לזרועות התמנונים והמרק מדיונונים, תמצאו כאן עוד שלל מנות דגים ופירות ים נהדרות. כך מוגשים כאן גם דגי ים טריים שנאפו בתנור, מרק דגים מצוין, סלט תמנונים בגריל ומאכלים דומים, המתבססים ברובם על שלל הים של דייגי פיראוס. לצד כל אלו, גם הקינוחים במסעדה טעימים ויש שיאמרו אף מדהימים.
השף מדגים את הכנת האוכל (באנגלית):
https://youtu.be/bt38su7H6BM
גאגאן
#על המסעדה הטובה באסיה
מסעדת גאגאן (Gaggan) של השף ההודי היצירתי אנאנד גאגאן בבנגקוק, היא זוכת תארים סדרתית כמסעדה הטובה ביותר באסיה ומהמובילות בעולם כולו. השף הזה הוא גאון טבעי, שלא מסתדר עם מתכונים, שיטות מוכחות וספרי חוקים להכנת מזון. הוא פשוט ממציא בעצמו ויצר מסעדה עם שני כוכבי מישלן מוצדקים וחוויה קולינרית יוצאת דופן.
מדובר במטבח מולקולרי, פרוגרסיבי, המשלב מדע עם מטבח ומציע מגוון שקשה לתאר, עם 25 טעימות לא קבועות, מהמרחב שבין הודו ליפן והן וואו מתמשך. התוצאה היא מהממת ויוצאת דופן בכל מובן.
זו מסעדת גורמה הודית, מרשימה במיוחד, גדולה מהחיים ועדכנית, מלאת הומור, בינלאומית ועילית באופיה, שתעניק לכם חוויה קולינרית ברמת כוכבי מישלן.
למעבדה של גאגאן חייבים להזמין מקום הרבה זמן מראש. עשו זאת, כי האוכל כאן לא מזכיר אף ארוחה שאכלתם בעבר ולא תרצו להחמיץ אותה.
#טיפים
המנה שאתם חייבים לנסות היא "פטריית הקסם", המורכבת מפטריות שונות, בשלל מרקמים וצורות הכנה.
עם תפריט קבוע שעולה 4000 באט לאדם המחיר לאדם יגיע ל-5,000 באט, עם השתייה, הטיפ והמס.
מבט מקרוב למנות בגאגאן:
https://youtu.be/apohi3LVU3M
עוד מבט:
https://youtu.be/eq66r9FJKT0
העיצוב:
https://youtu.be/JiQ7qN79M28?t=17s
ודבר השף:
https://youtu.be/fdlpF4SjQfg
מסעדת גאגאן (Gaggan) של השף ההודי היצירתי אנאנד גאגאן בבנגקוק, היא זוכת תארים סדרתית כמסעדה הטובה ביותר באסיה ומהמובילות בעולם כולו. השף הזה הוא גאון טבעי, שלא מסתדר עם מתכונים, שיטות מוכחות וספרי חוקים להכנת מזון. הוא פשוט ממציא בעצמו ויצר מסעדה עם שני כוכבי מישלן מוצדקים וחוויה קולינרית יוצאת דופן.
מדובר במטבח מולקולרי, פרוגרסיבי, המשלב מדע עם מטבח ומציע מגוון שקשה לתאר, עם 25 טעימות לא קבועות, מהמרחב שבין הודו ליפן והן וואו מתמשך. התוצאה היא מהממת ויוצאת דופן בכל מובן.
זו מסעדת גורמה הודית, מרשימה במיוחד, גדולה מהחיים ועדכנית, מלאת הומור, בינלאומית ועילית באופיה, שתעניק לכם חוויה קולינרית ברמת כוכבי מישלן.
למעבדה של גאגאן חייבים להזמין מקום הרבה זמן מראש. עשו זאת, כי האוכל כאן לא מזכיר אף ארוחה שאכלתם בעבר ולא תרצו להחמיץ אותה.
#טיפים
המנה שאתם חייבים לנסות היא "פטריית הקסם", המורכבת מפטריות שונות, בשלל מרקמים וצורות הכנה.
עם תפריט קבוע שעולה 4000 באט לאדם המחיר לאדם יגיע ל-5,000 באט, עם השתייה, הטיפ והמס.
מבט מקרוב למנות בגאגאן:
https://youtu.be/apohi3LVU3M
עוד מבט:
https://youtu.be/eq66r9FJKT0
העיצוב:
https://youtu.be/JiQ7qN79M28?t=17s
ודבר השף:
https://youtu.be/fdlpF4SjQfg
מסעדת קפטן קוק
#על מסעדה יוקרתית בסופיה
מסעדת קפטן קוק (Made In Home) היא מסעדה יוקרתית שנמצאת בתוך מלון מהמפוארים והיפים בעיר - מלון מרינלה בעל חמשת הכוכבים.
