» «
אול'אנטיקו וינאיו
אול'אנטיקו וינאיו
#על אוכל הרחוב הטוב בעיר ואולי באיטליה

אול'אנטיקו וינאיו (All'antico Vinaio) הוא דוכן רחוב שמציע כריכים מעולים בפירנצה. אבל השתייכותו לדוכני הרחוב מורידה משמעותית מהגדרת האיכות הגבוהה שלו.

כי אכילה ב-"All'antico Vinaio" היא אכילה של כריך מקומי מעולה שנקרא "סקאצ'יאטה" ומציע ארוחת צהריים שלמה בסנדביץ' אחד

סנדביץ' שטוח אבל לא שטחי...

את הסנדוויצ'יה הזו רבים רואים כטובה ביותר באיטליה. וינאיו הופך את הכריך הפשוט לגורמה על המדרכה, לארוחה שלמה ואיכותית במיוחד שהוכנסה לתוך לחם משובח.

מצד שני, בדרך כלל תצטרכו להמתין כאן בתור לא קצר. אגב, למי שאין להם זמן שווה לקנות את הכריכים המקומיים שלהם במקום קטן ואיכותי, בלי תור והכל מאוד טרי וטעים שנקרא "סקאצ'יה פאסרה" (Schiaccia passera) ראו בתגית "סקאצ'יה פאסרה".


#מה תאכלו כאן?
באול'אנטיקו וינאיו מציעים כריכים טעימים להפליא, במחיר של קצת יורו בודדים.

אלה לחמניות שטוחות וטריות, בגודל ענקי, שמגיעות מהמאפייה הסמוכה כשהן ממש מהתנור. עליהן מורחים כאן את הממרחים והגבינות המופלאים, לצד הנקניקים המטורפים והתוספות הנפלאות של טוסקנה.

הוסיפו עוד כמה יורו ותקבלו כוס זכוכית, בה תוכלו לשתות כאן יין ללא הגבלה ותהנו.

בתיאבון!


#טיפים
לרוב יש כאן תור. התייאשתם? - חפשו את "סקאצ'יה פאסרה" (Schiaccia passera), עם הסקאצ'יאטים הטעימים וטריים מאוד.

התחביב המקומי כאן הוא לשבת על המדרכה ולאכול...


מבט מקרוב:

https://youtu.be/RzSsuCaDQ_c


כתבה:

https://youtu.be/ZyZh_FIhGlU


בלוגרים:

https://youtu.be/kX3SHWkxdoM


ביקור במקום:

https://youtu.be/Nld0COJQIa8


פרסומת:

https://youtu.be/QVIs8PmZIwY
דה וינאטיירי
דה וינאטיירי
#על הטרטוריה עם הכריכים הנהדרים

דה וינאטיירי (Da'Vinattieri), בתרגום חופשי "הייננים", היא סנדביצ'יה משובחת קטנה מאוד בסגנון פלורנטיני.

המקום, ששימש שנים רבות כמחסן, נפתח לציבור בשנות ה-90 של המאה הקודמת. הוא ממוקם בסמטת ויה די סנטה מרגריטה הקטנה, בלב אזור שהאווירה בו היא עודנה של ימי הביניים.

הטרטוריה הנהדרת צמודה לכנסייה עתיקה שמכנים כאן “הכנסייה של דנטה”. הסיבה היא מסורת מקומית המספרת שבכנסייה זו פגש לראשונה דנטה אליגיירי (Dante Alighieri), המשורר הידוע שגר בסביבה, את באטריצ'ה, אהובתו הבלתי מושגת.


#מה תאכלו כאן?
במקום על פי תפריט קבוע, יכינו לכם כאן את הכריכים שאתם תרצו, על פי הבחירה שלכם.

המגיעים מוקדם ייהנו כאן ממאכלים פלורנטינים טיפוסיים כמו 'פנזרוטו' (Panzerotto), מעין לחם מטוגן עם תוספות טעימות.

מנת הדגל כאן היא פאנינו (Panino), בסקיאצ'טה (Schiacciata) עם מילוי שתוכלו לבחור בפנים. יש כאן מגוון רחב של 'פאניני' (Panini), אותם כריכים מלחם 'סקיאצ'אטה' (Schiacciata) מקומי שימלאו לכם בתוספות מהתפריט.

