שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
פאסאנאורי
#על מסעדת החינקאלי המעולה
המסעדה הזו נקראת על שם הכפר פסנאורי (Pasanauri), שנמצא שעה וחצי מטביליסי. הכפר הזה הוא המקום שבו נולד המאכל המסורתי גאורגי האהוב שנקרא "חינקאלי" (Khinkali) ובו מכינים עד היום חינקאלי באיכות מעולה.
החינקאלי במסעדה שכאן הוא החגיגה הייחודית שלה והוא עושה כבוד לכפר שממנו לקח את שמו. החינקלי הוא בעצם כופתאות גרוזיות שמוצעות כאן בהמון גרסאות וטעמים, כולל חינקלי עם בשר בקר, כיסונים עם גבינה, חינקאלי פטריות על סיר חימר וחינקלי עם בזיליקום ירוק.
במסעדה יש כמובן גם מרקים טעימים, כמו מרק אוסטרי ובקר עשיר מאוד, מרק ירוק עם בשר ומרק עוף, מהטובים שזכינו לאכול.
הסלטים ברובם טעימים, כולל סלט ירקות וחצילים מדהימים עם גבינה ואגוזים.
יין הבית טוב מאוד, האווירה חמה ושקטה והשירות לרוב נעים. בפסנאורי, אגב, לא רק תיירים סועדים אלא גם המקומיים, מה שתמיד מעיד שהמקום גם אותנטי וגם טוב יותר.
#הדרכה לאכילת חינקאלי
את החינקלי אוכלים בידיים ולא בסכין ומזלג. במהלך האכילה נזהרים שלא להתלכלך ויש לזה טכניקה. את חינקלי תפוחי האדמה אפשר אולי לחתוך בסכין, כי מה שיש בו זה בסך הכל מחית תפוחי אדמה. אבל כדי לאכול נכון את החינקלי האחרים, עם המילויים המלכלכים, לוחצים ביד את צ'ופצ'יק הבצק שסוגר על המילוי ונוגסים.
בצורה כזו המילוי והרוטב שבפנים ייצאו ישר לתוך הפה. גם תהנו מאוד וגם לא תתלכלכו. בתיאבון!
#טיפים
משך הכנת המנות יכול להיות ארוך אז סבלנות.
חינקאלי אוכלים בידיים ולא בסכין ומזלג.
ביקור במקום:
https://youtu.be/EUISTIxTZbE
בלוגרים:
https://youtu.be/JxYH2jvYDJg?t=5m25s
המסעדה הזו נקראת על שם הכפר פסנאורי (Pasanauri), שנמצא שעה וחצי מטביליסי. הכפר הזה הוא המקום שבו נולד המאכל המסורתי גאורגי האהוב שנקרא "חינקאלי" (Khinkali) ובו מכינים עד היום חינקאלי באיכות מעולה.
החינקאלי במסעדה שכאן הוא החגיגה הייחודית שלה והוא עושה כבוד לכפר שממנו לקח את שמו. החינקלי הוא בעצם כופתאות גרוזיות שמוצעות כאן בהמון גרסאות וטעמים, כולל חינקלי עם בשר בקר, כיסונים עם גבינה, חינקאלי פטריות על סיר חימר וחינקלי עם בזיליקום ירוק.
במסעדה יש כמובן גם מרקים טעימים, כמו מרק אוסטרי ובקר עשיר מאוד, מרק ירוק עם בשר ומרק עוף, מהטובים שזכינו לאכול.
הסלטים ברובם טעימים, כולל סלט ירקות וחצילים מדהימים עם גבינה ואגוזים.
יין הבית טוב מאוד, האווירה חמה ושקטה והשירות לרוב נעים. בפסנאורי, אגב, לא רק תיירים סועדים אלא גם המקומיים, מה שתמיד מעיד שהמקום גם אותנטי וגם טוב יותר.
#הדרכה לאכילת חינקאלי
את החינקלי אוכלים בידיים ולא בסכין ומזלג. במהלך האכילה נזהרים שלא להתלכלך ויש לזה טכניקה. את חינקלי תפוחי האדמה אפשר אולי לחתוך בסכין, כי מה שיש בו זה בסך הכל מחית תפוחי אדמה. אבל כדי לאכול נכון את החינקלי האחרים, עם המילויים המלכלכים, לוחצים ביד את צ'ופצ'יק הבצק שסוגר על המילוי ונוגסים.
בצורה כזו המילוי והרוטב שבפנים ייצאו ישר לתוך הפה. גם תהנו מאוד וגם לא תתלכלכו. בתיאבון!
#טיפים
משך הכנת המנות יכול להיות ארוך אז סבלנות.
חינקאלי אוכלים בידיים ולא בסכין ומזלג.
ביקור במקום:
https://youtu.be/EUISTIxTZbE
בלוגרים:
https://youtu.be/JxYH2jvYDJg?t=5m25s
סאחלי
#על מסעדה גאורגית מכל הלב
סאחלי 11, או פשוט סאחלי (Sakhli) היא מסעדה מעולה ולא תיירותית, במיקום נהדר עם אוכל ויין טעימים ואווירה גאורגית מדהימה ומקומית.
בסאחלי המנות טריות וטעימות. ביניהן מרקים, דג, עגל וסלט נהדרים, הכל מגיע יחסית מהר. יש גם מנת כבש גרוזיני ולחם הבית מאוד טעים.
ניתן גם להזמין מיקס של מנות, כולל חצ'אפורי, גבינות גרוזיניות ותפוחי אדמה מטוגנים עם בצל, שאולי נשמעים כמו מנה סתמית אבל הם מדהימים.
ישלימו לכם את חווית השתייה כאן היין הגאורגי האדום שמוגש בטמפרטורה טובה ואחריו הצ'אצ'ה החופשית, משקה אלכוהולי מקומי ומעולה.
לאווירה תורמים המקומיים, שמדי פעם פוצחים בשירת א-קפלה או בליווי גיטרה. הם שותים ושרים, שירה גאורגית מהלב, עם תגובות נלהבות של אחרים שמבקשים עוד ועוד. חוויה בלתי נשכחת.
מדהימים כאן גם השף שהוא בעל הבית ומסתובב בין האורחים, מתעקש להכיר את כולם ולשאול מה שלומם. מוסיפות המלצריות המקצועיות והמנומסות שאפילו מציעות לעצור כשמזמינים יותר מדי...
#טיפים
כשמזג האוויר יפה בקשו לשבת בחוץ.
המסעדה מומלצת אבל לא מומלץ לבוא עם ילדים.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/SsiMSOAKlq0
המלצה:
https://youtu.be/5Ke7pnVBcWI?t=28s
סאחלי 11, או פשוט סאחלי (Sakhli) היא מסעדה מעולה ולא תיירותית, במיקום נהדר עם אוכל ויין טעימים ואווירה גאורגית מדהימה ומקומית.
בסאחלי המנות טריות וטעימות. ביניהן מרקים, דג, עגל וסלט נהדרים, הכל מגיע יחסית מהר. יש גם מנת כבש גרוזיני ולחם הבית מאוד טעים.
ניתן גם להזמין מיקס של מנות, כולל חצ'אפורי, גבינות גרוזיניות ותפוחי אדמה מטוגנים עם בצל, שאולי נשמעים כמו מנה סתמית אבל הם מדהימים.
ישלימו לכם את חווית השתייה כאן היין הגאורגי האדום שמוגש בטמפרטורה טובה ואחריו הצ'אצ'ה החופשית, משקה אלכוהולי מקומי ומעולה.
לאווירה תורמים המקומיים, שמדי פעם פוצחים בשירת א-קפלה או בליווי גיטרה. הם שותים ושרים, שירה גאורגית מהלב, עם תגובות נלהבות של אחרים שמבקשים עוד ועוד. חוויה בלתי נשכחת.
מדהימים כאן גם השף שהוא בעל הבית ומסתובב בין האורחים, מתעקש להכיר את כולם ולשאול מה שלומם. מוסיפות המלצריות המקצועיות והמנומסות שאפילו מציעות לעצור כשמזמינים יותר מדי...
#טיפים
כשמזג האוויר יפה בקשו לשבת בחוץ.
המסעדה מומלצת אבל לא מומלץ לבוא עם ילדים.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/SsiMSOAKlq0
המלצה:
https://youtu.be/5Ke7pnVBcWI?t=28s
מארי אנטואנט
#על המסעדה באווירה קולוניאלית
מסעדת מארי אנטואנט (Marie Antoinette) היא אחת המסעדות הפופולריות בסיישל, מקום מוצלח שרבים מעידים שבו הם אכלו את הארוחה הטעימה ביותר שלהם באיים.