האווירה יוקרתית בהתאם, עם עיצוב מדהים וחלל שנראה פשוט טוב. מהחלונות הפתוחים שליד השולחנות נשקף גן יפני מרהיב.
אבל זו קודם כל מסעדה מעולה, עם תפריט מצוין ומנות ברמה גבוהה. האוכל טרי, מצולחת יפה וטעים להפליא. הדגים טריים, כולל סלמון מבושל מושלם.
המחירים? - לא נמוכים, אבל סבירים למסעדה בכזו איכות, עיצוב והשקעה. האווירה כאן נעימה עד מדהימה. לגבי מחירי המנות בסוף הארוחה - אם יפתיעו אתכם אז נראה יותר סביר שלכיוון החיובי.
השירות בקפטן קוק הוא מקצועי ובעל קלאסה גברית. החוויה אולי אינה אותנטית, אבל היא שווה ומרגשת לשוחרי מטבחי גורמה ומסעדות שף.
#טיפים
עדיף להזמין מקום מראש.
לעתים מאפשרים עישון בחלל המסעדה. רגישים? - שימו לב.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/f7pBHrj9enQ
מסעדת קפטן קוק (Made In Home) היא מסעדה יוקרתית שנמצאת בתוך מלון מהמפוארים והיפים בעיר - מלון מרינלה בעל חמשת הכוכבים.
האווירה יוקרתית בהתאם, עם עיצוב מדהים וחלל שנראה פשוט טוב. מהחלונות הפתוחים שליד השולחנות נשקף גן יפני מרהיב.
אבל זו קודם כל מסעדה מעולה, עם תפריט מצוין ומנות ברמה גבוהה. האוכל טרי, מצולחת יפה וטעים להפליא. הדגים טריים, כולל סלמון מבושל מושלם.
המחירים? - לא נמוכים, אבל סבירים למסעדה בכזו איכות, עיצוב והשקעה. האווירה כאן נעימה עד מדהימה. לגבי מחירי המנות בסוף הארוחה - אם יפתיעו אתכם אז נראה יותר סביר שלכיוון החיובי.
השירות בקפטן קוק הוא מקצועי ובעל קלאסה גברית. החוויה אולי אינה אותנטית, אבל היא שווה ומרגשת לשוחרי מטבחי גורמה ומסעדות שף.
#טיפים
עדיף להזמין מקום מראש.
לעתים מאפשרים עישון בחלל המסעדה. רגישים? - שימו לב.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/f7pBHrj9enQ
מסעדת זוקה
#על מסעדה מעולה בלבלון
מסעדת זוקה (Zuka) נמצאת ברחוב רואה דיאס פריירה (Rua Dias Ferreira), רחוב הגורמה, המלא באוכל טוב וחיים טובים. נכון ליום הכתיבה מככב במטבח שלה השף לודמילה סואריו, שהוא גם שותף במסעדה.
למסעדת זוקה מגיעים לאורך כל שעות היממה מי שמחפשים אוכל טוב. המסעדה מציעה לאורך היום גם ארוחות צהריים וגם ארוחות ערב, עם תפריטים שונים ומגוונים.
#מה שווה לנסות כאן?
במסעדה שבסמטת הגורמה תוכלו לאכול תבשילים מודרניים, כמו ריזוטו שרימפס, סביצ'ה דג לבן ופלפל, גספצ'ו עם כוס סורבה לימון, או מנת שיפוד הטלה המוגשת עם פירה מושרה בפסיפלורה.
לקינוח שווה לרדת על עוגת השוקולד המוגשת עם קרמל ופלר דה-סל.
#טיפים
מי שלחוצים בתקציב מוזמנים לאכול כאן בצהריים. האוכל מצוין והמחירים נמוכים בהרבה.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/ihucAX3dk00
ביקור במקום:
https://youtu.be/kFYPnhVgAP0
מסעדת זוקה (Zuka) נמצאת ברחוב רואה דיאס פריירה (Rua Dias Ferreira), רחוב הגורמה, המלא באוכל טוב וחיים טובים. נכון ליום הכתיבה מככב במטבח שלה השף לודמילה סואריו, שהוא גם שותף במסעדה.
למסעדת זוקה מגיעים לאורך כל שעות היממה מי שמחפשים אוכל טוב. המסעדה מציעה לאורך היום גם ארוחות צהריים וגם ארוחות ערב, עם תפריטים שונים ומגוונים.