בחורף מציעים כאן מרק עגבניות ולחם (Pappa al Pomodoro), או מרק מקומי שנקרא 'ריבוליטה' (Ribollita), לצד עוד מאכלים טוסקניים טיפוסיים.

בזמן הבציר יש כאן את ה"סקיאצ'טה קון לובה" (Schiacciata con l'uva) - עוגה טוסקנית עשויה מבצק לחם מתוק שבתוכו ענבי בציר.

קחו עם ההזמנה שלכם גם כוס יין קיאנטי ואכלו ושתו עם המקומיים בסימטה שבחוץ.


הנה המקום:

https://youtu.be/qxGEGm9ntks
סקאצ'יה פאסרה
סקאצ'יה פאסרה
#על סקאצ'יאטה מעולה וזולה שחוסכת זמן

סקאצ'יה פאסרה (Schiaccia Passera) הוא כוך רחוב שמציע את כריכי הסקאצ'יאטה המצוינים של פירנצה.

סקאצ'יאטה כאן היא לרוב ארוחת צהריים לכל דבר. ארוחת צהריים שלימה בסנדביץ' שטוח אחד.

וכך, במקום להמתין בתור הארוך של אול'אנטיקו וינאיו המפורסמת, כאן ב"סקאצ'יה פאסרה" תקבלו את אותו כריך, אבל מהר ובזול והכי חשוב - ללא תור.

אז תדעו שכל מי שאין להם זמן לעמוד בתור לכריך הסקאצ'יאטה השווה מוזמנים ל"סקאצ'יה פאסרה" האיכותי, בלי תור ומאוד מאוד טרי וטעים.


#טיפים
התחביב כאן הוא לאכול בהליכה או בישיבה על המדרכה.


המלצות:

https://youtu.be/8uD2wHwqmZc?t=2m15s&end=3m33s
השומר 1
השומר 1 נסגר
#חבל שדוכן הסנדביצ'ים הקלאסי עם הטאץ' המעודכן של שוק הכרמל נסגר ולא פועל יותר


השומר 1 הוא הדוכן שאתר הביקורות ב-5 מילים דיסקבר הכתיר במשפט "כשאתה מעולה וזול, זה מושלם!"

ואכן, אין שום זיוף בתדמית העממית של "השומר 1" - מהמיקום ועד לאוכל, לגישה וכמובן למחיר, כך צריך להיראות ולתפקד דוכן אוכל אותנטי בשוק הישראלי ביותר.

"השומר 1" מנוהל בידי השף הצעיר נאור כהן. תפריטו מבטיח "אוכל מהשוק" ומקיים בהצלחה. יש כאן מבחר של כריכים מעולים בתוך חלה יהודית מתוקה ולא גדולה מדי. החלה מציעה בתוכה מבחר של מאכלים ישראליים פופולריים ובעלי שורשים מהמרחב הים-תיכוני, אבל עם טיפול של מטבח קטן וחכם. כאן גרים בכיף הגרסאות הכיפיות והטעימות להפליא של כמה מהמאכלים של ישראל שהושחתו על ידי לא מעט מטבחים לא מוצלחים ומצליחים להיוולד מחדש - מקבבונים, ששום חתונה מאוסה לא שלמה בלעדיהם, דרך שניצל, מעורב ירושלמי שמשתדרג המון וממותג כאן כ"מעורב פועלים ירושלמי" ועד מבחר מאכלים אלוהיים כמו חציל שרוף, ברבוניות וקציצות עיג'ה.

אבל רוצים המלצה שלנו? - אנו ממליצים בחום על הסנדביץ' המדהים עם קציצות ערוק. מדהים!

השומר 1 שוכן בפינה שבין שוק הכרמל לסמטת השומר. דאגו להגיע לשם בביקור בתל אביב ולהמתין בסבלנות, גם אם יש תור. ככה זה כשמושלמים...

אוכל רחוב

פלאפל רצון
פלאפל רצון
#פלאפל טוב בזיל הזול

בפלאפל רצון, שנמצאים ברחוב קינג ג'ורג' 17, בין שוק הכרמל ודיזנגוף סנטר, מוכרים מנת פלאפל זולה וטובה ב-8 שקלים בלבד. במחיר הזה תוכלו לאכול שם מנה טעימה מאוד, זאת אחרי שתצלחו תור שתמיד ממתין כאן ובצדק.

