» «
בזיליקת רוח הקודש הקתולית
בזיליקת רוח הקודש הקתולית
#על כנסיית רוח הקודש הקתולית של בטומי

הכנסיה הקתולית של בטומי (Batumi Holy Spirit Basilica) היא כנסייה בה תוכלו לשמוע טקסים בהם מנגנים בה מוזיקה ליטורגית, כלומר מוזיקה כנסייתית מסורתית.

זו אמנם רק אחת מכמה כנסיות שיש בעיר, אך המיוחד בה הוא האדריכלות המודרנית והמפעימה שלה. האחראים לתכנון האדריכלי ועיצוב המבנה המרהיב שלה הם האדריכלים הגאורגים גיה בוגאשווילי (Gia Bagoshvili) ואולג פאטארידזה (Oleg Pataridze).

הכנסייה, שלמעשה נקראת כנסיית רוח הקודש (Church of the Holy Spirit), נבנתה בשנת 2000 על ידי הקהילה הקתולית של העיר, המונה כ-50 אלף קתולים החיים במדינה.

היא קודשה אז על ידי הכומר ג'וזפה פאזוטו (Giuseppe Pasotto), הממונה על הכנסייה האפוסטולית של הקווקז. לעתים קרובות מגיע לכאן שגריר הוותיקן בגאורגיה ומקיים בה טקס חגיגי.


#טיפים
שווה לבקר כאן במיסה השבועית המתקיימת בבוקר יום ראשון. בררו מראש את השעה.
קלמנטינום
קלמנטינום
#על האוניברסיטה הדתית המרשימה של הישועים

הקלמנטינוּם (Klementinum) הוא מבנה הקולג' הישועי הראשון שהיה בבוהמיה. זהו מתחם של מבנים בארוקיים יפים, בשטח של מעל 20 דונמים. בכללם גם שתי כנסיות, 3 קאפלות, אולם קונצרטים ומוזיאון ושני מגדלים מרשימים, אחד מהם היה מצפה הכוכבים ששימש את האסטרונום יוהנס קפלר.

בקלמנטינום מצויים כמה מהאולמות מהיפים והנפלאים בצ'כיה כולה. ביניהם מצויה גם הספרייה הלאומית הצ'כית, שרבים רואים בה את הספריה היפה ביותר בעולם.

כתיירים נוכל בעיקר להסתובב בחצרות המתחם. הכניסה למבנים עצמם מותרת רק בימים הפתוחים בשנה - מה-20 במאי ולמשך 4 ימים בלבד.

אם תעברו למדרכה הנגדית, תוכלו לראות את העיטורים הגרוטסקיים שעל מבנה הקלמנטינום.


#תולדות הקלמנטינום
סיפורו של המוסד המפואר והמרשים הזה מתחיל במאה ה-16, עת מעניק המלך פֶרְדִינָנְד הראשון את השטח לישועים, במטרה להחזיר את הצ'כים לדת הקתולית. הישועים החלו בבניית מה שהיהפוך לאוניברסיטה מהמנזר הדומיניקני על שם קלמנט הקדוש. מכאן נולד שמו של המתחם כולו, שהפך לאוניברסיטה.

הישועים גם בנו כאן את מצפה הכוכבים, במקום בו נמצא המגדל היפה של הקלמנטינום. האסטרונום הנודע יוֹהָאנֶס קפלר ערך בו רבים מהניסויים החשובים ופורצי הדרך שלו.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/SobPozXXEeQ?t=145


מתקיימים כאן קונצרטים:

https://youtu.be/z8LLjcdwHLg


הספריה שלו - מהיפות בעולם:

https://youtu.be/zYpK9OsUvH0


הדרכה:

https://youtu.be/tjCQY8WicjQ
קתדרלת אולליה הקדושה
קתדרלת אולליה הקדושה
#על הקתדרלה הגותית המרשימה של ברצלונה
הקתדרלה של ברצלונה, קתדרלת אולליה הקדושה, היא מבנה גדול ומרשים, שצריחיו מתנשאים לגובה והוא עטוף בעיטורים התואמים את המסורת הגותית של המאות ה-13 וה-14. מסביב לקתדרלה חומה בעלת קירות עבים וגבוהים.

בקתדרלה יושב הארכיבישוף של העיר. ארכיבישוף הוא תואר כבוד אדמיניסטרטיבי בנצרות, שנתנו לבישוף שעומד בראש פרובינציה כנסייתית, אזור מסוים. היא הייתה הקתדרלה השלישית שנבנתה באותו המקום. לפניה עמדו כאן כבר 2 כנסיות עתיקות יותר ולפני כן שימש האזור כאזור פולחן פגאני שהוקדש כולו לאלים הרומיים.

כיום מגיעים מאמינים רבים, בכל הגילאים, אל הקתדרלה. הם נסחפים אל הגודל והעוצמה שלה. בני קטלוניה ותושבי ברצלונה הדתיים, מנהלים בה עד היום טקסי פולחן דתי .

בימי ראשון אחר הצהריים, תוכלו לבוא ולראות תושבים רבים המתרכזים בכיכר שנמצאת לפני הקתדרלה ורוקדים את מחול הסרנדה - הריקוד המסורתי של הקטלונים. לאחר שידליקו המבקרים נר בקתדרלה, יתפללו או ייקחו חלק בטקס המיסה, הם יסתדרו במעגלים גדולים וירקדו את הריקוד האהוב עליהם.


#אדריכלות הקתדרלה
הקתדרלה בנויה בסגנון גותי, סגנון שהתפתח באירופה בימי הביניים. המאפיינים הבולטים של המבנים הגותיים הם ללא ספק הגובה של הכנסייה, הקשתות המחודדות, הזיזים המעוגלים והחלונות הגדולים. בתוך הקתדרלה האפלולית מורגש העושר הרב המושקע בה. העמודים שבתוכה מגיעים לגובה של 26 מטרים.

הקתדרלה מורכבת מ-28 קאפלות. האור הטבעי ששוטף את פנים הקתדרלה עובר דרך הוויטראז'ים הצבעוניים, שמספקים אור וצבעים יפים במיוחד.

מתחת לרצפתה של הקתדרלה קבורים אנשים, שניתן לזהותם על פי הסמלים שחרוטים על הרצפות. שימו לב לציור של מגש אפיה עם שתי לחמניות - זהו סמל למשפחת האופים הקבורה כאן. במקומות שבהם תראו את סמל הגולגולת, סביר שמתחת למרצפות קבורים מתים שמתו במגיפה הגדולה שפקדה את העיר בשנת 1348.