#מה שווה לנסות כאן?
במסעדה שבסמטת הגורמה תוכלו לאכול תבשילים מודרניים, כמו ריזוטו שרימפס, סביצ'ה דג לבן ופלפל, גספצ'ו עם כוס סורבה לימון, או מנת שיפוד הטלה המוגשת עם פירה מושרה בפסיפלורה.
לקינוח שווה לרדת על עוגת השוקולד המוגשת עם קרמל ופלר דה-סל.
#טיפים
מי שלחוצים בתקציב מוזמנים לאכול כאן בצהריים. האוכל מצוין והמחירים נמוכים בהרבה.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/ihucAX3dk00
ביקור במקום:
https://youtu.be/kFYPnhVgAP0
מסעדת סדלר
#על מסעדת היוקרה עם הריזוטו השחור
מסעדת סדלר (Sadler) היא מסעדת שף נודעת במילאנו. הריסטורנטה המעולה מגישה מנות איטלקיות יצירתיות וטעימות במיוחד, במחיר יקר.
המסעדה, האוחזת ב-2 כוכבי מישלן, מתנהלת בניצוחו של השף קלאודיו סדלר, שף מפורסם בכל רחבי איטליה ולדעת רבים גאון של ממש. סגנון האוכל שלו מפגיש בין ישן וחדש במטבח האיטלקי, בחיבור של מסורת מילאנזית עם חדשנות של אמן מטבח מודרני ומיומן.
האווירה ב"סדלר ריסטורנטה" יוקרתית במיוחד. האוכל לא רק טעים כאן, אלא גם יפה להפליא. הוא מוגש תוך הקפדה על צילחות נהדר, מה שבעידן האינסטגרם הופך לתקן במסעדות ברמה כזו.
המלצה חמה היא להזמין את המעדן האופייני למילאנו, הריזוטו השחור, באיטלקית "ריזוטו נרו". זהו ריזוטו אורז נהדר שאת צבעו הוא מקבל מהבישול שלו, עם דיו של דיונון. מעליו מוגשים קוויאר ורוטב מנגו, שמעטרים אותם כאן בעלי זהב אכילים.
#טיפים
הארוחה כאן יקרה מאד, אבל היא מהווה הזדמנות לסעוד אצל שף איטלקי ברמה עולמית, בחווייה כמעט חד-פעמית.
מסעדת סדלר (Sadler) היא מסעדת שף נודעת במילאנו. הריסטורנטה המעולה מגישה מנות איטלקיות יצירתיות וטעימות במיוחד, במחיר יקר.
המסעדה, האוחזת ב-2 כוכבי מישלן, מתנהלת בניצוחו של השף קלאודיו סדלר, שף מפורסם בכל רחבי איטליה ולדעת רבים גאון של ממש. סגנון האוכל שלו מפגיש בין ישן וחדש במטבח האיטלקי, בחיבור של מסורת מילאנזית עם חדשנות של אמן מטבח מודרני ומיומן.
האווירה ב"סדלר ריסטורנטה" יוקרתית במיוחד. האוכל לא רק טעים כאן, אלא גם יפה להפליא. הוא מוגש תוך הקפדה על צילחות נהדר, מה שבעידן האינסטגרם הופך לתקן במסעדות ברמה כזו.
המלצה חמה היא להזמין את המעדן האופייני למילאנו, הריזוטו השחור, באיטלקית "ריזוטו נרו". זהו ריזוטו אורז נהדר שאת צבעו הוא מקבל מהבישול שלו, עם דיו של דיונון. מעליו מוגשים קוויאר ורוטב מנגו, שמעטרים אותם כאן בעלי זהב אכילים.
#טיפים
הארוחה כאן יקרה מאד, אבל היא מהווה הזדמנות לסעוד אצל שף איטלקי ברמה עולמית, בחווייה כמעט חד-פעמית.
אמריקן קולוני
#מושבה אמריקאית בירושלים
"אמריקן קולוני" (American Colony), המושבה האמריקאית בעיר, הוא אמנם מלון פאר ומסעדה גם היום, שמארח דיפלומטים, אנשי או"ם ועיתונאים מכל העולם, אבל למעשה זהו אחד המבנים המרהיבים בירושלים.
יש כאן פינת חמד אמיתית, שכוללת קשתות ערביות, תקרות מצוירות, רצפת אבן צבעונית וגן אירופאי ונעים. בתקופת המנדט התארחו כאן בין היתר גם וינסטון צ'רצ'יל והגנרל אלנבי. קל להבין למה. נעים גם סתם לשוטט במסדרונות המלון.