המסעדה הזו גדולה ומאווררת, שוכנת בבית קולוניאלי עתיק, בעלת נוף נהדר וממוקמת בעיר ויקטוריה, בירת סיישל שבאי מאהה. מעבר ליופי האדריכלי בסגנון של פעם, זוהי מסעדה מודרנית, שגם מעוצבת היטב.
מארי אנטואנט מציעה אוכל מהמטבח המקומי והאותנטי של סיישל. היא מקום מדהים לאכול בו ממיטב מנות המטבח הקריאולי האותנטי. גם השירות כאן מצוין והצוות נחמד במיוחד.
מה שמעיד על איכותה של מארי אנטואנט הוא הנתון המעניין שלא רק תיירים עפים עליה, אלא גם רבים מהמקומיים. מעצם העובדה שהמקום פופולארי גם בקרב המקומיים, אפשר ללמוד שזהו אחד המקומות השווים גם לתיירים. החיבור ביניהם אומר שכאן ניתן יהיה לפגוש אותם.
#מה תאכלו כאן?
במסעדת מארי אנטואנט מוגש אוכל קריאולי אותנטי וטעים, כשחלק מהמנות הטובות כאן הן של דגים או פירות ים.
לארוחה קריאולית אותנטית מהשורה הראשונה קחו את תפריט “מנות הדגל”. התפריט הזה כולל 6 ואפילו 7 מנות המוגשות ברצף. למשל יש כאן סט מנות שכולל דגים בגריל, סטייק טונה, קארי עוף, סלטים, רטבים ומספר לביבות. התפריט מוגש ביחד עם כוס מיץ פסיפלורה טעים להפליא וללא תשלום.
עוד מוגשות במסעדה מנות של סלט מנגו וכנפי טקמקה, לביבות חצילים, קארי ועוד מנות טעימות להפליא, כשהמטבח המקומי כולל כאן גם מנות כמו קארי תמנון.
#טיפים
חשוב להזמין כאן מקום מראש, בשל הביקוש למסעדה הפופולרית הזו.
במתחם אפשר לראות צבי אלדאברה ענקיים שמסתובבים חופשי ואפשר להאכיל.
תיאור:
https://youtu.be/nfxTPWUZS38?t=24s&end=1m04s
מסעדת מארי אנטואנט (Marie Antoinette) היא אחת המסעדות הפופולריות בסיישל, מקום מוצלח שרבים מעידים שבו הם אכלו את הארוחה הטעימה ביותר שלהם באיים.
המסעדה הזו גדולה ומאווררת, שוכנת בבית קולוניאלי עתיק, בעלת נוף נהדר וממוקמת בעיר ויקטוריה, בירת סיישל שבאי מאהה. מעבר ליופי האדריכלי בסגנון של פעם, זוהי מסעדה מודרנית, שגם מעוצבת היטב.
מארי אנטואנט מציעה אוכל מהמטבח המקומי והאותנטי של סיישל. היא מקום מדהים לאכול בו ממיטב מנות המטבח הקריאולי האותנטי. גם השירות כאן מצוין והצוות נחמד במיוחד.
מה שמעיד על איכותה של מארי אנטואנט הוא הנתון המעניין שלא רק תיירים עפים עליה, אלא גם רבים מהמקומיים. מעצם העובדה שהמקום פופולארי גם בקרב המקומיים, אפשר ללמוד שזהו אחד המקומות השווים גם לתיירים. החיבור ביניהם אומר שכאן ניתן יהיה לפגוש אותם.
#מה תאכלו כאן?
במסעדת מארי אנטואנט מוגש אוכל קריאולי אותנטי וטעים, כשחלק מהמנות הטובות כאן הן של דגים או פירות ים.
לארוחה קריאולית אותנטית מהשורה הראשונה קחו את תפריט “מנות הדגל”. התפריט הזה כולל 6 ואפילו 7 מנות המוגשות ברצף. למשל יש כאן סט מנות שכולל דגים בגריל, סטייק טונה, קארי עוף, סלטים, רטבים ומספר לביבות. התפריט מוגש ביחד עם כוס מיץ פסיפלורה טעים להפליא וללא תשלום.
עוד מוגשות במסעדה מנות של סלט מנגו וכנפי טקמקה, לביבות חצילים, קארי ועוד מנות טעימות להפליא, כשהמטבח המקומי כולל כאן גם מנות כמו קארי תמנון.
#טיפים
חשוב להזמין כאן מקום מראש, בשל הביקוש למסעדה הפופולרית הזו.
במתחם אפשר לראות צבי אלדאברה ענקיים שמסתובבים חופשי ואפשר להאכיל.
תיאור:
https://youtu.be/nfxTPWUZS38?t=24s&end=1m04s
קונטסה
#על מסעדה בולגרית עממית וטעימה
מסעדת קונטסה (Contessa) היא אחד המקומות השווים לאוכל בולגרי מסורתי בסופיה. זו פנינה של מסעדה בולגרית אותנטית, אבל לא רק, הממוקמת במרכז העיר, נסתרת בקצה פארק העירוני מקסים ונעים במרכז סופיה.
עם מבחר רחב של אוכל בולגרי יוצא מן הכלל מהמטבח המקומי הבולגרי והבלקני, טעים ומוגש בנדיבות, שירות מצוין, מלצרים נחמדים, בעלי בית נהדרים ומחירים שווים.
המקום מעוצב יפה, עיצוב כפרי, עם ריהוט עץ וחלונות שמכניסים המון אור. אבל קונטסה עלולה להיות בעייתית בימי הקיץ היותר לוהטים, כי אין כאן מיזוג.
בקונטסה אוכלים גם הרבה מקומיים. הוותיקים אומרים שהמקום פועל כאן מעל 30 שנה ללא ירידה באיכות האוכל, השירות המושלם והמחירים המצוינים.
#מה תאכלו כאן?
זה אחד המקומות המומלצים לאוכל בולגרי ובלקני טיפוסי בסופיה. אוכל אותנטי וטעים אבל מתאים לכולם, ידידותי גם לילדים, צמחונים ואפילו טבעונים. שניצל (ענק אגב) הוא לא מילה גסה כאן, גם אם הוא בא בכלל מווינה...
יש כאן תפריט עצום, עם מנות מצוינות. כולל המרקים ומנות ביתיות בולגריות מטורפות.
ממרק טריפה, מרק עדשים מצוין ומרק השקמבה, שמי שאוהב אותו חולם עליו בלילה, דרך הסלט המסורתי, סלט עגבניות עם בזיליקום וגבינה ואז פלפלים ממולאים, מנות בשר מעולות, קברמה, תפוחי אדמה עם גבינה.
לקינוח נסו את הפלאן או את עוגת התפוחים המפתיעה ולא דומה לעוגות כאלה שהיכרתם בעבר. כמובן שהאוכל מלווה בבירה מצוינת או יין טוב.
#טיפים
חובה להזמין מקום מראש, כי המקום פופולרי בטירוף.
לא לבוא בשעות החמות, במיוחד לא בקיץ, כי המקום לא ממוזג.
מציעים כאן תפריט בעברית.
מסעדת קונטסה (Contessa) היא אחד המקומות השווים לאוכל בולגרי מסורתי בסופיה. זו פנינה של מסעדה בולגרית אותנטית, אבל לא רק, הממוקמת במרכז העיר, נסתרת בקצה פארק העירוני מקסים ונעים במרכז סופיה.
עם מבחר רחב של אוכל בולגרי יוצא מן הכלל מהמטבח המקומי הבולגרי והבלקני, טעים ומוגש בנדיבות, שירות מצוין, מלצרים נחמדים, בעלי בית נהדרים ומחירים שווים.
המקום מעוצב יפה, עיצוב כפרי, עם ריהוט עץ וחלונות שמכניסים המון אור. אבל קונטסה עלולה להיות בעייתית בימי הקיץ היותר לוהטים, כי אין כאן מיזוג.
בקונטסה אוכלים גם הרבה מקומיים. הוותיקים אומרים שהמקום פועל כאן מעל 30 שנה ללא ירידה באיכות האוכל, השירות המושלם והמחירים המצוינים.
#מה תאכלו כאן?