למרות שהיא ותיקה ועומדת כאן כבר המון שנים, החזית הניאו-גותית של הקתדרלה הוקמה במאה ה-19. במהלך העשור הראשון של המאה ה-21 היא שוב עברה לא מעט שיפוצים. את הפיגומים שליוו את השיפוץ, המון צינורות פלדה שעזרו לתמוך במבנה בזמן השיפוץ, הורידו רק בשנת 2012.


#מי הייתה אולליה מברצלונה?
בוודאי תהיתם לגבי משמעות שם הכנסייה. הכנסייה מוקדשת לקדושה המגינה על העיר ברצלונה - אולליה מברצלונה. היא חיה בעיר במהלך התקופה הרומית, עד שנפלה בידי הרומים בשנת 476 לספירה. בגיל 13 הייתה אולליה נוצריה אדוקה. למרות שהקיסר דיוקלטיאנוס נתן הוראה מפורשת לעזוב את דת הנצרות ברחבי האימפריה הרומית, אולליה סרבה ונגזר עליה גזר דין מוות. החיילים הרומיים הפשיטו את הצעירה והעמידו אותה בכיכר העיר.

האמונה הנוצרית מספרת שבנקודה זו החל לרדת שלג וכיסה את הקדושה במערומיה. החיילים הרומיים רתחו מזעם והכניסו אותה לתוך חבית שבתוך דפנותיה היו נעוצים סכינים. הם גלגלו את החבית במורד הרחוב, צלבו אותה ולבסוף כרתו את ראשה. לאחר שראשה נכרת, מספרת האגדה האיומה, עפה יונה מצווארה אל השמיים.

בשנת 1339 הועברה גופתה של אולליה לארון שהונח בקתדרלה, שברובע העתיק של ברצלונה. אולליה, הצעירה הנוצרייה, מוזכרת ברחובות ברצלונה ויש פסלים שלה ברחבי העיר. מדי שנה, ב-12 בפברואר, נהוג לחוג כאן את חגה של אולליה.


#חוויות
בואו מדי יום ראשון לראות את הקטלנים רוקדים את ריקודי הסרדנה (Sardana), בכיכר העירייה שבכניסה לקתדרלה. החל מ-12:00 בצהריים בימי שבת וראשון.


#טיפים
שוק חג המולד - שמוקם בכל שנה ברחבה שלפני הקתדרלה, לקראת חג המולד, מאפשר לחוות את החג בשוק חג מולד טיפוסי, עם מאות דוכנים והצצה לאווירה בעיר לקראת החג.


הקטלנים רוקדים סרדנה בחזית הכנסייה:

https://youtu.be/slnGYnt4sXY
הכנסייה המופצצת
הכנסייה המופצצת סנט לוק
#על הכנסייה שהופצצה ונשארה בחורבנה

כנסיית סנט לוק בליברפול (St.Luke's Bombed Out Church Gardens) מכונה כאן "הכנסייה המופצצת". היא הופצצה, נשרפה וניזוקה קשות מפגיעת פצצת תבערה, במהלך הבליץ של מאי 1941 במלחמת העולם השנייה.

הכנסיה, שנמצאת בקצה המזרחי של אזור רחובות החבלים, הוקמה בתחילת המאה ה-19. הפצצה הותירה רק את הקירות החיצוניים שלה עומדים על תילם. וכך היא הושארה עד היום.


#תולדות המקום
במהלך ה"בליץ" הגרמני, ב-1941, הייתה ליברפול העיר המופצצת ביותר בבריטניה, אחרי ללונדון. הדבר נובע מהיותה עיר הנמל העיקרית לשיירות האספקה שזרמו לאי הבריטי, עם אוניות מאמריקה. בנוסף היא גם הייתה עיר תעשייתית חשובה מאוד לבריטניה.

במהלך ההפגזות הללו נפגעה כנסיית סנט. לוק, לימים "הכנסייה המופצצת של ליברפול", מפצצת תבערה של חיל האוויר הגרמני.

לאחר המלחמה החליטו פרנסי העיר להשאיר את שלד הכנסייה כמו שהוא, במצבו ההרוס, לזכר הנופלים. כך עמדו החורבות נטושות מעל 60 שנה.

בשלב מסוים פתחו את האתר מחדש לציבור והוא הפך למעין מרכז תרבות, מקום פתוח להופעות וקונצרטים של מוזיקה קלאסית, תיאטרון, מחול, קולנוע, מילה מדוברת ואמנות חזותית, עדות לרוח הקהילה והאמנויות, סמל לתקווה ושינוי.

בין השאר פעילים במבנה מעת לעת, הרכבים מוזיקליים שונים ומתחלפים.


#טיפים
בכנסייה ההרוסה פועל בר ובית קפה נחמד.


מבט מהאוויר:

https://youtu.be/7urgDegoCgs?t=4


אירוע זיכרון על קיר הכנסייה:

https://youtu.be/YTnZYCEZRhM


כתבה:

https://youtu.be/m38w7ttCDDI


הדרכה:

https://youtu.be/LiDYiApnlyo


בלוגרים:

https://youtu.be/zxN-AvVEKr8?t=14

נצרות

הקתדרלה השמימית
הקתדרלה השמימית
#על הכנסייה המרהיבה עם המגדלים המרבועים

הקתדרלה השמיימית (The Heavenly Cathedral) היא כנסייה קופטית ענקית, עכשווית ובעיצוב מודרני ויפה להפליא. הכנסייה הקופטית אורתודוקסית הזו נמנית בעולם על עשר הכנסיות המודרניות הכי יפות בעולם.

בשנת 2010 נחנכה הקתדרלה על ידי מי שהיה אז האפיפיור שנודה השלישי, האפיפיור דאז של הכנסייה הקופטית האורתודוקסית. היא הוקדשה אז לכל קדושי הכנסייה הקופטית - אורתודוקסית והייתה מיידית לסמל של האמונה הנוצרית במזרח התיכון.

כאן תקבלו הצצה לרגע, אל המסורות והאמונות של זרם הנצרות הקופטית, זרם שקיומו מתאפשר בזכות מצרים והפלורליזם הדתי של המדינה האסלאמית הזו.


#אדריכלות
הכנסייה בולטת באדריכלות המרהיבה שלה, הכוללת את מגדליה המרובעים, כיפה גדולה ועיצוב חיצוני ופנימי מרשים מאוד.

יש לקתדרלה צורה של ספינה מרכזית גדולה ובצדדיה שני מעברי צד. בספינה ממוקמים ספסלים רבים, חלקם עבור הקהילה בעוד המעברים הצדדיים מצופים בקפלות קטנות.