אז אם תוכלו לקבל פלאפל טוב ונקי, במחיר מצחיק, ברחוב התל אביבי היחיד שנקרא על שם מלך אנגליה, במקרה הזה המלך ג'ורג' החמישי. במחיר הזה ועם התמורה לכסף הטובה בעיר - דומה שכולנו מלכים!
Street Souvlaki
סטריט סופלקי בפיראוס
#הסופלקיה בפיראוס גם עם הגירוס המובחרים

סטריט סובלקי (Street Souvlaki) היא סופלקיה מצוינת בפיראוס, סמוך לנמל המפורסם שממנו יוצאים ואליו באים כשמפליגים אל אתונה.

זו עצירה נהדרת שאסור לכם לפספס לבשרים טעימים ומהירים מאוד.

המקום נקי והיגייני. הוא נמצא ממש מחוץ לאזור הנמל והמעבורות. זה מקום נהדר לשיפודים מעולים ואוכל טוב.

השירות מהיר ולא יקר. מקבלים את האוכל תוך כ-5 דקות.

מבחינת האוכל, התפריט ענקי ומגוון ותוכלו גם להרכיב את ההזמנה שלכם בעצמכם. אפשר לאכול בפיתה או בצלחת והכל נדיב מאוד.

יש כאן גירוס (שווארמה) מהטובים שתמצאו ביוון. גירוס עוף מהטובים שאכלנו אי פעם, סובלקי עוף מעולה ולמעוניינים גם סופלקי פורק מאוד מוצלח.


#טיפים
יש כאן מנות טבעוניות ועוד יותר צמחוניות.


הנה הסטריט סובלקי בפיראוס:

https://youtu.be/ElbKotXvZK0
פיטו גירוס
פִּיטוֹ גִירוֹס
#הסופלקי הטוב ביותר בסנטוריני


רבים סבורים שזה הסוּפְלַקִי הטוב ביותר בסנטוריני. בפיטו גירוס (Pito Gyros‬) המחיר גבוה, אבל 75% מאלה שאכלו שם הצביעו שהוא מצוין - פי 4 מכל השאר, שרובם טענו שהוא סתם "טוב מאד"...

פיטו גירוס נמצא בכפר הצפוני איה, קרוב מאד לתצפית השקיעה שבמבצר. אז אם אתם רוצים סופלקי, גירוס אצל היוונים, איכותי ומוכנים לשלם מעט יותר ולהמתין בתור - פיתו גירוס הוא המקום שלכם.

לא משנה אם זה סופלקי, גירוס, קבב או אפילו סטייק טוב - כאן מכינים אוכל טוב. אז אם צריך אז אין ברירה אלא לעמוד בתור - ככה זה כשרוצים ליהנות בעונת התיירות!


#המלצות?
הסופלקי של "פיטו גירוס" מצוין. גם מנת הגירוס, שהיא שווארמה יוונית, היא מעולה ועשויה מבשר משובח. שתי המנות נדיבות ויש לצידן תוספות טעימות להפליא.


#טיפים
אם אתם בדרך לתפוס מקום לתצפית השקיעה של הקאסטרו, קחו מכאן מנות טובות, עם בירות טובות או יין ובתיאבון!
מזו אנטואן
מזו אנטואן
#על המקום עם הצ'יפס הטוב בבריסל

מזו אנטואן (Maison Antoine) מציע את הצ'יפס הנהדר ביותר בבריסל. רק שכאן לא קוראים לו צ'יפס, אלא בשם המקומי "פריטס". ולפריטס המומלץ על ידי המקומיים קוראים בעיר בפשטות "אנטואן".

המקום הזה, שהמקומיים רואים בו את ה"פריטס" הטוב בעולם, נולד ב-1948 בחצר ביתו של המייסד. כיום הוא הפך לסוג של אימפריה קטנה, עם מנת צ'יפס מובחרת ולא פחות מ-30 סוגי רטבים שמהם ניתן לבחור.

הסוד של הפריטס המקומי ובעצם של כל צ'יפס מובחר, הוא טיגון פעמיים. זה מה שהופך את הצ'יפס כאן לכל כך פריך ומוצלח. ואם אתם חייבים בשר, אז יש ב"אנטואן" גם המבורגרים ונקניקיות, לא פחות טובים מהצ'יפס. אבל אל תתפלאו אם המקומיים יביטו עליכם בעיניים קצת מזלזלות. הפריטס מבחינתם לא זקוק לתוספות.