זה אחד המקומות המומלצים לאוכל בולגרי ובלקני טיפוסי בסופיה. אוכל אותנטי וטעים אבל מתאים לכולם, ידידותי גם לילדים, צמחונים ואפילו טבעונים. שניצל (ענק אגב) הוא לא מילה גסה כאן, גם אם הוא בא בכלל מווינה...
יש כאן תפריט עצום, עם מנות מצוינות. כולל המרקים ומנות ביתיות בולגריות מטורפות.
ממרק טריפה, מרק עדשים מצוין ומרק השקמבה, שמי שאוהב אותו חולם עליו בלילה, דרך הסלט המסורתי, סלט עגבניות עם בזיליקום וגבינה ואז פלפלים ממולאים, מנות בשר מעולות, קברמה, תפוחי אדמה עם גבינה.
לקינוח נסו את הפלאן או את עוגת התפוחים המפתיעה ולא דומה לעוגות כאלה שהיכרתם בעבר. כמובן שהאוכל מלווה בבירה מצוינת או יין טוב.
#טיפים
חובה להזמין מקום מראש, כי המקום פופולרי בטירוף.
לא לבוא בשעות החמות, במיוחד לא בקיץ, כי המקום לא ממוזג.
מציעים כאן תפריט בעברית.
מטבח מקומי
פור רודיז
#על הטברנה המצויינת
טברנת 4 רודיז (4 Rodies) היא מסעדה מקסימה שלא תעשה שום מאמץ לקרוא לך מהרחוב. נמצאת רחוק ממסעדות התיירות הרגילות, בלי צילומים של מנות מגרות וכאלה. היא פשוט שם, ברחוב לא מתוייר ברודוס.
פור רודיז חבויה ברחוב צדדי, התפאורה בחצר שמאחור יפה וממש כיף לשבת מתחת לעצי הרימון בזמן האוכל.
המחירים סבירים מאוד והרבה יותר נמוכים ממסעדות התיירים שבעיר העתיקה. הצוות ממש נחמד ולא פעם ימליץ מה להזמין כדי שלא תזמינו יותר מדי מהמנות הגדולות שלא תוכלו לסיים.
#מאכלים
האוכל ממש טוב עד מצוין. המנות גדולות וכוללות מאכלים יווניים אותנטיים כמו צזיקי מעולה, בויורדי, דולמאדס (עלי גפן ממולאים), טירוקפטרי, גבינת פטה מקומית עם דבש וקציצות מושלמות.
וליד האוכל היווני גם מנות נהדרות וכלליות כמו מיקס בשרים, צ'יפס ביתי עם אורגנו, לחם שום מעולה ועוף א-לה קרם.
טברנת 4 רודיז (4 Rodies) היא מסעדה מקסימה שלא תעשה שום מאמץ לקרוא לך מהרחוב. נמצאת רחוק ממסעדות התיירות הרגילות, בלי צילומים של מנות מגרות וכאלה. היא פשוט שם, ברחוב לא מתוייר ברודוס.
פור רודיז חבויה ברחוב צדדי, התפאורה בחצר שמאחור יפה וממש כיף לשבת מתחת לעצי הרימון בזמן האוכל.
המחירים סבירים מאוד והרבה יותר נמוכים ממסעדות התיירים שבעיר העתיקה. הצוות ממש נחמד ולא פעם ימליץ מה להזמין כדי שלא תזמינו יותר מדי מהמנות הגדולות שלא תוכלו לסיים.
#מאכלים
האוכל ממש טוב עד מצוין. המנות גדולות וכוללות מאכלים יווניים אותנטיים כמו צזיקי מעולה, בויורדי, דולמאדס (עלי גפן ממולאים), טירוקפטרי, גבינת פטה מקומית עם דבש וקציצות מושלמות.
וליד האוכל היווני גם מנות נהדרות וכלליות כמו מיקס בשרים, צ'יפס ביתי עם אורגנו, לחם שום מעולה ועוף א-לה קרם.
צמביקוס טברנה
#על הטברנה המעולה בעיר רודוס
טברנת צמביקוס רודוס (Taverna Tsambikos Rodos) היא מסעדה יוונית הממוקמת באי רודוס.
צמביקוס ידועה במגוון ובמבחר המטעמים המסורתיים הייחודיים שלה. ביניהם ניתן לאכול כאן בשרים טעימים ומנות ייחודיות המבושלות בתנור העץ של המקום.
עוד מציע המטבח כאן גם מגוון גדול של מתאבנים, תוספות וסלטים.
בתיאבון!
טברנת צמביקוס רודוס (Taverna Tsambikos Rodos) היא מסעדה יוונית הממוקמת באי רודוס.
צמביקוס ידועה במגוון ובמבחר המטעמים המסורתיים הייחודיים שלה. ביניהם ניתן לאכול כאן בשרים טעימים ומנות ייחודיות המבושלות בתנור העץ של המקום.
עוד מציע המטבח כאן גם מגוון גדול של מתאבנים, תוספות וסלטים.
בתיאבון!
אקליפס
#על מסעדת הפיוז'ן המפוארת בבטומי
מסעדת אקליפס (Restaurant Eclipse), הממוקמת בקזינו בשם זה, מציעה בתפריט שלה תערובת מדהימה של מטבחים, כולל גאורגי, טורקי, יפני ואירופאי.
הפיוז'ן כאן עובד והתפריט מגוון. לסועדים מוצעים מטעמים כמו מרק טום יאם מצוין, סלט סלק טעים עם גבינת עזים, עוף, בשר וסטייקים מבושלים לפי הזמנה ומתובלים היטב, תפוחי אדמה עם בצל מטוגן בחמאה, צלחת ים תיכונית עם טרטר ובסוף מבחר קינוחים מצוין, כולל פירות טריים.
האוכל נהדר, המטבח מדהים והצוות משתדל להמליץ ולדייק בחוויה.
זו אחת המסעדות היותר אירופאיות בבטומי. המקום נקי ונראה טוב מבפנים, עם מחירים סבירים, שירות מהיר ומצוין, צוות שיקי, נחמד וידידותי.
המסעדה ממוקמת בקזינו תוסס, אבל אפשר לסעוד על המרפסת מחוץ לקזינו וניתן גם לבחור שולחן רומנטי לאור נרות.
#טיפים
המסעדה פתוחה 24 שעות ביממה.
הגיעו עם דרכון. המקום הוא חלק מהקזינו של המלון.
לא כל המלצרים דוברים אנגלית.
אפשר ליהנות כאן גם ממשקאות ונרגילה (שישה).
מבט מקרוב:
https://youtu.be/EFHsE1QJI1Y
מסעדת אקליפס (Restaurant Eclipse), הממוקמת בקזינו בשם זה, מציעה בתפריט שלה תערובת מדהימה של מטבחים, כולל גאורגי, טורקי, יפני ואירופאי.
הפיוז'ן כאן עובד והתפריט מגוון. לסועדים מוצעים מטעמים כמו מרק טום יאם מצוין, סלט סלק טעים עם גבינת עזים, עוף, בשר וסטייקים מבושלים לפי הזמנה ומתובלים היטב, תפוחי אדמה עם בצל מטוגן בחמאה, צלחת ים תיכונית עם טרטר ובסוף מבחר קינוחים מצוין, כולל פירות טריים.
האוכל נהדר, המטבח מדהים והצוות משתדל להמליץ ולדייק בחוויה.
זו אחת המסעדות היותר אירופאיות בבטומי. המקום נקי ונראה טוב מבפנים, עם מחירים סבירים, שירות מהיר ומצוין, צוות שיקי, נחמד וידידותי.
המסעדה ממוקמת בקזינו תוסס, אבל אפשר לסעוד על המרפסת מחוץ לקזינו וניתן גם לבחור שולחן רומנטי לאור נרות.
#טיפים
המסעדה פתוחה 24 שעות ביממה.
הגיעו עם דרכון. המקום הוא חלק מהקזינו של המלון.
לא כל המלצרים דוברים אנגלית.
אפשר ליהנות כאן גם ממשקאות ונרגילה (שישה).
מבט מקרוב:
https://youtu.be/EFHsE1QJI1Y
בטומרני
#על המסעדה המסורתית של בטומי
בטומרני (BatuMarani) היא מסעדה מסורתית המציעה אוכל גיאורגי מהטובים בעיר, הכולל מאכלים גאורגיים מסורתיים, בדגש על מנות אג'ריות מסורתיות.
זהו אחד המקומות הטובים בבטומי ליהנות ממאכלים אג'אריים, כמו חסוטה (Hasuta), נגביבורה (Naghbibora), בוראנו לסוגיו ועוד מטעמים מהמטבח האזורי המצוין שמסביב.