#מה תראו כאן?
היותר מרשים בכנסייה הזו הוא דווקא מה שבתוכה. ואכן, כיאה לכנסייה האורתודוקסית הקופטית (Coptic Orthodox Church), היא מציעה תערובת מרשימה של אמונה ואמנות.

בפנים בולטים ויטראז'ים מרשימים, ציורי קיר מרהיבים המציגים שלל סצנות מקראיות, החל מהברית החדשה ומהתנ"ך ועד למשפטים בעברית.

גם בחלקה החיצוני של הקתדרלה לא תתקשו לראות את הפסיפסים היפים שנוצרו בסגנון האיסלאמי דווקא, סגנון המוכר היטב בעולם ומתבסס על צורות גאומטריות.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/8GAMstBKAvo


ביקור במקום:

https://youtu.be/OiFaMinOdP0


סקירה קצרה:

https://youtu.be/w77-l6iuFGo?t=2m40s&end=3m04s
כנסיית סווטה נדליה
כנסיית סווטה נדליה
#על הכנסייה שהתפוצצה לפני מאה שנה

כנסיית סווטה נדליה (Tsurkva Sveta Nedelya), שבכניסה לרחוב ויטושה, היא כנסייה בסגנון ניאו-ביזנטי, עם שפע של ציורי קיר עתיקים, עיצוב פנימי מפואר ורוחניות מורגשת.

הכנסיה אינה מיוחדת או שונה מכל כנסייה אחרת בבולגריה, למעט מקרה היסטורי בודד שהביא להריסתה ב-1925 ולשיחזורה בהמשך.

ההרס היה תוצאה של פיגוע הטרור הגדול בתולדות בולגריה, שהתרחש כאן ב-16 באפריל 1925. הוא הופנה כלפי מלך בולגריה, בוריס השלישי והפמליה שלו, שכללה בכירים בממשלה.

המבצעים נמנו על תא מחתרתי של המפלגה הקומוניסטית. הם הניחו בכנסייה פצצה אדירה שהרגה 160 איש ופצעה 320 נוספים.

הרצח המאורגן הזה יצר זעזוע אדיר בבולגריה. הזעם כוון אל הקומוניסטים אבל הוא הגדיל גם את האנטישמיות, בשל העובדה שאחד הטרוריסטים שביצעו את הפיגוע היה יהודי.


#טיפים
הכניסה חופשית.

הדליקו כאן נר והרשו לעצמכם לבקש בקשה מיוחדת ואישית, שידועה רק לכם.


ביקור במקום:

https://youtu.be/djrl9EvFKt0


בלוגרים:

https://youtu.be/50r53W2GM_g


הדרכה:

https://youtu.be/JV6USjrc8No
קתדרלת אלכסנדר נבסקי
קתדרלת אלכסנדר נבסקי
#על הכנסייה המרהיבה שהפכה לסמל העיר סופיה

קתדרלת אלכסנדר נבסקי (Alexander Nevsky Cathedral) היא הכנסייה הענקית והמרשימה של העיר סופיה והסמל התיירותי שלה.

הקתדרלה הראשית הזו הוקמה בשנת 1919 לזכר 200 אלף חיילים רוסים שנהרגו במאבק על חירות בולגריה. היא מתנשאת לגובה של 53 מטרים ומרשימה בגודלה. היא יכולה להכיל בתוכה עד 5,000 מתפללים בעמידה.

מדובר במבנה ענקי ואחד הבניינים שכל מי שמבקרים בסופיה חייבים לראות במהלך הביקור כאן. ואכן, בנוסף למאמינים ולאנשי הכנסייה המשמשים בקודש נוהרים אליה בכל יום מאות תיירים מכל הדתות, הבאים להתרשם מהעיצוב הייחודי וציורי הקיר שבה.

הקתדרלה המרשימה ביופיה, שנמצאת מאחורי הפרלמנט הבולגרי, היא מושב הכנסייה האורתודוכסית הבולגרית בעיר וסמל לעצמאותן של העיר סופיה ובולגריה כולה.


#מעט היסטוריה
כנסיית אלכסנדר נבסקי המפוארת והמרשימה נבנתה בתחילת המאה ה-20, בסגנון ניאו-ביזנטי.

בניית הקתדרלה העצומה נמשכה כ-30 שנה, בין השנים 1882 ל-1912. על הבנייה הוחלט לאחר מלחמת 1877, לכבוד ולזכר 200 אלף החיילים שנהרגו במלחמה של צבא רוסיה נגד האימפריה העות'מנית ולמען החירות של בולגריה.

בעבר התקיימו בקתדרלה העצומה והיפה אירועים ממלכתיים גדולים, דוגמת ההלוויה של מלך בולגריה, בוריס השלישי, שהתקיימה כאן בשנת 1943.


#מקור השם
המבנה הבולט ביופיו קיבל את השם "אלכסנדר נבסקי", שם הניצחון שבחר לעצמו נסיך נובגורוד הרוסי, אלכסנדר ירוסלביץ'. אותו נסיך הגן עם חייליו במאה ה-13 על אזור הנהר נייבה וניצח את שוודיה ואת המסדר הליבוני, שהורכב מאבירים גרמנים שניסו לכבוש את האזור.

את השם "נבסקי" שפירושו הוא "של נייבה", אימץ המנהיג האמיץ ב-1240, אחרי הקרב והניצחון הגדול שנחל. קרב נייבה נחשב לאחד הניצחונות הגדולים של רוסיה בימי הביניים.


#מה תראו מבחוץ?
כבר ממרחק רב קתדרלת אלכסנדר נבסקי מרשימה מאוד. לא לחינם הפכה הקתדרלה, על המבנה הניאו-ביזנטי המרשים שלה, לסמל התיירותי ואם תרצו "נערת הפוסטר" של העיר סופיה.

במבט על כל המבנה בולטות כיפות הטורקיז הקטנות של הקתדרלה והכיפה הגדולה והמרשימה, המצופה זהב.

כשמתקרבים אפשר לראות שהקתדרלה המוזהבת והמעוטרת בולטת במרחב פתוח ואין בקרבתה מבנים אחרים. זה לא פלא, אם לוקחים בחשבון שהקתדרלה הזו היא בעצם אנדרטת זיכרון למאות אלפי לוחמים שנפלו במלחמות על האזור שהיום הוא המדינה הבולגרית.


#מבט פנימה
מבפנים, קתדרלת אלכסנדר נבסקי היא אפלולית, שקטה וקרירה מאוד. כמו מבחוץ, גם בתוכה קל להתרשם מהפאר והכישרון הרבים, שהושקעו על ידי מיטב אמני בולגריה ורוסיה בחלונות הוויטראז' המרהיבים, בציורי הקיר המיוחדים וברצפת השיש הנהדרת.