הבר הקוסמופוליטי שכאן שימש בעבר כמרתף יין והוסב לבר, שמציע מגוון כוכים אינטימיים ונעימים מאד. בערבי הקיץ הוא יוצא אל הפטיו, הגינה הפנימית הנעימה, עם המזרקה העתיקה שבחוץ.
בחוץ פועלת גם המסעדה היקרה של המלון, 'ערבסק'. תוכלו לאכול כאן מזון גורמה פלשתיני כמו מנת החומוס-כבש הענקית, ששניים יכולים לחלק ביניהם בשקט וכך גם הסטייק העשוי נתחי אנטריקוט. שתיהן עולות בסביבות 25 דולר למנה.
#טיפים
דברו עם המלצרים באנגלית. שווה לכם...
מבט מקרוב על מלון אמריקן קולוני:
https://youtu.be/LXejp7HGn7Q
ועוד מבט:
https://youtu.be/RwHv7RJ7Qf4
"אמריקן קולוני" (American Colony), המושבה האמריקאית בעיר, הוא אמנם מלון פאר ומסעדה גם היום, שמארח דיפלומטים, אנשי או"ם ועיתונאים מכל העולם, אבל למעשה זהו אחד המבנים המרהיבים בירושלים.
יש כאן פינת חמד אמיתית, שכוללת קשתות ערביות, תקרות מצוירות, רצפת אבן צבעונית וגן אירופאי ונעים. בתקופת המנדט התארחו כאן בין היתר גם וינסטון צ'רצ'יל והגנרל אלנבי. קל להבין למה. נעים גם סתם לשוטט במסדרונות המלון.
הבר הקוסמופוליטי שכאן שימש בעבר כמרתף יין והוסב לבר, שמציע מגוון כוכים אינטימיים ונעימים מאד. בערבי הקיץ הוא יוצא אל הפטיו, הגינה הפנימית הנעימה, עם המזרקה העתיקה שבחוץ.
בחוץ פועלת גם המסעדה היקרה של המלון, 'ערבסק'. תוכלו לאכול כאן מזון גורמה פלשתיני כמו מנת החומוס-כבש הענקית, ששניים יכולים לחלק ביניהם בשקט וכך גם הסטייק העשוי נתחי אנטריקוט. שתיהן עולות בסביבות 25 דולר למנה.
#טיפים
דברו עם המלצרים באנגלית. שווה לכם...
מבט מקרוב על מלון אמריקן קולוני:
https://youtu.be/LXejp7HGn7Q
ועוד מבט:
https://youtu.be/RwHv7RJ7Qf4
טופולופומפו נסגרה לתמיד
#מסעדת היוקרה שאפשר לאכול בה עסקית במחיר הוגן
טופולופומפו (Topolopompo) היא מסעדת סופר יוקרה מעולה בתל אביב, שמתמחה בבישול אש, מטבח פיוז'ן עם אוריינטציה אסייתית אך מגוונת ויצירתית. מציעים כאן מנות יפות וטעימות להפליא, במחירים קשים לעיכול. יש בטופולופמפו שפע של מנות, לא תמיד מובנות בכותרות המפולפלות שלהן, אם כי המלצרים יוכלו לנסות ולסייע לכם להבין את הפרטים...
בין המנות שאי אפשר ליפול בהן תוכלו לבחור את כיסוני הטפיוקה עם דלעת, עוף וקשיו או את הסקאלופ הצרוב על קארי אגוזים, בצירוף סירופ מייפל ועלי לימון מלזי. לאוהבי הצדפות מומלצים המולים השחורים בציר פלפל צהוב מעושן במיץ הלימונים וטנדור הרוטי.
אז נכון, הארוחות כאן יקרות מאד וכמובן לא כשרות, אבל בטופולופומפו מציעים ארוחת צהריים עסקית כדאית למסעדות מהליגה הזו, במחיר של פחות מ-100 שקלים.
להזמנת מקומות בטופולופומפו
טלפון 03-6910691
כך זה נראה כאן:
https://youtu.be/2x8XB7Z_oo4
טופולופומפו (Topolopompo) היא מסעדת סופר יוקרה מעולה בתל אביב, שמתמחה בבישול אש, מטבח פיוז'ן עם אוריינטציה אסייתית אך מגוונת ויצירתית. מציעים כאן מנות יפות וטעימות להפליא, במחירים קשים לעיכול. יש בטופולופמפו שפע של מנות, לא תמיד מובנות בכותרות המפולפלות שלהן, אם כי המלצרים יוכלו לנסות ולסייע לכם להבין את הפרטים...