בין מנות האוכל הגאורגי המסורתי האופייני לאזור כאן נכללות מנות נדירות ולא פעם מנות שנשכחו אפילו על ידי המקומיים ושוחזרו בדרכים שונות.
גם העיצוב במסעדת BatuMarani הוא רגוע ומסורתי וכולל קישוטים ואביזרים אופייניים לאזור אג'רה.
#טיפים
אל תבואו אל המסעדה הזו רעבים מאוד. יש כאן לא פעם זמני המתנה גדולים עד שהמנות מגיעות.
אם אתם משתמשים בכרטיס "Batumi Card" שימו לב שההנחה היא על השולחן כולו ולא על יחידים.
פיצה בבטומרני:
https://youtu.be/EmH-jj43kzg
סלטים:
https://youtu.be/kif54mZYbRc
חינקאלי:
https://youtu.be/1dKNrYLCOww
בטומרני (BatuMarani) היא מסעדה מסורתית המציעה אוכל גיאורגי מהטובים בעיר, הכולל מאכלים גאורגיים מסורתיים, בדגש על מנות אג'ריות מסורתיות.
זהו אחד המקומות הטובים בבטומי ליהנות ממאכלים אג'אריים, כמו חסוטה (Hasuta), נגביבורה (Naghbibora), בוראנו לסוגיו ועוד מטעמים מהמטבח האזורי המצוין שמסביב.
בין מנות האוכל הגאורגי המסורתי האופייני לאזור כאן נכללות מנות נדירות ולא פעם מנות שנשכחו אפילו על ידי המקומיים ושוחזרו בדרכים שונות.
גם העיצוב במסעדת BatuMarani הוא רגוע ומסורתי וכולל קישוטים ואביזרים אופייניים לאזור אג'רה.
#טיפים
אל תבואו אל המסעדה הזו רעבים מאוד. יש כאן לא פעם זמני המתנה גדולים עד שהמנות מגיעות.
אם אתם משתמשים בכרטיס "Batumi Card" שימו לב שההנחה היא על השולחן כולו ולא על יחידים.
פיצה בבטומרני:
https://youtu.be/EmH-jj43kzg
סלטים:
https://youtu.be/kif54mZYbRc
חינקאלי:
https://youtu.be/1dKNrYLCOww
סן רמו רסטורנט
#על המסעדה האלגנטית עם הנוף הנהד
מסעדת סן רמו בבטומי (Sanremo) היא מסעדה המערבת מטבחים מקומיים ובינלאומיים במיומנות מרשימה. תג המחיר גבוה יחסית.
ממוקמת בחוף הדרומי של שדרת בטומי, המסעדה האלגנטית הזו משקיפה על נוף מרהיב. הבריזה מהים נהדרת והנוף לשקיעה נהדר גם הוא.
מבנה המסעדה יושב על עמודים חזקים הנכנסים את תוך הים. ריבועי הזכוכית המשמשים בתור רצפה מאפשרים לראות את המים הנשברים מתחת בשובר הגלים והופכים לקצף.
המסעדה איכותית וברמה גבוהה, השירות מעולה והאוכל מצוין. אבל מעבר לאוכל, המקום נחמד גם כבילוי שווה ורומנטי.
כל זה מתרחש כשהחל משעה 21:00 מופיעה כאן להקה חיה, הכוללת נגנים מעולים שמנגנים מוזיקה עכשווית, גם אם לעתים מעט רועשת.
#מה תאכלו כאן?
האוכל הגאורגי כאן טעים מאוד ולצד המנות הגאורגיות תמצאו גם מנות בינלאומיות ואת הקינוחים הנהדרים.
מהמטבח הגאורגי חובה לטעום את ההתמחויות של חבל אצ'ארה, במיוחד את הבורנו והצ'ירבולי.
נסו גם את הסלמון עם רוטב התרד שלהם, הוא מגיע עם צ'יפס מקסיקני, פירה או פסטה עם רוטב.
גם המרק, הסלטים והטונה הם מצוינים כמנה עיקרית.
#טיפים
התפריט כתוב באנגלית ברורה וגם הצוות דובר אנגלית ומסייע לבחור.
לסעודה שקטה יותר, הזמינו מקומות במרפסת השקטה של המסעדה והימנעו מהחלל המרכזי והרועש יותר שלה.
מסעדת סן רמו בבטומי (Sanremo) היא מסעדה המערבת מטבחים מקומיים ובינלאומיים במיומנות מרשימה. תג המחיר גבוה יחסית.
ממוקמת בחוף הדרומי של שדרת בטומי, המסעדה האלגנטית הזו משקיפה על נוף מרהיב. הבריזה מהים נהדרת והנוף לשקיעה נהדר גם הוא.
מבנה המסעדה יושב על עמודים חזקים הנכנסים את תוך הים. ריבועי הזכוכית המשמשים בתור רצפה מאפשרים לראות את המים הנשברים מתחת בשובר הגלים והופכים לקצף.
המסעדה איכותית וברמה גבוהה, השירות מעולה והאוכל מצוין. אבל מעבר לאוכל, המקום נחמד גם כבילוי שווה ורומנטי.
כל זה מתרחש כשהחל משעה 21:00 מופיעה כאן להקה חיה, הכוללת נגנים מעולים שמנגנים מוזיקה עכשווית, גם אם לעתים מעט רועשת.
#מה תאכלו כאן?
האוכל הגאורגי כאן טעים מאוד ולצד המנות הגאורגיות תמצאו גם מנות בינלאומיות ואת הקינוחים הנהדרים.
מהמטבח הגאורגי חובה לטעום את ההתמחויות של חבל אצ'ארה, במיוחד את הבורנו והצ'ירבולי.
נסו גם את הסלמון עם רוטב התרד שלהם, הוא מגיע עם צ'יפס מקסיקני, פירה או פסטה עם רוטב.
גם המרק, הסלטים והטונה הם מצוינים כמנה עיקרית.
#טיפים
התפריט כתוב באנגלית ברורה וגם הצוות דובר אנגלית ומסייע לבחור.
לסעודה שקטה יותר, הזמינו מקומות במרפסת השקטה של המסעדה והימנעו מהחלל המרכזי והרועש יותר שלה.
מאמא סופיה
#על הטברנה המומלצת של העיר רודוס
ממש בכניסה לעיר העתיקה, אל מול מסגד סולימן וליד מגדל השעון, ניצבת טברנת מאמא סופיה (Mama Sofia). זוהי טברנה אותנטית ונעימה שרבים רואים את הארוחות בה כטעימות ביותר בעיר.
עם מטבח עשיר וחכם, המשלב בין מסורת לחדשנות ומקצוענות, תזכו לפגוש כאן תפריט עשיר של מאכלים יווניים עם השפעות טורקיות, האופייניים לאי רודוס ואיכות הכנה וטעמים ברמה גבוהה.
במאמא סופיה תהנו ממנות מקומיות עשירות וטעימות, החל מהמנות הראשונות, כמו הסלט היווני המצוין, עלי הגפן והצזיקי ועד למבחר של מאכלי ים נהדרים ותפריט עשיר של מאכלים מסורתיים מהמטבח היווני, ששווה להכיר כאן.
גם מבחינת אווירה נהנים כאן. הטברנה הזו כיפית ומלאת שמחה ומגיעות לכאן גם משפחות, אבל גם לא מעט צעירים וזוגות רומנטיים וההרגשה כאן היא יוונית וקלילה.
ואגב, למי שלא אוכל במלון, גם ארוחות הבוקר כאן טעימות להפליא. כמובן שההמלצה היא לארוחת בוקר יוונית, אך יש גם ארוחת בוקר בינלאומית, למי שרגילים לארוחות של המלונות בעולם.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/IbJLQ6Qe674
בלוגרים:
https://youtu.be/eAZLzY_2NyQ
ממש בכניסה לעיר העתיקה, אל מול מסגד סולימן וליד מגדל השעון, ניצבת טברנת מאמא סופיה (Mama Sofia). זוהי טברנה אותנטית ונעימה שרבים רואים את הארוחות בה כטעימות ביותר בעיר.
עם מטבח עשיר וחכם, המשלב בין מסורת לחדשנות ומקצוענות, תזכו לפגוש כאן תפריט עשיר של מאכלים יווניים עם השפעות טורקיות, האופייניים לאי רודוס ואיכות הכנה וטעמים ברמה גבוהה.