הקתדרלה הגדולה היא בעלת עיצוב טיפוסי לכנסיות רוסיות של המאה ה-19. חדריה הפנימיים עמוסים בקישוטים מרהיבים ובתצוגות של פריטים עתיקים ודברי קודש יקרים, כמעט בכל פינה בה.

כמקובל בכנסיות כאלה, מוצגים בתוך הכנסייה שלל פריטי דת עתיקים. שימו לב במיוחד למוזיאון עם אוסף האיקונות הגדול בבולגריה, אוסף דיוקנאות של קדושים שמוצג כאן. האוסף הזה נאסף מכנסיות וממנזרים בכל רחבי המדינה ויש בו פריטים שצוירו בכל אלף השנים האחרונות.


#טיפים
הכניסה חופשית וללא תשלום. רק הצילום בה הוא בתשלום.

לפני הביקור הכנסייה, תנו מבט במבנים האחרים שבסביבתה, כמו התיאטרון הלאומי המרהיב על שם איוון וזוב.

אחרי הביקור כאן, תוכלו להתאוורר קצת בשוק הפשפשים הנחמד שפועל ברחבה שלפני הכנסייה.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/dbWh8ktF6hw


מהאוויר:

https://youtu.be/n_Xfiz5-74M


ביקור במקום:

https://youtu.be/4C13N8HuWaQ


בלוגרים:

https://youtu.be/KIBbqDxGCew


הדרכה:

https://youtu.be/LM1LaM860Iw
כנסיית ג'ורג' הקדוש
כנסיית הרוטונדה של ג'ורג' הקדוש
#על הכנסייה העגולה והמבנה העתיק בעיר

כנסיית ג'ורג' הקדוש (Church St. George Rotunda או Rotunda of Sveta George) היא המבנה העתיק ביותר בסופיה וללא ספק מבנה יוצא דופן בעיר, כמעט בכל מובן.

עתיקה ופגאנית - הכנסייה, שנקראת גם כנסיית הרוטונדה של סווטי גיאורגי, היא מבנה מעוגל ובנוי מלבנים אדומות. היא נבנתה בתקופת הקיסר קונסטנטינוס הגדול, כשבמקור היא הייתה בעצם מקדש לאלילים הרומיים.

בהמשך התקופה הרומית שימש המבנה גם כמבנה ציבורי כללי ועם קבלת הדת הנוצרית כדת האימפריה הרומית, הוא הפך ממקדש פגאני המוקדש לעבודת אלילים לבית טבילה נוצרי.

כיום הכנסייה הזו, שהוקמה במאה ה-4 לספירה, היא הכנסייה העתיקה בסופיה. בימינו היא מוצאת את עצמה ממוקמת בחצר של מלון שרתון סופיה ומאחורי בניין הנשיאות הבולגרית.


#מה תראו כאן?
כנסיית סנט ג'ורג' היא כנסיית הפרסקאות, כלומר ציורי הקיר העתיקים ששרדו מילניום שלם וממתינים לכם.

הכנסיה, הבנויה מלבנים אדומות, מאחסנת שלל ציורים ועיטורים מיוחדים כאלה, חלקם בני אלף שנים ויותר. אין הרבה מקומות בערי העולם שתראו מראות כאלה וזו בהחלט אטרקציה ייחודית.

עוד מעניין כאן שבתוכו מעוטר המבנה העתיק בשלל הפרסקאות, כשהן מוצגות כשכבות פרסקו על הקיר. העתיקים שבהם מתוארכים למאה ה-10 לספירה ושכבות חדשות יותר, מתקופות מאוחרות.


#טיפים
הכניסה חופשית.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/yYyYeDMouqA


ביקור במקום:

https://youtu.be/416hFYBmSUk


בלוגרים:

https://youtu.be/6cL-nZunZV0


כנסיית סנט ניקולס הרוסית
כנסיית סנט ניקולס הרוסית
#על הקתדרלה בעלת המראה הרוסי

אחת הכנסיות שמושכות את העין בטיול בסופיה היא כנסיית סנט ניקולס הרוסית (Saint Nicholas Russian Orthodox Cathedral). זו כנסייה קטנה בסגנון רוסי שבהחלט שווה ביקור כשמסתובבים במרכז העיר.

מבנה הכנסייה הוא אחד המרשימים בעיר סופיה. עם 5 כיפות בצל מוזהבות ומרשימות וצריחים גבוהים בגוון ירוק היא מזכירה את הכנסיות של מוסקבה וסנט פטרבורג.

ואכן, מדובר באחת הכנסיות היפות בסופיה, שצריחיה הירוקים והזקופים מבליטים אותה מאוד בסביבתה.

הכנסיה נבנתה ביוזמת השגרירות הרוסית ועל אדמותיה, בין השנים 1907 ל-1914. תכנן אותה, בסגנון ובמראה אופייני לכנסיות רוסיות, האדריכל הרוסי פרובראג'נסקי.

עד היום היא משרתת את עובדי השגרירות הרוסית הסמוכה אליה ואת המהגרים הרוסיים המתגוררים בעיר.

שמה המלא הוא "כנסיית ניקולאס הקדוש עושה הנפלאות". ניקולאי הקדוש שעל שמו היא נקראת הנהיג במחצית הראשונה של המאה העשרים את הקהילות הרוסיות אורתודוקסיות בבולגריה. ואכן, המאמינים כאן בטוחים שבכוחה של הכנסייה להגשים את הבקשות ומשאלות הלב שלהם.


#מה תראו כאן?
כמו כנסיות רבות, הכנסייה הקטנה הזו יפה מאוד, גם מבחוץ וגם מבפנים.

מבחוץ תראו את 5 הכיפות הקטנות והמוזהבות שלה. היה זה הצאר הרוסי ניקולאי השני, שתרם את הכיפות, ביחד עם הפעמונים של הכנסייה.

מבפנים הקתדרלה נקייה, מעוצבת בעדינות ונעימה מאוד.

בהשראת כנסיות במוסקבה מהמאה ה-17, הכנסייה מתהדרת בקישוטים וציורי קיר של אותם אמנים רוסיים שבהובלת האמן ואסילי פרמינוב פעלו וציירו גם בכנסיית אלכסנדר נבסקי הסמוכה.

למתקדמים במיוחד שווה לראות את ארבע האיקונות שבאיקונוסטס של הכנסייה. אלו עותקי האיקונות המפורסמים מקתדרלת קייב.

בקריפטה תטילו לראות את קבר הארכיבישוף סרפים סובולב. נוצרים אורתודוקסים רבים רואים בו עושה ניסים. ליד קברו תוכלו לראות שם הרבה מכתבים בהם מבקשים ממנו עזרה ומצפים לעזרתו.