בין המנות שאי אפשר ליפול בהן תוכלו לבחור את כיסוני הטפיוקה עם דלעת, עוף וקשיו או את הסקאלופ הצרוב על קארי אגוזים, בצירוף סירופ מייפל ועלי לימון מלזי. לאוהבי הצדפות מומלצים המולים השחורים בציר פלפל צהוב מעושן במיץ הלימונים וטנדור הרוטי.
אז נכון, הארוחות כאן יקרות מאד וכמובן לא כשרות, אבל בטופולופומפו מציעים ארוחת צהריים עסקית כדאית למסעדות מהליגה הזו, במחיר של פחות מ-100 שקלים.
להזמנת מקומות בטופולופומפו
טלפון 03-6910691
כך זה נראה כאן:
https://youtu.be/2x8XB7Z_oo4
מסעדת סושי לבלון
#על הסושיה הטעימה בשכונת לבלון
מסעדת "סושי לבלון" (Sushi Leblon) נמצאת בסמטת הגורמה, ברחוב רואה דיאס פריירה (Rua Dias Ferreira) הידוע במסעדות והברים המעולים שבו.
מלבד הסושי והסשימי, המקובלים בסושיות באשר הן, "סושי לבלון" (Sushi Leblon) מצטיינת במנות הסושי האקזוטיות שלה, הכוללות ביצי שליו ופטריות כמהין, כמו גם סרטן מלך, סלמון עם קרום קינואה ומרלין לבן עם רוטב כמהין.
גם הקינוח כאן אקזוטי ומחובר היטב לאווירה היפנית, עם מנת קינוח נהדרת של עוגת תה ירוק ומעליה רוטב שוקולד לבן.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/nnB3PAKAAFQ
ביקור במקום:
https://youtu.be/gA8dH30wOJ0
בלוגרים (פורטוגזית):
https://youtu.be/USiPHDXcaEI
מסעדת "סושי לבלון" (Sushi Leblon) נמצאת בסמטת הגורמה, ברחוב רואה דיאס פריירה (Rua Dias Ferreira) הידוע במסעדות והברים המעולים שבו.
מלבד הסושי והסשימי, המקובלים בסושיות באשר הן, "סושי לבלון" (Sushi Leblon) מצטיינת במנות הסושי האקזוטיות שלה, הכוללות ביצי שליו ופטריות כמהין, כמו גם סרטן מלך, סלמון עם קרום קינואה ומרלין לבן עם רוטב כמהין.
גם הקינוח כאן אקזוטי ומחובר היטב לאווירה היפנית, עם מנת קינוח נהדרת של עוגת תה ירוק ומעליה רוטב שוקולד לבן.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/nnB3PAKAAFQ
ביקור במקום:
https://youtu.be/gA8dH30wOJ0
בלוגרים (פורטוגזית):
https://youtu.be/USiPHDXcaEI
הקאסאן
#אוכל וייטנאמי נהדר בצ'יינה טאון של לונדון
הקאסאן - Hakkasan) היא מסעדה אסייתית נהדרת, המתמחה באוכל סיני קנטונזי מובחר. מדובר ברשת מסעדות גורמה יקרות ומעולות, הנמצאות בין השאר בשנגחאי ובדוחה.
זו מסעדה מצוינת ויקרה, בעלת עיצוב מרשים, ואוכל שמצדיק ביקור בלונדון ופתיחת ארנק.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/7BNcHqekbOc
בלוגרים:
https://youtu.be/BSuUHedN1JU
הקאסאן - Hakkasan) היא מסעדה אסייתית נהדרת, המתמחה באוכל סיני קנטונזי מובחר. מדובר ברשת מסעדות גורמה יקרות ומעולות, הנמצאות בין השאר בשנגחאי ובדוחה.
זו מסעדה מצוינת ויקרה, בעלת עיצוב מרשים, ואוכל שמצדיק ביקור בלונדון ופתיחת ארנק.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/7BNcHqekbOc
בלוגרים:
https://youtu.be/BSuUHedN1JU
מסעדת סיאל דה פריז
#על מסעדת היוקרה עם התצפית המהממת על פריז
מהחלונות של מסעדת לה סיאל דה פריז (Le Ciel de Paris Restaurant) שבקומה 54 במגדל מונפארנס, תוכלו לראות את כל פריז. היופי וההוד של העיר המרהיבה הזו מתחרים בעיצוב המפואר של פנים המסעדה האיכותית.
אבל הנוף המרהיב הוא לא הדבר היחיד שמרגש כאן. האוכל במסעדת הגורמה הזו טעים ביותר, ממיטב האמנות הקולינרית הצרפתית. מדובר במסעדת יוקרה שהמחירים בה יקרים עד חורכי כיסים והבישול בה מוקפד ביותר, אבל מי שיכולים ייהנו מאד במקום.