ואגב, זה עוד לפני שנספר לכם על העלבון שהבלגים חשים בכל פעם שאמריקאי אומר למוכר שהוא רוצה "French Fries". הרי ידוע מבחינת הבלגים שהפריטס הוא הצ'יפס המקורי ושמקורו של מה שנקרא בעולם פרנץ' פרייז הוא בכלל מבלגיה, מה שאומר שמבחינתם הוא היה צריך להיקרא בכלל "בלג'יאן פרייז"...


#טיפים
נסו את רוטב הטרטר.

קנו בבר שליד אנטואן גם כוס או בקבוק של בירה ואתם מסודרים, עם מנת הרחוב הטובה בעיר.


ביקור במקום:

https://youtu.be/EJmSbQ-79RE


בלוגרים:

https://youtu.be/6E-_ev8ZFW0


הנבחר:

https://youtu.be/lJ4Dh-nwUVQ


סטאבס הרינג
דוכן דג הרינג
#דוכן הרינג מעולה באמסטרדם

אוכל רחוב בהולנד הוא חווייה אירופית מיוחדת והכי מיוחד לאמסטרדם ולהולנד הוא דג הרינג (Herring) שנמכר בדוכנים מיוחדים ברחוב.

דג הרינג הוא אחד המאכלים המפורסמים כאן, דג ים נפוץ מאוד בים הבלטי ובצפון-מזרח אירופה.

את ההרינג הקלאסי מגישים כאן במרבית הדוכנים, כבוש בצורה עדינה, על מגשית קטנה, כשלידו בצל חי ומלפפון חמוץ. מרימים אותו אל הפה בקיסם או מזלגון עץ זעיר, שמוגש עם המנה.

בדוכן סטאבס הרינג (Stubbe's Harring) שבעיר תוכלו גם לקנות את ההרינג בתוך לחם טרי וזה מעדן נהדר וביתי מאד. אבל כמוהו יש עוד המון דוכנים ותוכלו לטעום את ההרינג בכל פינה כאן.

בתיאבון!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/5yj5LTOINiM


אפשר גם לאכול את זה ככה:

https://youtu.be/9rz1wZ38hQ4
ויוה לאס ארפס
#על דוכן המזון מהיר מוונצואלה

ויוה לאס ארפס (Viva Las Arepas) הוא דוכן מזון מהיר בסגנון המטבח של ונצואלה. זה מקום טעים וזול שהמקומיים מאוד אוהבים ואתם חייבים לנסות.

יש כאן מזון מהיר, שכולל מנות מצוינות של אוכל רחוב. בראשן כיסוני בצק התירס במילוי בשר, גבינה וירקות. לצד אלו נסו כאן את מקלות הגבינה המטוגנים ועוד.


ביקור במקום:

https://youtu.be/xo2ODEi0Vto


הדרכה:

https://youtu.be/iGIIXqVruas


המטבח:

https://youtu.be/vkZlacgvUgc


בלוגרים:

https://youtu.be/9ZuS8Px62MU
קָארִי 36
#על (עוד מקום שמציע את) הנקניקייה הכי טובה בברלין

התור המשתרך לפניה מבטיח שבמסעדת "Curry 36" תוכלו לאכול את הנקניקייה הפופולארית ביותר בברלין. אומרים שזה בזכות הרוטב הנהדר שלה.

גרמניה היא הרי מטורפת על נקניקיות והן כאן ממש חלק מהתרבות והמורשת. בכל שנה אוכלים בגרמניה כ-800 מיליון נקניקיות, מה שאומר שהגרמנים בולסים בכל דקה 1500 חתיכות.

המומחיות כאן היא השדרוג הגרמני המנצח של הנקניקייה המוכרת לנו. הוא נקרא "קָארִי ווּרְסְט" (currywurst) ומדובר בנקניקייה פרוסה, עם רוטב שדומה לקטשופ אבל הוא ממש לא קטשופ. למעשה, הרוטב הזה משתנה ממקום למקום וכל דוכן מכין אותו בטעם משלו. כאן, אומרים הברלינאים, הוא הכי טוב בעיר!

אגב, הסיפור של הרטבים הללו נולד אחרי מלחמת העולם השנייה, כשלא היה לחם ולכן הקארי וורסט נמכר ללא לחמניה. אבל גם קטשופ לא היה בגרמניה. לכן, ללא עגבניות וללא כסף להכין או לייבא קטשופ של ממש, המציאו דוכני הקארי וורסט רטבים שדמו לו אבל היו שונים...