#טיפים
הכניסה חינם.

אם תגיעו בבוקר תראו מתפללים רבים שמגיעים מוקדם, נושאים תפילה ולמתחילים את היום.

הכנסייה מאפשרת לצלם ואף מזמינה תמונות יפות מאוד.

מעל הכנסייה יש מקום מנוחה מוצל, עם ברזיה של מים זורמים.

אחרי הביקור כאן תוכלו לנוח מעט בפארק פושקין הירוק שבשוליו ממוקמת הכנסייה. הגנים שבו יפים במיוחד.


מהאוויר:

https://youtu.be/8W5PC9zKv4w


תמונות:

https://youtu.be/yswMIHvKf3g
הכנסיה הארמנית של בטומי
#על הכנסיה הארמנית של העיר

אתם נמצאים מול מבנה הכנסיה הארמנית הקתולית של בטומי (Batumi Armenian Catholic church).

הכנסייה האפוסטולית הארמנית נבנתה במקור ככנסיית עץ. זה היה בשנת 1873. בשנת 1885 שופץ בניין העץ המקורי של הכנסייה, בתכנונו של האדריכל האוסטרי מרפלד.

האדריכל תכנן אז כנסיה חדשה שתחליף את מבנה העץ שבמקום. ואכן, תודות לתרומות של הקהילה המקומית נבנתה אז כנסייה חדשה לחלוטין.

במאה ה-20, לאורך תקופת השלטון הסובייטי על גאורגיה, גרוזיה של אותם ימים, הפסיקה גם כנסייה זו לפעול. הדת, מבחינת הקומוניסטים והסובייטים, היא "אופיום להמונים".

במקומה, נפתח בבניין הכנסייה הפלנטריום המקומי, עובדה שהצילה את הבניין המיוחד מהרס.

רק בשנת 1992, עם קריסת הקומוניזם, התחדש גם כאן הפולחן הדתי. הפלנטריום הועבר למבנה אחר בבטומי והטקסים הדתיים שבו למבנה הכנסייה.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/odYM7SvFEmg
כנסיית ניקולס הקדוש
#על הכנסייה הרוסית האורתודוכסית של העיר

כנסיית ניקולס הקדוש (St. Nicolas Church
Batumi), הממוקמת מול פיאצה באטומי, הייתה במקור כנסייה יוונית-קתולית.

את בנייתה החלו כאן בתקופת האימפריה העותמאנית, במאה ה-18. האבנים לבניית הכנסייה הובאו מהעיר טברזון (Trabzon). שימו לב גם לכיפות הצולבות שלה.

את הזכות לבנות את כנסיית סנט ניקולס העניק להם הסולטן, שהיה כמובן מוסלמי. זה היה לאחר שהיוונים שחיו בבטומי העניקו לו מתנה, לכבוד חגיגות היובל להולדתו. הסולטן אז התנה להם רק תנאי אחד - שפעמוני הכנסייה לא יצלצלו.

מאז שנת 1879 הפך שמה של הכנסייה לכנסייה הרוסית האורתודוכסית (Russian Orthodox Church).

בשנת 2012, עבר מבנה הכנסייה שיפוץ משמעותי והיום היא נחשבת לאחת הכנסיות המרכזיות של בטומי.


#טיפים
התפילות בכנסייה נערכות בשפות הגאורגית והרוסית.


הדרכה:

https://youtu.be/POYmBjnVYME?t=36s&end=66s
כנסיית לידת הבתולה
#על הכנסייה הניאו-גותית של הפטריארכיה הקתולית

הכנסייה האורתודוכסית כנסיית לידת הבתולה (The Virgin Nativity Church) היא הכנסייה הראשית בבטומי.

האדריכלות של הכנסייה, שנבנתה ב-1897 בידי האחים זובלשווילי, היא בסגנון נאו-גותי. היא בעלת שלושה צריחים ושלוש כיפות.

בצידה החיצוני בולטים העיטורים הגותיים הרבים. מעל הכניסה הראשית מוצבים פסלי אנדריאס הקדוש והקדוש נינו.

בתקופת בה שלט בגאורגיה השלטון הסובייטי, נאסרו הדתות והפולחן הדתי במדינה. לכן היא הוסבה באותם ימים לשימושים משתנים, כמו מעבדת מתח גבוה, ארכיון ומחסן.

ב-1989 ועם קריסת הקומוניזם, נתן הפטריארך של גאורגיה הוראה ובכנסייה נעשה שיפוץ מאסיבי, שהלך והשיב אותה לימי התפארת.


#טיפים
בכנסייה מתקיימת תפילת שחרית בימי שבת וראשון.

טקסי צליבה והטבלה ניתן לראות בתיאום מראש בסופי השבוע בשעה 13:00.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/9MWpZ4DpAuI
בזיליקת אנצ'יסחָטי
#על הכנסייה הפעילה העתיקה ביותר בטביליסי

בזיליקת אנצ'יסחָטי (Anchiskhati Basilica), או כנסיית אנצ'יסחטי, נחשבת לאחת הכנסיות העתיקות בגיאורגיה.

הבזיליקה מתוארכת למאה ה-6, מה שהופך אותה לכנסייה העתיקה ביותר העומדת על תילה בטביליסי. היא נבנתה אז על ידי מלך איבריה דאצ'י, שהוא זה שגם הפך את טביליסי לעיר הבירה.

מה שמעניין הוא שבניגוד לכנסיות רבות, חלקה הגדול של הבזיליקה לא השתנה ונשאר באדריכלות המקורית שלו.

פירוש שמה, אנצ'יסחטי, הוא "הצלמית של אנצ'י". חאטי פירושו בגאורגית ציור כלומר צלמית. אך לאנצ'יסחָטי שם נוסף וארוך הרבה יותר: "הבזיליקה אנצ'יסחטי של מריה הקדושה".


#הצלמית בשמו של במנזר
הצלמית אליה מתכוונים ב"צלמית של אנצ'י", היא צלמית של קדושה מהמאה ה-12, שהוטמנה במנזר אנצ'י על ידי צורף מקומי ששמו היה בקה אופיזרי.

בשנת 1664 הצלמית הועברה לטביליסי בכדי שלא תיפגע או תושמד על ידי הפולשים העות'מנים.

במשך מאות שנים נשמרה הצלמית בכנסיית מריה הקדושה שבבירת גאורגיה וכיום היא מוצגת במוזיאון האמנות של המדינה.


#אדריכלות
בזיליקת אנצ'יסחטי, שנבנתה במאה ה-6, היא הכנסייה העתיקה ביותר ששרדה ועדיין בנויה בטביליסי.