במאמא סופיה תהנו ממנות מקומיות עשירות וטעימות, החל מהמנות הראשונות, כמו הסלט היווני המצוין, עלי הגפן והצזיקי ועד למבחר של מאכלי ים נהדרים ותפריט עשיר של מאכלים מסורתיים מהמטבח היווני, ששווה להכיר כאן.
גם מבחינת אווירה נהנים כאן. הטברנה הזו כיפית ומלאת שמחה ומגיעות לכאן גם משפחות, אבל גם לא מעט צעירים וזוגות רומנטיים וההרגשה כאן היא יוונית וקלילה.
ואגב, למי שלא אוכל במלון, גם ארוחות הבוקר כאן טעימות להפליא. כמובן שההמלצה היא לארוחת בוקר יוונית, אך יש גם ארוחת בוקר בינלאומית, למי שרגילים לארוחות של המלונות בעולם.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/IbJLQ6Qe674
בלוגרים:
https://youtu.be/eAZLzY_2NyQ
זאכר זאכריץ
#על המסעדה שמככבת בחינקאלי שלה
על זאכר זאכריץ (Zakhar Zakharich) אומרים שהיא המסעדה עם החינקלי והאוכל הגיאורגי הכי מוצלחים בטביליסי או לפחות מהמוצלחים בעיר.
העיצוב בה מאוד ביתי ותקופתי ומרגיש מאוד מסורתי. האוכל פה כאמור מצוין והשירות נהדר. יש במסעדה לפחות 4 טבחים שעל תפקידם הוא הלישה של בצק החינקלי. בכל יום מכינים כאן כ-1,500 יחידות.
במסעדה הזו. כדאי לאכול את החינקלי, שהוא אכן אחד הטובים בעיר. היא גם אחת המסעדות היחידות שמכינות את הבצק ביד ועל פי הפרסומים היחידה בעיר שמציעה חינקלי כבש, בניגוד לאחרות שמוכרות רק חינקאלי עם בשר בקר או חזיר.
גם שישליק העוף כאן מאוד מומלץ ויש גם נקודה חברתית לטובת המקום הזה. שולחן אחד במסעדה שומרים הבעלים תמיד לטובת עניי העיר, שבאים ליהנות כאן מהאוכל ללא תשלום.
המסעדה ממוקמת ליד הגשר של שוק הפשפשים ושוק המזכרות של טביליסי.
אם אתם רוצים לאכול כאן חינקלי, צריך בדרך כלל להזמין 20 יחידות לפחות. החינקאלי נמכר כאן ב-3 מילויים: מילוי תפוחי אדמה, מילוי פטריות ומילויי בשרים שונים.
#הדרכה לאכילת חינקאלי
את החינקלי אוכלים בידיים ולא בסכין ומזלג. במהלך האכילה נזהרים שלא להתלכלך ויש לזה טכניקה. את חינקלי תפוחי האדמה אפשר אולי לחתוך בסכין, כי מה שיש בו זה בסך הכל מחית תפוחי אדמה. אבל כדי לאכול נכון את החינקלי האחרים, עם המילויים המלכלכים, לוחצים ביד את צ'ופצ'יק הבצק שסוגר על המילוי ונוגסים.
בצורה כזו המילוי והרוטב שבפנים ייצאו לתוך הפה. גם תהנו מאוד וגם לא תתלכלכו. בתיאבון!
#טיפים
המקום מתאים לארוחה רומנטית וזוגית.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/x_F4B6f0InY
הדרכה לאכילת חינקאלי:
https://youtu.be/17aTl2R0OjU
על זאכר זאכריץ (Zakhar Zakharich) אומרים שהיא המסעדה עם החינקלי והאוכל הגיאורגי הכי מוצלחים בטביליסי או לפחות מהמוצלחים בעיר.
העיצוב בה מאוד ביתי ותקופתי ומרגיש מאוד מסורתי. האוכל פה כאמור מצוין והשירות נהדר. יש במסעדה לפחות 4 טבחים שעל תפקידם הוא הלישה של בצק החינקלי. בכל יום מכינים כאן כ-1,500 יחידות.
במסעדה הזו. כדאי לאכול את החינקלי, שהוא אכן אחד הטובים בעיר. היא גם אחת המסעדות היחידות שמכינות את הבצק ביד ועל פי הפרסומים היחידה בעיר שמציעה חינקלי כבש, בניגוד לאחרות שמוכרות רק חינקאלי עם בשר בקר או חזיר.
גם שישליק העוף כאן מאוד מומלץ ויש גם נקודה חברתית לטובת המקום הזה. שולחן אחד במסעדה שומרים הבעלים תמיד לטובת עניי העיר, שבאים ליהנות כאן מהאוכל ללא תשלום.
המסעדה ממוקמת ליד הגשר של שוק הפשפשים ושוק המזכרות של טביליסי.
אם אתם רוצים לאכול כאן חינקלי, צריך בדרך כלל להזמין 20 יחידות לפחות. החינקאלי נמכר כאן ב-3 מילויים: מילוי תפוחי אדמה, מילוי פטריות ומילויי בשרים שונים.
#הדרכה לאכילת חינקאלי
את החינקלי אוכלים בידיים ולא בסכין ומזלג. במהלך האכילה נזהרים שלא להתלכלך ויש לזה טכניקה. את חינקלי תפוחי האדמה אפשר אולי לחתוך בסכין, כי מה שיש בו זה בסך הכל מחית תפוחי אדמה. אבל כדי לאכול נכון את החינקלי האחרים, עם המילויים המלכלכים, לוחצים ביד את צ'ופצ'יק הבצק שסוגר על המילוי ונוגסים.
בצורה כזו המילוי והרוטב שבפנים ייצאו לתוך הפה. גם תהנו מאוד וגם לא תתלכלכו. בתיאבון!
#טיפים
המקום מתאים לארוחה רומנטית וזוגית.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/x_F4B6f0InY
הדרכה לאכילת חינקאלי:
https://youtu.be/17aTl2R0OjU
קאחלבי
#על המסעדה הקווקזית של טביליסי
קחלבי (Kakhelebi) היא מסעדה גאורגית המציעה מהמגוון הקולינרי הרחב של המטבח המקומי, בדגש על המטבח של אנשי הקווקז שבצפון גאורגיה.
האוכל כאן נהדר, באיכות גבוהה ומומלץ בחום. בין היתר תוכלו למצוא מרקים (נסו את ה-Chikhirtma), סלטים מגוונים (Mtsvadi למשל!), לחמים טריים, מנות דגים ובשרים, לצד המאפים הגאורגיים הפופולריים ובשרים על הגריל.
מאכלי הבשרים כוללים שיפודי בשר מגוונים, כולל הקבב הגאורגי, לצד חרצ'ו ובדריג'אני בסגנון קווקזי.
מילה על הסלטים, מהטובים שתאכלו בחייכם. אם עוד לא התמכרתם - כאן המקום לטעום ולהתמכר. תשומת לב מיוחדת ראוי להקדיש למבחר המפתה של הסלטים הירוקים. הם ימשכו אתכם ובצדק, בדגש על הסלטים האביביים והטריים, עם התוספות של גרעיני רימון, שברי אגוזי מלך מסוכרים, סלק חי חתוך קטן ורוטב טעים וסודי.
האלכוהול מורכב מכמה סוגי יין, רובם מקומיים (עם המלצה לטעום את היין המקומי האדום Saperavi Premium). לצידם נסו את הצ'צ'ה, הוודקה המקומית והפופולרית של גאורגיה.
בקינוחים תצטרכו להסתפק ולבחור מתוך 20 קינוחים בלבד...
העיצוב מבחוץ ובפנים נאה והאווירה אותנטית. גם השירות מדהים, עם צוות מועיל ואדיב, ידידותי ועוזר עם התפריט המגוון והמאוד שונה ממה שזרים מכירים.
#טיפים
יש 2 מסעדות של קחלבי במקומות שונים בעיר. אחת קרובה לשדה התעופה, מה שהופך אותה למקום מעולה לאוכל טוב לפני הטיסה.
יש מנות לטבעונים, צמחונים ולנמנעי גלוטן.
המקום יקר מהממוצע, אפילו זה של המסעדות הטובות.
קחלבי (Kakhelebi) היא מסעדה גאורגית המציעה מהמגוון הקולינרי הרחב של המטבח המקומי, בדגש על המטבח של אנשי הקווקז שבצפון גאורגיה.