#טיפים
מומלץ ביותר להזמין מקום ורצוי לפני הנסיעה מראש.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/GQYPx-hV2v8
ביקור במקום:
https://youtu.be/Dfz47uvb0mI
חוויה:
https://youtu.be/bG_Vtzl93oo
מהחלונות של מסעדת לה סיאל דה פריז (Le Ciel de Paris Restaurant) שבקומה 54 במגדל מונפארנס, תוכלו לראות את כל פריז. היופי וההוד של העיר המרהיבה הזו מתחרים בעיצוב המפואר של פנים המסעדה האיכותית.
אבל הנוף המרהיב הוא לא הדבר היחיד שמרגש כאן. האוכל במסעדת הגורמה הזו טעים ביותר, ממיטב האמנות הקולינרית הצרפתית. מדובר במסעדת יוקרה שהמחירים בה יקרים עד חורכי כיסים והבישול בה מוקפד ביותר, אבל מי שיכולים ייהנו מאד במקום.
#טיפים
מומלץ ביותר להזמין מקום ורצוי לפני הנסיעה מראש.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/GQYPx-hV2v8
ביקור במקום:
https://youtu.be/Dfz47uvb0mI
חוויה:
https://youtu.be/bG_Vtzl93oo
דוס פאלילוס
#על הטאפאס שעשה מישלן
מסעדת הטאפאס הזו היא הצלחה מסחררת. לא שהיא זולה במיוחד, אבל היא שווה כל פרוטה, במיוחד בזכות המנות היצירתיות של השף אלברט ראוריש. המאכלים שהוא והצוות שלו מכינים כאן והמנות החדשניות שמוגשות כאן לסועדים כבר זיכו את המסעדה בכוכב מישלן.
יש כאן מגוון של מנות טאפאס ספרדי לצד טאפאס שהמרכיבים בו הם מאזורים שונים באסיה. תיהנו!
מבט מקרוב על המסעדה:
https://www.youtube.com/watch?v=j8AdS_skLUY
מסעדת הטאפאס הזו היא הצלחה מסחררת. לא שהיא זולה במיוחד, אבל היא שווה כל פרוטה, במיוחד בזכות המנות היצירתיות של השף אלברט ראוריש. המאכלים שהוא והצוות שלו מכינים כאן והמנות החדשניות שמוגשות כאן לסועדים כבר זיכו את המסעדה בכוכב מישלן.
יש כאן מגוון של מנות טאפאס ספרדי לצד טאפאס שהמרכיבים בו הם מאזורים שונים באסיה. תיהנו!
מבט מקרוב על המסעדה:
https://www.youtube.com/watch?v=j8AdS_skLUY
באן קניטה
#על המסעדה התאילנדית הקלאסית
המסעדה התאילנדית באן קניטה (Baan Kanitha) היא אחת המסעדות הטובות בבנגקוק לאוכל תאי קלאסי ואותנטי. יש לה סניף נוסף בעיר ושניהם יהיו מצוינים בכדי לחוות וליהנות מהבישול הקלאסי של תאילנד.
במסעדה, השוכנת בבית משופץ ועתיר מוצגים יפים, מציע התפריט מנות אסתטיות ונדיבות של דגים, מאכלי ים ומנות בשריות. חלק מהמנות הללו הותאמו לחיכם של התיירים המערביים ואחרות, הנהוגות במטבח התאי, יכולות להיות מעט קיצוניות לחיך הבינלאומי.
המנות המוצלחות והמומלצות כאן כוללות, בין השאר, את דג הכותנה המתובל בעשבי תיבול, את הסרטנים ברוטב תמרהינדי ואת סלט הפומלות החריף עם השרימפס.
יש לציין גם את השירות המצויין והמלצרים הנגישים ודוברי האנגלית המעולה.
מומלץ בהחלט!
#טיפים
הזמינו מקומות מראש.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/h0kF-jV30no
בואו לאכול:
https://youtu.be/SxEmwDdquwk
המסעדה התאילנדית באן קניטה (Baan Kanitha) היא אחת המסעדות הטובות בבנגקוק לאוכל תאי קלאסי ואותנטי. יש לה סניף נוסף בעיר ושניהם יהיו מצוינים בכדי לחוות וליהנות מהבישול הקלאסי של תאילנד.
במסעדה, השוכנת בבית משופץ ועתיר מוצגים יפים, מציע התפריט מנות אסתטיות ונדיבות של דגים, מאכלי ים ומנות בשריות. חלק מהמנות הללו הותאמו לחיכם של התיירים המערביים ואחרות, הנהוגות במטבח התאי, יכולות להיות מעט קיצוניות לחיך הבינלאומי.