חלק ממראה הכנסייה השתנה לחלוטין במחצית השנייה של המאה ה-19, עת עשו בה שינויים אדריכליים שנועדו להתאים אותה לרוח ואופנת הכנסיות של התקופה.

אך מלאכת שחזור זהירה שנעשתה בה בשנות ה-60 שינתה שוב את הכנסייה והשיבה לה את מראה הבזיליקה העתיקה שהייתה עד המאה ה-17.

התוצאה היא שחלק גדול מהאדריכלות המקורית של הבזיליקה שרד ואחרי השחזור הוא נראה בדיוק כשהיה.

בסמוך לבזיליקה ניצב מגדל פעמונים יפה ועשוי לבנים, שבנה במאה ה-17 הקתוליקוס-פטריארך המקומי דומנטי.


ביקור במקום:

https://youtu.be/OYyP13wwkbw


תפילת חג המולד:

https://youtu.be/TvZSQE9yD9g


בלוגרים:

https://youtu.be/JoyIdIANBGQ


הדרכה:

https://youtu.be/LB14ZUUET_I
קתדרלת סווטיצחובלי
#על הכנסייה בה הפכה גאורגיה לנוצרית

קתדרלת סבטיצחובלי (Svetitskhoveli) הענקית מתנשאת בגאון בלב העיר מצחטה. כאן הוכרזה הנצרות כדת הרשמית של גאורגיה ובקתדרלה זו מתקיימים עד היום הטקסים הכי חשובים של האורתודוקסיה האפיסטולית הגאורגית.

הכנסייה, שנבנתה במאה ה-11, הוכרה בידי אונסק"ו כאתר מורשת עולמית. היא נבנתה על חורבות כנסייה עתיקה שניצבה כאן, הושלמה בסוף המאה ה-11 והייתה בנויה מעץ.

כמו הרבה כנסיות מימי הביניים המוקדמים, היא בנויה בצורה של צלב עם כיפה. בנוסף לקברי המלכים שבה, מכילה הכנסייה העתיקה שרידים של פרסקאות מימי הביניים, שנותרו מציורי קיר מקוריים ועתיקים במיוחד.


#סיפורה של סידוניה
שום ביקור בכנסיית סווטיצחובלי לא יהיה מושלם מבלי לשמוע את הסיפור של סידוניה, סיפור שמסביר את פשר הקשר הקדום שבין הנצרות הגיאורגית של ימי הביניים ליהדות העתיקה.

הסיפור של סידוניה הוא על אישה יהודיה, שנקברה ממש כאן, במקום בו ניצבת היום הכנסייה. על פי המסורת היא נקברה ביחד עם הגלימה שבה נצלב ישו. את אותה גלימה הביא לגיאורגיה אליאס אחיה.

כעבור זמן מה החל צומח עץ מעל קברה. הוא גדל וגדל והפך לעץ מרשים וחזק. כשהחלו להקים את הכנסייה הראשונה ניסו לכרות אותו. אבל כל הניסיונות הוכתרו ככישלון ולא צלחו. לבסוף, משהסתבר שהעץ מתעקש לחיות, קידשה אותו נינו הקדושה.

ואכן, לזכר העץ העקשן הזה שנצמד לחיים נקראה הכנסייה קתדרלת סווטיצחובלי (או סווטיצ'קובלי Svetitskhoveli). פירוש שמה הוא אכן על שמו "העמוד הנותן חיים".


#התודה שקיבל האדריכל
האגדה מספרת שהאדריכל שבנה את הכנסייה, שמו ארסה קיצה. הוא איבד את ידו. היא נכרתה על ידי המורה שלו, שקינא בו על ההישג של בניית הקתדרלה המדהימה.

אבל גם כך האדריכל לא חי זמן רב ללא היד. זמן מה לאחר מכן הוא הוצא להורג על ידי המלך, שחשק בשורנה, רעייתו היפה.

לזכרו של ארסה קיצה תוכלו לראות מעל העיגול שבקיר הצפוני את התבליט של היד האוחזת באזמל. הכיתוב לידו אומר "לזכרו של אקסה קיצה, מי ייתן ויזכה לסליחה".


מבט מקרוב:

https://youtu.be/S5AYExBKBUw


מהאוויר:

https://youtu.be/es4tltVw7F4


בלוגרים:

https://youtu.be/ptbaJ8P9sys


הדרכה:

https://youtu.be/78fewr2mXfE
מנזר רילה
#על המנזר המבוצר והיפה של בולגריה

מנזר רילה (Rila Monastery) הוא המנזר הגדול והמפורסם ביותר בבולגריה. זהו מנזר יפהפה מימי הביניים הממוקם בעמק ירוק, בחלק המערבי של רכס הרי רילה המרהיבים.

המנזר בנוי כמצודה שמורה היטב. הוא מוקף בחומות בצורה מחומשת.

חוץ מיופיו של המבנה הייחודי שלו, המנזר הזה הוא מסקרן תודות למיקומו בלב יער, מוקף בנוף הררי מרהיב.

מנזר רילה נחשב לאחד מאתרי התרבות והתיירות המרכזיים בבולגריה. מגורי הנזירים נבנו בו במאה ה-17 ובשנת 1983 הוא הוכרז כאתר מורשת עולמית מטעם אונסק"ו.

המנזר הוקם בשנת 927 לספירה, על ידי נזיר בשם איוון רילסקי. מאז העניק לו מיקומו, בלב יער סבוך ובגובה של 1,147 מטרים מעל פני הים, הגנה מעולה מכיבוש ופגיעה בו, מה שגם מסביר את צורת המצודה שלו.


#מה תראו כאן?
בתוך המנזר מספר מבנים מעניינים. אחד מהם הוא הקתוליקון, המוקדש להולדת הבתולה הקדושה.

הקתוליקון הוא כנסייה יפה ועתירת קישוטים וציורי קיר נאים. הוא תוכנן על ידי האדריכל פבל איבאנוביץ ונבנה במאה ה-19. בשנת 1844 נוסף לו בין השאר עוד מגדל פעמונים ותלמידי אמנויות מהערים השכנות ציירו בו ציורי קיר מרהיבים.

במנזר תוכלו לבקר במגדל מימי הביניים ולהתפעל מהציורים שבכנסייה המרכזית. גם המסדרונות החיצוניים והשלווים שלו מעוטרים בפסיפסים יפים להפליא.

שימו לב גם לאיקונוסטזיס המצופה זהב. תראו בו איקונינים יקרים, צלמיות של קדושים נוצרים שנוצרו בין המאות ה-14 וה-19.