מבט מקרוב:

https://youtu.be/Q9cwVcjRPsA


ביקור במקום:

https://youtu.be/4aUWxBOoMd4


בלוגרים:

https://youtu.be/bjrn9KdstO8
קָארִי 61
#על הנקניקייה הטובה בעיר

אל תיבהלו מהתור הארוך לדוכן של קָארִי 61 (Curry 61). הוא מציע את מנת הנקניקייה הטובה ביותר בעיר ולכן התור כזה, אבל לרוב הוא רץ די מהר.

בדוכן, שמצוי בהאקשר מרקט, מטרים מתחנת הרכבת בשם זה, תוכלו לאכול כאן את ה"קָארִי ווּרְסְט" (currywurst), הנקניקייה הפרוסה, שלרוב מוגשת עם צ'יפס חם וכוללת את הרוטב המיוחד שלה. את הרוטב הזה מכינים בכל מקום מעט אחרת, אבל נראה שהוא כולל גם מיקס של קטשופ עם אבקת קארי.


בלוגרים:

https://youtu.be/Hudq6URwFLU


הדרכה:

https://youtu.be/7IFoWXLEahM
מוֹסֵיאוֹ דֶל חַמוֹן
#על רשת המזללות הפופולארית של הטאפאס במדריד


בעלי תקציב קטן ואוהבי טאפאס ימצאו את מבוקשם ברשת העממית והנחמדה מאד "מוֹסֵיאוֹ דֶל חַמוֹן" (Museo del Jamon), משהו כמו "המוזיאון לחאמון", ירך מעושנת של חזיר, הבשר האהוב על תושבי מדריד.

הרשת הזו מציעה מגוון גדול של כריכי חאמון טעימים וזולים, שאנשי מדריד אוהבים במיוחד עם כוס יין. יש כאן גם טאפאס נהדרים, שעולים יורו עד 1.2 או יורו וחצי. בירה וכוס יין עולים כאן החל מיורו בודד.

חוץ מהטאפאס והקערות עם פירות הים המצוינים, יש כאן בשרים וחאמון מצוין, הפאר של המטבח המדרידאי

בצד כל אלה יש ב"מוזיאון" שורה של מאפים ספרדיים וטעימים מאד.


מבט מקרוב במוסיאו דל חמון:

https://youtu.be/kV6gRTS0q4I


וביקור נוסף:

https://youtu.be/v-YmH5qAzXQ
טראפיצינו טסטשיו
#משולש הפיצה הגאוני של קאלגארי

טראפיצינו טסטשיו (Trapizzino Testaccio) מציע את ההמצאה הגאונית של גאון הפיצה, השף סטפאנו קאלגארי (Stefano Callegari), שהחליט בשנת 2008 להתקדם לכיוון חדש ויצירתי. הוא יצר אז את הפיתה או הפוקאצ'ה של הפיצה...

הטראפיצינו (Trapizzino) הוא משולש פיצה בצורת קונוס, שאליו מכניסים מילויים מעולים, ההופכים אותו לאחת הנגיסות הטובות בעיר. מבחוץ הבצק הוא אותו בצק קריספי של הפיצה. בפנים הוא עסיסי ונהדר. לתוך המשולש מכניסים כאן תוספות לבחירתכם, כולל קציצות בקר ברוטב עגבניות, זרועות תמנון ברוטב עגבניות ותבלינים, בשר עוף בבישול ארוך עם יין לבן שמן זית ותבלינים ועוד.


#טיפים
יש גם טראפיצינו נהדרים לצמחונים וטבעונים.

עוד מעדן רחוב ששווה לטעום כאן הוא הכדור המטוגן סופלי (Suppli).

רוצים אחד אחר - נסו את טראפיצינו פונטה מילוויו (Trapizzino Ponte Milvio).


הגאון מדבר:

https://youtu.be/og48SwhUMeE


הדרכה:

https://youtu.be/lXaZck8JUio
קוסטאס סופלאקי
#בפשטות - הסופלאקי הטוב באתונה

לדעת רבים, קוסטאס סופלאקי (Kosta's Souvlaki) הוא הסופלקי הטוב באתונה. אל תתאכזבו לגלות שלקוסטאס אין מסעדה אלא מזנון קטן, ללא ישיבה. תזהו אותו לפי התור הארוך שמשתרך במקום, לאורך רוב היום.