האוכל כאן נהדר, באיכות גבוהה ומומלץ בחום. בין היתר תוכלו למצוא מרקים (נסו את ה-Chikhirtma), סלטים מגוונים (Mtsvadi למשל!), לחמים טריים, מנות דגים ובשרים, לצד המאפים הגאורגיים הפופולריים ובשרים על הגריל.
מאכלי הבשרים כוללים שיפודי בשר מגוונים, כולל הקבב הגאורגי, לצד חרצ'ו ובדריג'אני בסגנון קווקזי.
מילה על הסלטים, מהטובים שתאכלו בחייכם. אם עוד לא התמכרתם - כאן המקום לטעום ולהתמכר. תשומת לב מיוחדת ראוי להקדיש למבחר המפתה של הסלטים הירוקים. הם ימשכו אתכם ובצדק, בדגש על הסלטים האביביים והטריים, עם התוספות של גרעיני רימון, שברי אגוזי מלך מסוכרים, סלק חי חתוך קטן ורוטב טעים וסודי.
האלכוהול מורכב מכמה סוגי יין, רובם מקומיים (עם המלצה לטעום את היין המקומי האדום Saperavi Premium). לצידם נסו את הצ'צ'ה, הוודקה המקומית והפופולרית של גאורגיה.
בקינוחים תצטרכו להסתפק ולבחור מתוך 20 קינוחים בלבד...
העיצוב מבחוץ ובפנים נאה והאווירה אותנטית. גם השירות מדהים, עם צוות מועיל ואדיב, ידידותי ועוזר עם התפריט המגוון והמאוד שונה ממה שזרים מכירים.
#טיפים
יש 2 מסעדות של קחלבי במקומות שונים בעיר. אחת קרובה לשדה התעופה, מה שהופך אותה למקום מעולה לאוכל טוב לפני הטיסה.
יש מנות לטבעונים, צמחונים ולנמנעי גלוטן.
המקום יקר מהממוצע, אפילו זה של המסעדות הטובות.
שישקי ראמאזאן
#מסעדת פועלים אותנטית, נהדרת וזולה
שישקי ראמאזאן (Şişçi Ramazan'ın Yeri) היא מסעדה טורקית אותנטית, השונה ממסעדות התיירים ומזכירה יותר מסעדת פועלים פשוטה.
התפריט כאן מגוון והמחירים סבירים גם למשפחות שלמות. מעבר לדונר, הקבב והשווארמה מציעים כאן לסועדים מבחר של מנות מעניינות ומגוונות, ממיטב המטבח הטורקי הפופולארי.
#טיפים
סביר שתראו כאן מעט, אם בכלל, תיירים.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/4iaN3P7jrA8
שישקי ראמאזאן (Şişçi Ramazan'ın Yeri) היא מסעדה טורקית אותנטית, השונה ממסעדות התיירים ומזכירה יותר מסעדת פועלים פשוטה.
התפריט כאן מגוון והמחירים סבירים גם למשפחות שלמות. מעבר לדונר, הקבב והשווארמה מציעים כאן לסועדים מבחר של מנות מעניינות ומגוונות, ממיטב המטבח הטורקי הפופולארי.
#טיפים
סביר שתראו כאן מעט, אם בכלל, תיירים.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/4iaN3P7jrA8
מסעדת ראמאזאני
#מסעדת פועלים מצוינת באנטליה
מסעדת ראמאזאני (Sisci Ramazani'n) שבאנטליה מזכירה מסעדת פועלים. יש בה תפריט מגוון. בנוסף לשווארמה תוכלו לאכול כאן קבב מדהים ומנות טורקיות ומעניינות נוספות.
המסעדה הזו היא מקומית ומאוד אותנטית ולא תראו בה כמעט תיירים, המחירים מאוד נוחים וסבירים גם למשפחה גדולה יותר. בתיאבון!
מסעדת ראמאזאני (Sisci Ramazani'n) שבאנטליה מזכירה מסעדת פועלים. יש בה תפריט מגוון. בנוסף לשווארמה תוכלו לאכול כאן קבב מדהים ומנות טורקיות ומעניינות נוספות.
המסעדה הזו היא מקומית ומאוד אותנטית ולא תראו בה כמעט תיירים, המחירים מאוד נוחים וסבירים גם למשפחה גדולה יותר. בתיאבון!
טברנה סנט פול נסגרה
#טברנה מעולה בפאפוס
תגידו, איך אפשר להיות בקפריסין מבלי לבקר בטברנה?
במיקום שקט ממש מול הכניסה לעמוד סנט פאולוס או כנסיית עמוד סנט פול (St. Paul's Pillar Church) שבקאטו פאפוס, תראו את הטברנה המסורתית המעולה, טברנת סנט פול (St Pauls Tavern).
טברנה או מסעדת סנט פול היא טברנה יוונית מסורתית ומשפחתית, בעיצוב יווני פשוט, נעימה להפליא ומנוהלת בידי שני בני זוג נהדרים, כשילדיהם ממלצרים בחופשות (הבת לומדת משפטים!).
השף המופלא הוא קפריסאי חייכני וחביב ששמו כריסטקיס, המתמחה בבישול קפריסאי איכותי וטעים. הוא מכין אוכל אותנטי, טרי וטעים להפליא. תמצאו כאן אווירה נהדרת, מחירים סבירים ונוף יפה.
אחראית על השירות מעולה היא אישתו, בריטית במקור ואשת שיחה נעימה וחביבה להפליא בשם ג'יל. היא תמיד שמחה להמליץ על מנות אותנטיות ויש כאן גם משקאות טובים, כולל בירות מקומיות ויינות מקומיים נהדרים.
המקום ממש לא המוני, אך לאורך כל הארוחה תלווה אתכם מוסיקה נעימה ושיחות של סועדים מכל העולם, שלא פעם מחברות אנשים משולחנות סמוכים ומעניקות הרבה הנאה.
#טיפים
יש מנות לצמחונים, טבעונים ולרגישים לגלוטן.
האתר הארכיאולוגי הסמוך הוא בכניסה חופשית. שווה לבקר בו אחרי הארוחה.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/xCIxBIeH9-g
תגידו, איך אפשר להיות בקפריסין מבלי לבקר בטברנה?
במיקום שקט ממש מול הכניסה לעמוד סנט פאולוס או כנסיית עמוד סנט פול (St. Paul's Pillar Church) שבקאטו פאפוס, תראו את הטברנה המסורתית המעולה, טברנת סנט פול (St Pauls Tavern).
טברנה או מסעדת סנט פול היא טברנה יוונית מסורתית ומשפחתית, בעיצוב יווני פשוט, נעימה להפליא ומנוהלת בידי שני בני זוג נהדרים, כשילדיהם ממלצרים בחופשות (הבת לומדת משפטים!).
השף המופלא הוא קפריסאי חייכני וחביב ששמו כריסטקיס, המתמחה בבישול קפריסאי איכותי וטעים. הוא מכין אוכל אותנטי, טרי וטעים להפליא. תמצאו כאן אווירה נהדרת, מחירים סבירים ונוף יפה.
אחראית על השירות מעולה היא אישתו, בריטית במקור ואשת שיחה נעימה וחביבה להפליא בשם ג'יל. היא תמיד שמחה להמליץ על מנות אותנטיות ויש כאן גם משקאות טובים, כולל בירות מקומיות ויינות מקומיים נהדרים.
המקום ממש לא המוני, אך לאורך כל הארוחה תלווה אתכם מוסיקה נעימה ושיחות של סועדים מכל העולם, שלא פעם מחברות אנשים משולחנות סמוכים ומעניקות הרבה הנאה.
#טיפים
יש מנות לצמחונים, טבעונים ולרגישים לגלוטן.
האתר הארכיאולוגי הסמוך הוא בכניסה חופשית. שווה לבקר בו אחרי הארוחה.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/xCIxBIeH9-g
טברנה פוד ליפיטה
#על מסעדה בולגרית ותיקה ומסורתית
טברנת פוד ליפיטה (Pod Lipite Tavern) היא מהמסעדות הוותיקות, או אפילו המסעדה הוותיקה ביותר בסופיה. עם מנות בולגריות אותנטיות ואווירה טובה, זה אחד המקומות השווים לאכילה של אוכל בולגרי מסורתי בסופיה.
פוד ליפיטה פועלת מאז 1926 והיא סוג של פנינה נסתרת, מעט רחוקה ממסלול התיירים הרגיל, עם אוכל ששווה את המרחק.