הציצו גם למוזיאון המנזר, בו תוכלו להתרשם מחפצי קודש ופריטים היסטוריים שונים ומגוונים.


#תולדות המקום
מנזר רילה הימי בייניימי הוקם במאה ה-10 לספירה במקום שבו נזירים נהגו להתבודד. המייסדים היו תלמידיו של איוון רילסקי, שבאותה מאה, תקופה בה האימפריה הבולגרית הראשונה הלכה ודעכה, הוכרז כקדוש על ידי הכנסייה הנוצרית אורתודוקסית, ביחד עם המלך פטר הראשון.

עם השנים חרב המנזר שוב ושוב, כשבכל פעם הוא נבנה או שופץ מחדש. במאה ה-14, לאחר שהותק ממקומו, הוא חוזק בידי השליט האזורי דראגוביל סטפן הרליוב. הוא אף דאג לבצר אותו בחומות חזקות ולהקים מגדל במרכזו.

במאה ה-15, לאחר שנעזב לתקופת מה, שבו הנזירים למנזר. בשנת 1469 הושבו עצמותיו של רילסקי לקפלה שנבנתה לכבודו ולידה הוקמה במתחם המנזר גם כנסיית פטרוס ופאולוס הקדושים.

במאות הבאות נבנו במנזר כנסיות נוספות, כולל כנסיית יוחנן הקדוש מרילה במאה ה-18 וכנסיית תכריכי הבתולה הקדושה בתחילת המאה שאחריה.

בתחילת 1833 חרב כל מתחם המגורים במנזר, בשל שריפה שפרצה בו. אבל האתר, שנחשב בבולגריה סמל להתעוררות לאומית ולזהות הסלאבית של הבולגרים, שוקם ואף נבנה בו מגדל פעמונים נוסף. זאת לאחר התגייסות עממית של מאמינים מכל רחבי בולגריה, שרבים מהם באו לבנותו מחדש בידיהם ואחרים שסייעו במימון.

מ-1878, עם סיום המלחמה העות'מנית-רוסית, הפך המנזר לאתר פופולרי לעולי רגל. בשנים הבאות הוא גדל והתרחב. כחלק מתהליך של גיבוש אזרחי האומה הבולגרית לקהילה מאוחדת, הפך מנזר רילה למוקד תרבותי ולימודי מרכזי בבולגריה. על מעמד זה הוא הצליח לשמור שנים רבות וכיום הוא אתר דתי מרכזי ובו בזמן גם אטרקציית תיירות מרהיבה.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/FPMUWJIvt1Y


ביקור במקום אחרי אגמי רילה:

https://youtu.be/7hTzDKS7dvM


בלוגרים:

https://youtu.be/bm0D5h9QoZQ


הדרכה:

https://youtu.be/ZoCMf2FsHik
כנסיית בויאנה
#על הכנסייה העתיקה עם ציורי הקיר מימי הביניים

כנסיית בויאנה (Boyana Church), היא קפלה נוצרית זעירה ומרתקת בת 900 שנה, הנחשבת בעיר לאחד מאוצרות התרבות של בולגריה.

יש בה ציורי קיר עתיקים ומרהיבים והיא עצמה מקום עתיק ומיוחד לביקור.

הכנסייה שוכנת בחורשה קטנה בעיר, בשכונה האמידה בויאנה (Boyana) שבדרום-מערב סופיה, למרגלותיו של הר ויטושה המרשים.

הכנסייה הקטנטנה עם ציורי הפרסקו הייחודיים ומדהימים ביופיים הוכרזה כאתר מורשת עולמית של אונסק"ו.

הביקוש לבקר במקום הוא אדיר. הכניסה אליה מוגבלת ומותנית בהזמנה מראש. הביקור כאן הוא בקבוצות קטנות, המקבלות כ-10 דקות בלבד לכל אחת.


#מה תראו כאן?
כולם באים לכנסיית בויאנה כדי לראות את ציורי הפרסקו המדהימים, אותם ציורי קיר עתיקים שהשתמרו בה כך כך יפה.

והם אכן מיוחדים ונדירים ביופיים. לא פחות מ-89 סצנות מצוירות על קירות הקאפלה. המעניינות ביותר הן אלה שהשתמרו כאן מאז המאה ה-13, מעל 800 שנה.

לאחר הביקור בכנסייה עצמה, קחו כמה דקות לתצפית על העיר. מכנסיית בויאנה נשקפים נופי סופיה הנהדרים.


#טיפים
הזמינו כרטיסים לכנסייה מראש, בשל הגבלת מספר המבקרים.

ניתן וחסכוני לקנות כרטיס משולב לכנסייה ולמוזיאון ההיסטורי הלאומי, שנמצא במרחק של 2 ק"מ ממנה.

שוחרי טיולים בטבע יכולים לשלב את הביקור הקצר בכנסייה עם טיול רגלי לאגם בויאנה וליער עם המפל.

אם אתם זקוקים למונית, הזמינו כשאתם בכנסייה. באזור הזה קשה לתפוס מונית ברחוב.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/KvEvKreIgp4


ביקור במקום:

https://youtu.be/1duC3kOl-Vc


בלוגרים:

https://youtu.be/HyA4pslXQC0


הדרכה:

https://youtu.be/_rAydnxNXPs


ועוד אחת:

https://youtu.be/AWmxsAy6Xyw
סניורה דה לה קנדלריה
#על הכנסייה המרהיבה עם ציוריהם של הגדולים באמני ברזיל

כנסיית נואסטרה סניורה דה לה קנדלריה (Igreja de Nossa Senhora Candelária) מוקפת במגדלים גורדי שחקים, המקיפים אותה מכל עבר. היא עצמה בולטת בשדרה הארוכה בזכות שתי הכיפות המרשימות שלה.

הכנסייה המרהיבה נבנתה בשנת 1775 ועברה שיפוץ וחידוש מקיף ב-1898.

לא רק מבחוץ היא מרשימה. גם בתוך הכנסייה יש מה לראות. חובבי האמנות ימצאו על קירותיה את ציוריהם של כמה מהאמנים הטובים באמנות הברזילאית של המאה ה-19, ביניהם אוסקר פריירה דה סילבה, זפרינו דה קוסטה ובארנדלי.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/ns9V1HDErl0


מהאוויר:

https://youtu.be/Z2e7kPPrIC8


מבחוץ:

https://youtu.be/EeEVcjuLSkc


מבפנים:

https://youtu.be/7QueAJZIUlE


כנסיית העלייה לשמיים
#על הקתדרלה החשובה במוסקבה

רבים במוסקבה רואים את כנסיית העלייה לשמיים, או בשמה הנוסף "כנסיית הדורמיציון" (The Cathedral of the Dormition), את הקתדרלה החשובה בקתדרלות העיר ואת הכנסייה המשמעותית ביותר בכנסיה הרוסית-אורתודוכסית כולה.