הסוד שלו לא ברור, אבל ברור שביצירת הסופלאקי הטוב והמיוחד באתונה יש תפקיד משמעותי לפיתות הספוגות בשמן זית ולרטבים הסודיים, שמתלווים לבשר הנהדר שלו, לעגבנייה, לפרוסות הבצל והצ'יפס.

סופלאקי ביוון הוא לרוב שישליק שעשוי מבשר לבן או כבש, מלווה ברוטב שמנת ויוגורט, עם שום, בצל טרי ועגבניות.

בקיצור, שווה להתאמץ ולהגיע אליו, לכיכר מונסטיראקי, כדי לאכול את הסופלקי האגדי שלו. ואגב, דווקא ביום ראשון, יום שוק הפשפשים הקלאסי של השכונה, הוא סגור.


מבט מקרוב בקוסטאס סופלאקי:

https://youtu.be/fJvQY-C1u44
קוּשַרִי אבו טארק
#על אלוף הקוּשַארִי של קהיר

הוא מצהיר בשלטים שבחוץ שאין לו סניפים, פתוח 24 שעות ביממה ותמיד יש בו תור של מקומיים נלהבים, הוא זול וטעים ונראה שאתם תבקרו אצלו. כי כולם אומרים שאבו טארק (Abou Tarek) הוא המקום הטוב ביותר בעיר לאכול בו קוּשַארִי, אותו מעדן מצרי מופלא שקשה לשכוח.

הקוּשַרִי עשוי מגרגירי חומוס מבושלים, עם אטריות, אורז ועדשים, מטוגנים בבצל ומתובלים למעלה ברוטב עגבניות טרי, לימון וחריף, אם תרצו. מעדן טעים ועממי שאפשר לקנות בהרבה מקומות בקהיר.

תוכלו לקנות את המנה למטה ולאכול שם או לקחת איתכם, או לעלות לקומה השנייה ולסעוד במחיר של פי 3. מנת קושרי מוצעת כאן ב-3 גדלים ותהיה טעימה להפליא. לוו אותה בשתייה קרה ותוכלו לסיים במַהַלַבִּיָה, פודינג מתוק וטעים להפליא, או מִישְמִשִיָה אמרדין, קינוח מתוק וטעים, המבוסס על מישמש.

בתיאבון!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/XsuRfC-TelM


והמייסד - אבו טארק:

https://youtu.be/PD9xKpMEjdM
לאקי'ז סופלקי
#הגריל הפופולארי בפירה

כשמדובר בסוּפְלַקִי בפירה, הסופלאקי של לאקיז הוא אחת האופציות הבטוחות. טעים להפליא, זול ועם המון חיוך ושירות נעים, לאקי הוא מאד פופולרי כאן ושווה לאכול אותו לפני יציאה לסיור בעיר או סתם תוך כדי.

ואגב, אפשר עכשיו להסביר את ההבדל שבין הסופלאקי והגירוס. הסופלקי הוא שישליק, חתיכות בשר על האש. הגירוס הוא מה שנקרא שווארמה. כמובן שביוון שניהם מגולגלים בפיתה, עם רוטב שמנת ויוגורט, שום, בצל טרי ועגבניות.

בתיאבון!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/59-XNkj-qk4


קפה הוואנה
#התירס המיוחד בעיר נמצא כאן בקיר

דמיינו חור בקיר שמולו משתרך תור של אנשים הזויים שממתינים ל... תירס!

תירס?!? WTF לתירס? - אז כן, התור הזה לא טועה וקפה הוואנה מוכר במזנון שלו את התירס הכי מיוחד שאכלתם אי-פעם.

מדובר מקום שמתמחה במאכלים מקסיקניים וקובנים. הם מוכרים מגוון של מוצרים אבל אל תתבלבלו - התירס הוא הכוכב כאן!

כשהם שולפים את התירס מהגריל, מעניקים לו אנשי הוואנה טיפול VIP, מצפים בגבינת קוטיחה מקסיקנית, מגלגלים בפלפל חריף ומשפריצים עליו ליים. את התוצאה אתם לא תשכחו ואז תספרו לכולם...