המנות המוצלחות והמומלצות כאן כוללות, בין השאר, את דג הכותנה המתובל בעשבי תיבול, את הסרטנים ברוטב תמרהינדי ואת סלט הפומלות החריף עם השרימפס.
יש לציין גם את השירות המצויין והמלצרים הנגישים ודוברי האנגלית המעולה.
מומלץ בהחלט!
#טיפים
הזמינו מקומות מראש.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/h0kF-jV30no
בואו לאכול:
https://youtu.be/SxEmwDdquwk
טֶרָאסַה אוּזְלַטֶה סְטוּדְנה
#על מסעדת הגורמה עם הנוף המרהיב של פראג
מסעדת היוקרה עתירת הפרסים "טֶרָאסַה אוּזְלַטֶה סְטוּדְנה", היא מסעדה מומלצת ומשובחת במיוחד, שנמצאת ברובע לסר ומציעה לסועדים נוף מדהים ואוכל נהדר. מרבית המנות המעולות שתוכלו למצוא כאן מתבססות על בשרים ומאכלי ים.
המסעדה המעוצבת והיוקרתית שוכנת בקומה הרביעית של "בית באר הזהב", המבנה בו שוכן היום מלון U Zlaté studně, בקרבת מצודת פראג. בקיץ היא מתפרשת גם על קומת הגג שממנה נשקף נוף פנורמי של פראג. מדובר במסעדת שף, שלצד נופה עוצר הנשימה של העיר, מציעה מזון גורמה, ברמה בינלאומית.
מסעדת הגורמה הזו יקרה מאד, אבל אם תרצו לבלות ערב אחד, זה אחד המקומות. השירות בה מקצועי ואדיב במיוחד והמחירים גבוהים.
#טיפים
הזמינו מקומות מראש, במיוחד בעונת התיירות.
בצהריים הארוחה זולה יותר - זו ההזדמנות שלכם.
הזמנות מראש חובה!
מבט מקרוב:
https://youtu.be/47-XQIOgIGw
וכך נראות המנות שלהם:
https://youtu.be/yEn-Tn4YU-0
מסעדת היוקרה עתירת הפרסים "טֶרָאסַה אוּזְלַטֶה סְטוּדְנה", היא מסעדה מומלצת ומשובחת במיוחד, שנמצאת ברובע לסר ומציעה לסועדים נוף מדהים ואוכל נהדר. מרבית המנות המעולות שתוכלו למצוא כאן מתבססות על בשרים ומאכלי ים.
המסעדה המעוצבת והיוקרתית שוכנת בקומה הרביעית של "בית באר הזהב", המבנה בו שוכן היום מלון U Zlaté studně, בקרבת מצודת פראג. בקיץ היא מתפרשת גם על קומת הגג שממנה נשקף נוף פנורמי של פראג. מדובר במסעדת שף, שלצד נופה עוצר הנשימה של העיר, מציעה מזון גורמה, ברמה בינלאומית.
מסעדת הגורמה הזו יקרה מאד, אבל אם תרצו לבלות ערב אחד, זה אחד המקומות. השירות בה מקצועי ואדיב במיוחד והמחירים גבוהים.
#טיפים
הזמינו מקומות מראש, במיוחד בעונת התיירות.
בצהריים הארוחה זולה יותר - זו ההזדמנות שלכם.
הזמנות מראש חובה!
מבט מקרוב:
https://youtu.be/47-XQIOgIGw
וכך נראות המנות שלהם:
https://youtu.be/yEn-Tn4YU-0
מסעדת ורשה וחודניה
#על האוכל המזרח-אירופי עם העידון הצרפתי
מסעדת "ורשה וחודניה" (Warszawa Wschodnia), המסעדה היוקרתית של השף הפולני הכוכב מתיאוס גסלר, היא מסעדה מעולה והיפסטרית, בקטע טוב. היא פתוחה לאורך כל שעות היממה, ממש 24/7 ומציעה תפריט פיוז'ן שמשלב אוכל פולני מסורתי עם מטבח צרפתי קלאסי ומעודן.
המסעדה נמצאת במזרח העיר ורשה, בסוג של אזור תעשייה שעד לאחרונה היה מהעניים והלא נחשקים של העיר. כיום הוא הפך לסביבה מגניבה ומרובת אמנים ושוחרי עיצוב, שיש בה סצנת אנדרגראונד צעירה, אלטרנטיבית ותוססת מאד.