אבל לפני הכל זו מסעדה מסורתית שווה, עם אווירה שמחה ונעימה, הידועה גם כמסעדת הגן הוותיקה העיר. החצר שלה קטנה ונחמדה מאוד לארוחת צהריים, במיוחד בימי שמש נעימים בעונות המעבר.
תמצאו בה מנות מצוינות מהמטבח המקומי הבולגרי והבלקני ובמחירים הוגנים. כי האוכל כאן בולגרי, מסורתי, טעים, טרי ונהדר, עם מנות גדולות ובאיכות בולגרית מעולה.
בין המנות הטעימות שכאן תמצאו את הבשר עם חצילים צלויים ברוטב עגבניות ואת הקבפצ'ה בגריל (Kebapche), שהוא קבב בולגרי מעולה.
בין הסלטים תמצאו סלט קומיצקה ואגב, שווה להזמין את לחם השום האוורירי, שיוצא כאן ישר מהתנור.
אחרי המתאבנים, הסלטים והעיקריות, יש גם יין אדום ביתי וטעים וגם בקינוחים תוצרת בית לא מפספסים כאן. הגלידה טובה והעוגה הביתית עם אפרסקים מאוד טעימה.
השירות כאן מצוין, ידידותי וקשוב. איש לא מתנשא או מקשה על תיירים והצוות נותן תשובות והמלצות כנות.
תורמים לחוויה גם העיצוב הכפרי, קירות האבן, עם קורות העץ וכשקר בחורף אז גם האח המבוערת.
#טיפים
האוכל במחיר סביר והתמורה מלאה לכסף.
בחלק מהערבים כאן מנגנים מוזיקה בולגרית חיה.
מוצרי החלב כאן מגיעים מהמחלבה הצמודה.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/4z8BbUd2vc8
טברנת פוד ליפיטה (Pod Lipite Tavern) היא מהמסעדות הוותיקות, או אפילו המסעדה הוותיקה ביותר בסופיה. עם מנות בולגריות אותנטיות ואווירה טובה, זה אחד המקומות השווים לאכילה של אוכל בולגרי מסורתי בסופיה.
פוד ליפיטה פועלת מאז 1926 והיא סוג של פנינה נסתרת, מעט רחוקה ממסלול התיירים הרגיל, עם אוכל ששווה את המרחק.
אבל לפני הכל זו מסעדה מסורתית שווה, עם אווירה שמחה ונעימה, הידועה גם כמסעדת הגן הוותיקה העיר. החצר שלה קטנה ונחמדה מאוד לארוחת צהריים, במיוחד בימי שמש נעימים בעונות המעבר.
תמצאו בה מנות מצוינות מהמטבח המקומי הבולגרי והבלקני ובמחירים הוגנים. כי האוכל כאן בולגרי, מסורתי, טעים, טרי ונהדר, עם מנות גדולות ובאיכות בולגרית מעולה.
בין המנות הטעימות שכאן תמצאו את הבשר עם חצילים צלויים ברוטב עגבניות ואת הקבפצ'ה בגריל (Kebapche), שהוא קבב בולגרי מעולה.
בין הסלטים תמצאו סלט קומיצקה ואגב, שווה להזמין את לחם השום האוורירי, שיוצא כאן ישר מהתנור.
אחרי המתאבנים, הסלטים והעיקריות, יש גם יין אדום ביתי וטעים וגם בקינוחים תוצרת בית לא מפספסים כאן. הגלידה טובה והעוגה הביתית עם אפרסקים מאוד טעימה.
השירות כאן מצוין, ידידותי וקשוב. איש לא מתנשא או מקשה על תיירים והצוות נותן תשובות והמלצות כנות.
תורמים לחוויה גם העיצוב הכפרי, קירות האבן, עם קורות העץ וכשקר בחורף אז גם האח המבוערת.
#טיפים
האוכל במחיר סביר והתמורה מלאה לכסף.
בחלק מהערבים כאן מנגנים מוזיקה בולגרית חיה.
מוצרי החלב כאן מגיעים מהמחלבה הצמודה.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/4z8BbUd2vc8
האג'י דרגאנוב
#על מסעדה בולגרית שתכיר לכם את האוכל הבלקני המקומי
האוכל המקומי של בולגריה ידוע כטעים וערב לחיך, גם שלנו. אחת החוויות העיקריות כאן היא המסעדות המסורתיות שמקפידות לשמור על הגחלת של האוכל הבולגרי האמיתי.
מסעדת האג'י דרגנוב (Hadji Draganov's Houses) היא אחת המומלצות בז'אנר הזה בסופיה. מי שרוצים לאכול אוכל בולגרי אמיתי ושורשי בסופיה ימצאו את המסעדה הזו כאחת מהאותנטיות והטובות שבעיר.
זו מסעדה בולגרית מסורתית ונהדרת, עם מגוון רחב של מאכלים בלקניים נהדרים וחוויה מקומית ולא תיירותית.
גם האווירה המעולה בהאג'י דרגנוב, השירות האדיב, מגוון המאכלים הרחב שמציע התפריט והעיצוב השורשי של המקום - די סביר שכאן לא תתבאסו. בתיאבון!
#טיפים
הזמינו מקום כמה ימים לפני. המסעדה מאוד מבוקשת ודי סביר שספונטנית לא תמצאו מקום פנוי.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/5NiCA-GjLo4?t=2m05s
בלוגרים:
https://youtu.be/topSxuntwpw?t=35
האוכל המקומי של בולגריה ידוע כטעים וערב לחיך, גם שלנו. אחת החוויות העיקריות כאן היא המסעדות המסורתיות שמקפידות לשמור על הגחלת של האוכל הבולגרי האמיתי.
מסעדת האג'י דרגנוב (Hadji Draganov's Houses) היא אחת המומלצות בז'אנר הזה בסופיה. מי שרוצים לאכול אוכל בולגרי אמיתי ושורשי בסופיה ימצאו את המסעדה הזו כאחת מהאותנטיות והטובות שבעיר.
זו מסעדה בולגרית מסורתית ונהדרת, עם מגוון רחב של מאכלים בלקניים נהדרים וחוויה מקומית ולא תיירותית.
גם האווירה המעולה בהאג'י דרגנוב, השירות האדיב, מגוון המאכלים הרחב שמציע התפריט והעיצוב השורשי של המקום - די סביר שכאן לא תתבאסו. בתיאבון!
#טיפים
הזמינו מקום כמה ימים לפני. המסעדה מאוד מבוקשת ודי סביר שספונטנית לא תמצאו מקום פנוי.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/5NiCA-GjLo4?t=2m05s
בלוגרים:
https://youtu.be/topSxuntwpw?t=35
קליפסו
#על המסעדה היוונית עם הגג המדהים המשקיף אל מבצר לינדוס
מסעדת קליפסו (kalypso restaurant) שבעיר לינדוס היא מסעדה מעולה ואותנטית, עם מאכלים יווניים טעימים ולא יקרים, שיעניקו לכם חוויה נהדרת.
הקטע הכי שווה של קליפסו היא ארוחת הערב שעל הגג. משקיפה אל העיר הלבנה ומעליה, כמו כתר מואר בזהוב, המבצר של לינדוס, החוויה כאן, מעבר לאוכל הנהדר, היא מושלמת.
המסעדה שוכנת בבית אבן מהמאה ה-17, שנבנה על ידי קפטן, בימים שבהם קברניטי ספינות התעשרו ובנו בתי פאר בכפר. פרטיים, קרירים וחזקים מספיק על מנת להגן מפולשים ומרעידות אדמה - הבתים הללו נודעו כ"בתי קפטן".
על הקיר כלים ופריטים ששימשו את יורדי הים והדיירים הקודמים של הכפר. כמו כן על הקיר תראו צלחות מסורתיות ומצוירות ביד, שיצרו אמני לינדוס הקדומים.
#מה בתפריט?
בין המאכלים המומלצים כאן תמצאו את מגוון המזטים המעולים, הירקות המאודים והסלט היווני. על הגריל יכינו לכם קלמרי מדהים, דיונון, סרדינים בגריל, צלעות כבש, מבחר דגים ופירות ים.
יש גם יין מקומי מעולה וקינוחים שווים ולמי שחייבים, יש גם פיצות ומנות ילדים נחמדות מאוד.
#טיפים
הזמינו מקומות מראש ובקשו שיהיו על הגג.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/8ug_d2lMpb0
מסעדת קליפסו (kalypso restaurant) שבעיר לינדוס היא מסעדה מעולה ואותנטית, עם מאכלים יווניים טעימים ולא יקרים, שיעניקו לכם חוויה נהדרת.