מבט מהיר:

https://youtu.be/i8UptG7vjoI
בָּאקוֹ ובֵּטוֹ
#על מנות טאפאס נפלאות של מקום קטן ומושלם


מסעדת בָּאקוֹ ובֵּטוֹ (Baco y Beto) היא בר טאפאס קטנטן, ידידותי ומקסים בעיצוב שלו. האוכל ומנות כאן מיוחדים וטעימים מאוד. יש כאן מטבח ספרדי עם סוג של פיוז'ן גסטרונומי נהדר, טעים, לא יומרני ונותן תמורה מצוינת לכסף.

נסו את מנות החצילים הנהדרות ואת הפטריות עם מיונז garlicky, שהיא מנה מעולה!

גם באוכל וגם באווירה שבו, באקו ובטו הקטן והנעים הזה נהדר לארוחת ערב זוגית ורומנטית ופחות למשפחה גדולה או קבוצה. מומלץ בחום!


#טיפים
לא קל להשיג כאן שולחן. היו סבלניים...
קדיקוֹי מרכז בורֶקצ'יסי
#על הבורקס של קדיקוי

רבים רואים בקדיקוֹי מרכז בורֶקצ'יסי (Kadikoy Merkez Borekcisi) את הבורקס הטוב באיסטנבול.

המקום הזה, שנמצא בשכונת סרייר (Sarıyer), במעלה הבוספורוס, הוא מה שנקרא בטורקית "בורק סלונו" (Börek Salonu) ופירושו "אולם הבורקס". כאן מוכרים את ה"בורק" וברבים "בורקס".

הבורק עשוי כאן משכבות דקיקות של בצק עלים תפוח, שגולגל ומולא במילויים כמו גבינה, תרד, בשר וכדומה. הוא נאפה כאן בתבניות גדולות ונמכר בחתיכות, לפי משקל.

זהו בורקס טורקי ומופתי, שלצידו נמכרים גם מאכלים כמו פידֶה (Pide), מאפה ארוך מבצק של פיצה ובתוכו גבינה, ביצה או בשר. או סוּ-בּוֹרק (Suböreği), בטורקית "בורקס מים" - בורק עם מילוי גבינה או תרד שבושלו במים ומעט מזכיר לזניה.

יש כאן גם בורקס עם מילויים מתוקים ובכל מקרה - ההגשה של המנות, עם החיתוך המרשים של המאפים והנחתם על צלחת פח, שעליה נייר - הכל כאן אומר פשטות מושלמת.

שתו עם האוכל כוס של אייראן (Ayran), משקה היוגורט הדליל שהטורקים הפליאו להמציא, תה (Çay), או לימונדה (Limon).


#טיפים
התשלום כאן הוא במזומן בלבד.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/rz5eM0dkGzo
חליל לחמג'ון
#על המאפייה של הלחם הטורקי - הלחמג'ון

לחמעג'ון, חיבור של המילים הערביות בשר ובצק, היא הפיצה הבשרית של הטורקים. אלא ששבבי בשר טחון מחליפים בה את הגבינה. זהו אחד ממאכלי הרחוב הטובים של הרחוב הטורקי. אם אינכם צמחונים, די סביר שתתחברו אליו יפה. אם אתם כן - חפשו את הבורקס הקרוב, שברחוב הטורקי הוא בדרך כלל מעולה!

כמו כל דבר שאוכלים מחוץ לבית, יש ויש. אבל הלחמעג'ון של חליל לחמג'ון (Halil Lahmacun) הוא לא סתם חתיכת בצק עם בשר מפוזר. כאן מדובר במעדן של ממש. עם בצק דק דק, בעובי שלא יאומן, תיבול מדהים של הבשר, כמויות מדודות ומדויקות של פטרוזיליה ולימון ואחד חליל - טבח מיומן ומומחה לחמעג'ון שמייצר אלפי מעדנים כאלה בכל יום ויש לו, כך זה טועם - מרכיב סודי כלשהו...

אז בהתאם לטעם שלכם, תרתי משמע, כאן תוכלו לבחור בין לחמג'ון רגיל, ספייסי, ואפילו צמחוני - עם פידה של גבינה. בתיאבון!


#טיפים
הטורקים לוגמים עם זה כוס איירן, שמכילה יוגורט חמצמץ ועילאי. שווה!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/HVqqMuKqVNY
דונר שהין אוסטה
דוכן באליק אקמק ליד השוק המצרי
שרונה מרקט
אנקל מוסטאש פלאפל
סטאני


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.