בין המנות האהודות כאן אפשר למצוא ממנות הבשר, דוגמת מדליוני הצבי, בשר העגל או בשר הכבש עם תוספת התפוחים הקצוצים ועד הריזוטו המוקדם עם האספרגוס והפטריות. יש פה הרבה יצירתיות ואפילו הומור, כמו למשל זו של מנת שניצל העוף השמנמן, שמעליו מונחת ביצת עין.
מסעדת "ורשה וחודניה" (Warszawa Wschodnia), המסעדה היוקרתית של השף הפולני הכוכב מתיאוס גסלר, היא מסעדה מעולה והיפסטרית, בקטע טוב. היא פתוחה לאורך כל שעות היממה, ממש 24/7 ומציעה תפריט פיוז'ן שמשלב אוכל פולני מסורתי עם מטבח צרפתי קלאסי ומעודן.
המסעדה נמצאת במזרח העיר ורשה, בסוג של אזור תעשייה שעד לאחרונה היה מהעניים והלא נחשקים של העיר. כיום הוא הפך לסביבה מגניבה ומרובת אמנים ושוחרי עיצוב, שיש בה סצנת אנדרגראונד צעירה, אלטרנטיבית ותוססת מאד.
בין המנות האהודות כאן אפשר למצוא ממנות הבשר, דוגמת מדליוני הצבי, בשר העגל או בשר הכבש עם תוספת התפוחים הקצוצים ועד הריזוטו המוקדם עם האספרגוס והפטריות. יש פה הרבה יצירתיות ואפילו הומור, כמו למשל זו של מנת שניצל העוף השמנמן, שמעליו מונחת ביצת עין.
סטייק האוס אנטריקוט
#סטקייה בנוסח אמריקה לחובבי בשר טוב
סטייק האוס אנטריקוט (L' Entrecote Steak House) בשארם א-שייח' היא מסעדת בשרים משובחת בסגנון אמריקאי.
למעשה, זו מסעדה לחובבי הבשר, אך כזו שמשלבת בין מסעדה קלאסית בסגנון צרפתי למסעדה אמריקאית בסגנון הסטקיות של ארצות הברית. כשמבשלים כאן בצורה מושלמת ריבייה, צלעות ושקדים אפשר להניח שהרמה והאיכות גבוהות בכל המנות במסעדת סטייקים כזו.
בסטקייה שכזו מוגשות מנות גדולות מאוד של בשר מעולה, המיובא להבטחתם מאוסטרליה, אמריקה ויפן, ומוגש מבושל מעל הגריל הפתוח. הבשר מוגש עם רוטב במתכון סודי של השפים של המקום.
במסעדה מוגשות בירות טובות, לצד מבחר היינות שלדברי המקום הוא הגדול ביותר בסיני. ויש גם בר קלאסי.
אפשר לבחור בין ישיבה במרפסת או ישיבה מרווחת בתא בחלל המסעדה. השירות סבלני ומוצלח והעיצוב מחמיא לאוכל המצוין של המקום ויש גם מוסיקה בלייב.
#טיפים
בסטייק האוס יש קוד לבוש. אין לבוא במכנסיים קצרים, עם כפכפים, או במחשוף לנשים.
בלוגרים:
https://youtu.be/tLBPFqSPE-0
סטייק האוס אנטריקוט (L' Entrecote Steak House) בשארם א-שייח' היא מסעדת בשרים משובחת בסגנון אמריקאי.
למעשה, זו מסעדה לחובבי הבשר, אך כזו שמשלבת בין מסעדה קלאסית בסגנון צרפתי למסעדה אמריקאית בסגנון הסטקיות של ארצות הברית. כשמבשלים כאן בצורה מושלמת ריבייה, צלעות ושקדים אפשר להניח שהרמה והאיכות גבוהות בכל המנות במסעדת סטייקים כזו.
בסטקייה שכזו מוגשות מנות גדולות מאוד של בשר מעולה, המיובא להבטחתם מאוסטרליה, אמריקה ויפן, ומוגש מבושל מעל הגריל הפתוח. הבשר מוגש עם רוטב במתכון סודי של השפים של המקום.
במסעדה מוגשות בירות טובות, לצד מבחר היינות שלדברי המקום הוא הגדול ביותר בסיני. ויש גם בר קלאסי.
אפשר לבחור בין ישיבה במרפסת או ישיבה מרווחת בתא בחלל המסעדה. השירות סבלני ומוצלח והעיצוב מחמיא לאוכל המצוין של המקום ויש גם מוסיקה בלייב.
#טיפים
בסטייק האוס יש קוד לבוש. אין לבוא במכנסיים קצרים, עם כפכפים, או במחשוף לנשים.
בלוגרים:
https://youtu.be/tLBPFqSPE-0