הקטע הכי שווה של קליפסו היא ארוחת הערב שעל הגג. משקיפה אל העיר הלבנה ומעליה, כמו כתר מואר בזהוב, המבצר של לינדוס, החוויה כאן, מעבר לאוכל הנהדר, היא מושלמת.
המסעדה שוכנת בבית אבן מהמאה ה-17, שנבנה על ידי קפטן, בימים שבהם קברניטי ספינות התעשרו ובנו בתי פאר בכפר. פרטיים, קרירים וחזקים מספיק על מנת להגן מפולשים ומרעידות אדמה - הבתים הללו נודעו כ"בתי קפטן".
על הקיר כלים ופריטים ששימשו את יורדי הים והדיירים הקודמים של הכפר. כמו כן על הקיר תראו צלחות מסורתיות ומצוירות ביד, שיצרו אמני לינדוס הקדומים.
#מה בתפריט?
בין המאכלים המומלצים כאן תמצאו את מגוון המזטים המעולים, הירקות המאודים והסלט היווני. על הגריל יכינו לכם קלמרי מדהים, דיונון, סרדינים בגריל, צלעות כבש, מבחר דגים ופירות ים.
יש גם יין מקומי מעולה וקינוחים שווים ולמי שחייבים, יש גם פיצות ומנות ילדים נחמדות מאוד.
#טיפים
הזמינו מקומות מראש ובקשו שיהיו על הגג.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/8ug_d2lMpb0
מבריקוס
#על המסעדה האותנטית והמפורסמת בלינדוס לאוהבי דגים ופירות ים.
מסעדת מבריקוס (Mavrikos) שבכיכר העיר לינדוס היא מסעדה שקיימת כאן מאז 1933. מגישים בה אוכל יווני מעולה ואותנטי ומאכלי גורמה מהמטבחים הים-תיכוניים שמסביב ליוון.
בעלי המסעדה, האחים מבריקוס, מיכליס (Michalis) והשף דימיטרי (Dimitri), או דימיטרוס, ממשיכי המסורת המשפחתית, של מטבח יווני עממי אך אנין, משולב במטבח צרפתי משובח.
מדובר במסעדה המפורסמת והמעוטרת ביותר ביוון, כפי שמעידים הפרסים שעל הקיר ותמונות העשירים והמפורסמים הרבים, שסעדו בה במהלך המאה האחרונה. ביניהם תמצאו שחקנים ועשירים כמו ברברה סטרייסנד, ז'קלין אונאסיס, רוג'ר מור ואחרים.
בין המאכלים המומלצים כאן תמצאו את פילה הבקר המשובח, לצד השעועית הלבנה ברוטב וחרובים, מבחר דגים, פירות ים ועוד.
אבל יש במסעדה הזו יותר מסתם מנות מעולות. הבסיס למוניטין המעולה של מבריקוס נובע בעיקר מהשילוב הייחודי שבין אוכל מעולה לבין הקסם הכפרי של המקום, בדגש על הישיבה והסעודה במרפסת המוצלת שלה.
מבט מקרוב וראיון עם השף והבעלים דימיטרי מבריקוס:
https://youtu.be/Gi1HLW-YApc
מסעדת מבריקוס (Mavrikos) שבכיכר העיר לינדוס היא מסעדה שקיימת כאן מאז 1933. מגישים בה אוכל יווני מעולה ואותנטי ומאכלי גורמה מהמטבחים הים-תיכוניים שמסביב ליוון.
בעלי המסעדה, האחים מבריקוס, מיכליס (Michalis) והשף דימיטרי (Dimitri), או דימיטרוס, ממשיכי המסורת המשפחתית, של מטבח יווני עממי אך אנין, משולב במטבח צרפתי משובח.
מדובר במסעדה המפורסמת והמעוטרת ביותר ביוון, כפי שמעידים הפרסים שעל הקיר ותמונות העשירים והמפורסמים הרבים, שסעדו בה במהלך המאה האחרונה. ביניהם תמצאו שחקנים ועשירים כמו ברברה סטרייסנד, ז'קלין אונאסיס, רוג'ר מור ואחרים.
בין המאכלים המומלצים כאן תמצאו את פילה הבקר המשובח, לצד השעועית הלבנה ברוטב וחרובים, מבחר דגים, פירות ים ועוד.
אבל יש במסעדה הזו יותר מסתם מנות מעולות. הבסיס למוניטין המעולה של מבריקוס נובע בעיקר מהשילוב הייחודי שבין אוכל מעולה לבין הקסם הכפרי של המקום, בדגש על הישיבה והסעודה במרפסת המוצלת שלה.
מבט מקרוב וראיון עם השף והבעלים דימיטרי מבריקוס:
https://youtu.be/Gi1HLW-YApc
מסעדת אונירו על הים
#בית הקפה והמסעדה שמול האנייה הטרופה
המסעדה ובית הקפה "אונירו על הים" (Oniro by the sea) מציעים את אחת החוויות הנחמדות באזור שמחוץ לעיר בפאפוס.
בית הקפה "אונירו על הים" הוא חוויה קפריסאית בסגנון יווני מהנה.
שבו כאן עם בירה קרה, גלידה או כוס קפה. כנראה שלא צריך יותר מזה, במיוחד כשמולכם חוף הים הנעים והספינה הטרופה והאטרקטיבית, שכל כך רבים מגיעים לכאן כדי לראות אותה במיוחד.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/NsiurwW2KTA
ביקור במקום:
https://youtu.be/t0kOeR3FJ34
המסעדה ובית הקפה "אונירו על הים" (Oniro by the sea) מציעים את אחת החוויות הנחמדות באזור שמחוץ לעיר בפאפוס.
בית הקפה "אונירו על הים" הוא חוויה קפריסאית בסגנון יווני מהנה.
שבו כאן עם בירה קרה, גלידה או כוס קפה. כנראה שלא צריך יותר מזה, במיוחד כשמולכם חוף הים הנעים והספינה הטרופה והאטרקטיבית, שכל כך רבים מגיעים לכאן כדי לראות אותה במיוחד.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/NsiurwW2KTA
ביקור במקום:
https://youtu.be/t0kOeR3FJ34
בייבי סטאקס קפה
#על בית הקפה עם הפנקייקים המפורסמים בלאס וגאס
בייבי סטאקס קפה (Sunrise Coffee House) הוא בית קפה שמתמחה בבראנץ ובארוחות בוקר ובראנץ', ארוחת הבוקר המאוחרת שמתחברת לצהריים.
שווה לסעוד כאן את ארוחת הבוקר האמריקאית הקלאסית. היא כוללת סלטים, ביצים בשלל סגנונות שחלקם אף מוגזמים, פנקייק בטעמים ורטבים שונים ולמי שרוצה גם המבורגרים נוטפי שומן.
זהו גם המקום בלאס וגאס לאכול בו פנקייקס מושקעים, שבהם בייבי סטאקס התפרסם כאן. רוצים להתחדש? - נסו את פנקייק ה-Red Velvet Pancake.
#טיפים
למסעדה יש עוד סניף שנמצא ב-2400 North Buffalo Drive.
יש כאן תפריט לילדים.
היכרות עם המנות:
https://youtu.be/BFrbn8jraoM
ביקור במקום:
https://youtu.be/ADe5PtjW-d4
בלוגרים:
https://youtu.be/CSWrzM4GenM
בייבי סטאקס קפה (Sunrise Coffee House) הוא בית קפה שמתמחה בבראנץ ובארוחות בוקר ובראנץ', ארוחת הבוקר המאוחרת שמתחברת לצהריים.
שווה לסעוד כאן את ארוחת הבוקר האמריקאית הקלאסית. היא כוללת סלטים, ביצים בשלל סגנונות שחלקם אף מוגזמים, פנקייק בטעמים ורטבים שונים ולמי שרוצה גם המבורגרים נוטפי שומן.
זהו גם המקום בלאס וגאס לאכול בו פנקייקס מושקעים, שבהם בייבי סטאקס התפרסם כאן. רוצים להתחדש? - נסו את פנקייק ה-Red Velvet Pancake.
#טיפים
למסעדה יש עוד סניף שנמצא ב-2400 North Buffalo Drive.
יש כאן תפריט לילדים.
היכרות עם המנות:
https://youtu.be/BFrbn8jraoM
ביקור במקום:
https://youtu.be/ADe5PtjW-d4
בלוגרים:
https://youtu.be/CSWrzM4GenM