הקתדרלה הזו היא הכנסיה העתיקה ביותר במתחם הקרמלין. היא ממוקמת בכיכר הקתדרלות שבמרכז הקרמלין במוסקבה, בירת רוסיה. לידה תוכלו לראות את הפעמון הענקי שמעולם לא צילצל ולא רחוק ממנו את תותח הענק שמעולם לא ירה.

לא פחות מהמראה שלה מבחוץ, העיצוב הפנימי של הכנסייה הזו הוא יפה מאד. מרשימים במיוחד בפנים הכנסייה הם ציורי העץ שבה וקיר האיקונות הגדול והיפה הניצב בחלל הגדול.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/8ryi5aQ-Ey0


מבחוץ:

https://youtu.be/4Gbxm4LGOy4


מבפנים:

https://youtu.be/mP631oxPfww
מנזר צַמְבִּיקָה
#על המנזר שהוא סגולה לילדים

מנזר צַמְבִּיקָה (Tsambikas Monastery) הוא מבנה לבן ויפה. מקומו בפסגת צוק געשי שחור וגדול, מעניק לו הילה מיוחדת. המקום יפה ומרשים אבל זה לא מה שמסביר כיצד הפך המנזר הזה למקום שאליו עולים לרגל, בכדי לבקש ילדים.

כן, בכל שנה, ב-8 בספטמבר, יום הקדושים המקומי, נוהגות נשים רבות להגיע לכאן ולזחול על ברכיהן יחפות, במעלה המדרגות אל הכנסייה של המנזר. בעיניהן זוהי סגולה בדוקה, למתקשות ללדת, בכדי להכנס להריון ולזכות בילד. המסורת ברודוס וביוון היא שכל תינוק שנולד תודות למנזר, נקרא צַמבּיקו ותינוקת שנולדה בהשראת המנהג, זוכה לשם צַמבּיקה.

אל הגבעה, שממוקמת ממש מעל חוף צמביקה הנהדר שבמזרח האי, עולים בכביש בטון ארוך, שמטפס עד לחניון. גם אם אינכם מבקשים עוד ילד, עלו אל החניון ועל 350 המדרגות שמובילות ממנו ועד לראש הגבעה. המנזר הביזנטי, עם רצפת הפסיפס היפה שלו, המעיין הקטן והנוף המרהיב שנשקף מסביב - כל אלו יותר משווים את המאמץ.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/tfcP7Q_H_Ag
כנסיית קיונגדונג
#על הכנסייה המודרנית עם מראה ימי הביניים

כנסיית קיונגדונג (Kyungdong Presbyterian Church) היא אחת הפנינים האדריכליות הפחות מוכרות של העיר סיאול. היא נבנתה בשנות ה-80 של המאה הקודמת, בתכנונו של האדריכל הקוריאני הנחשב קים סו גיון (Kim Swoo-geun).

מבנה הכנסייה מאופיין באדריכלות יפה ומודרניסטית, שרובה מתאפיין בעבודה נהדרת עם בטון חשוף. הכניסה היא מהחלק האחורי השל מבנה הכנסייה והיא עוברת ברצף מדרגות ארוך, בסגנון המנזרים האירופיים של ימי הביניים.

בשל עלויות התאורה ומיזוג האוויר במקום, זמני הכניסה כאן מוגבלים מאד. בכל מקרה, שווה לעשות מאמץ ולהגיע אליה.


#טיפים
הכניסה אפשרית רק ברביעי בערב בשעת התפילה ובראשון בבוקר.


מבט מקרוב אל תוכה:

https://youtu.be/nyj2Oog9thQ


ביקור במקום:

https://youtu.be/sEq19bpXGcQ
מנזר פדרלבס
#על המנזר מימי הביניים של ברצלונה

מנזר פדרלבס, שנבנה בשנת 1327, הוא אחת מהדוגמאות הבולטות ביותר לסגנון הגותי-קטלאני ויאפשר לכם הצצה קסומה לחיים שהתנהלו כאן לפני מאות שנים.

המנזר נוסד בשנת 1326, על ידי המלך ג'יימס השני מאראגון עבור אשתו אליזנדה דה מונטקאדה (Elisenda de Montcada). אראגון הייתה קהילה אוטונומית שישבה בצפון-מזרח ספרד. המבנה שימש את המסדר הפרנציסקני, שהורכב בעיקר מבנות אצולה. המלכה סיפקה למנזר שורה של זכויות יתר ופריבילגיות. בעבור אליזנדה נבנה גם ארמון שסופח למנזר, שם היא התגוררה לאחר מות בעלה בשנת 1327. כעבור 40 שנה, היא מתה שם בשנת 1367. שרידיו של הארמון התגלו בשנות השבעים.

במהלך המרד הקטלני (1640) גורשו הנזירות, אך מאוחר יותר הן חזרו. עד היום מספר לא גדול של נזירות עדיין מתגוררות במתחם. אחד החדרים המקסימים שפתוחים לביקורי תיירים הוא התא היומי של המלכה - המקום שבו היא למדה, התפללה, תפרה והעבירה את רוב שעות היום. המנזר הוכרז כאנדרטה לאומית בשנת 1991.

החל משנת 1993 הפך המנזר לביתו של אוסף הציורים "טייסן בורנמיזה" (Thyssen-Bornemisza). במוזיאון תוכלו ללמוד על סיפורי החיים של הנזירות שחיו בו בעבר. לראות את הרהיטים בהם השתמשו, כלי האוכל, חפצי הקדושה, הציורים, הפסלים, המסמכים ועוד. היום המוזיאון מציג אוספים ממוזיאון ההיסטוריה של ברצלונה סיטי.

אם שמתם לב לריצוף שבור ברצפה, דעו שכנראה נשבר על ידי תותח כבד בזמן הכיבוש של נפוליאון בשנת 1809. המנזר היה מוגן במקור על ידי שורה של קירות, אך היום נותרו בו רק שני מגדלים ושער אחד.

כדאי לשים לב גם לגנים היפים שמחוץ למנזר ולמזרקה שעומדת במרכז החצר שלו.

מבט מקרוב על המנזר:
https://www.youtube.com/watch?v=ps5wuPqXunc
סנטה מריה דלה סאלוטה
הכנסייה האורתודוקסית
כנסיית סנטה מריה אַסוּנְטָה
כנסיית רוז'יצה
גני הוותיקן


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.